Utrogestan a potrat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
13.1.24 21:47

Utrogestan a potrat

Ahoj holky,
je tu nekdo, kdo bral utrogestan a potratil?
Jak to probihalo?
Mely jste bolesti? Nebo ne?

Jsem v 8tt a beru od začátku utrogestarn.
Uz tri dny ale nemam zadne tehotenske priznaky. Ani unavu. Psa prestala bolet. Vse prestalo.
A bojim se, ze to skoncilo, protoze mam za sebou uz 3 SP.

Nic me ale neboli. A kontrola u doktorky je az za tyden.

Jake mate zkusenosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17
13.1.24 21:57

Prosím pomoc?

Nikdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.1.24 22:00

Já ho brala po druhém SP a vše bylo v pořádku, ale vzpomínám si že jsem měla taky pocit strachu, že se nic neděje a pak jsem měla těhotenství OPRAVDU se vším všudy. Já bych ale nečekala na kontrolu, prostě tady jde o dítě a vás kór po několika SP došla bych hned i kdyby jen pro uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
13.1.24 22:03

Já bych tedy nevyšilovala, i když chápu strach..
Někdy je úplně běžné, že příznaky vymizí a vůbec nic se neděje. Psalo sem o tom xy žen. S Utrogestanem bych to nespojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
13.1.24 22:03

Mam zkušenost, ze těhotenské příznaky různě měnily svou intenzitu a když mi zrovna bylo lip, měla jsem strach, ze je něco špatne. Pak mi bylo zase hůř a chtěla jsem, aby mi bylo lip…

Ale zkušenost potratu pri brani utrogestanu tedy nemám, měla jsem ZT a až u dalších těhotenství utrogestan, ta už dopadla dobre.

Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
13.1.24 22:28

Jj i s utrousem jsem potratila. Zmizeli mi příznaky. Začala jsem trošku špinit i přes něj. A konec.
Měla jsem několik SP.
Potom už zamlkle těhotenství ve vyšších týdnech.
V dalším těhotenství jsem taky spinila, ale už jsem nechtěla Utrogestan.
Smířila jsem se s tím, že buď bude zdravé a udrzi se nebo ne.

Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
13.1.24 23:06
@Prdolinka86 píše:
Jj i s utrousem jsem potratila. Zmizeli mi příznaky. Začala jsem trošku špinit i přes něj. A konec.
Měla jsem několik SP.
Potom už zamlkle těhotenství ve vyšších týdnech.
V dalším těhotenství jsem taky spinila, ale už jsem nechtěla Utrogestan.
Smířila jsem se s tím, že buď bude zdravé a udrzi se nebo ne.Držím palce :kytka:

přesně tak, jak ty píšeš - nemá smysl „držet“ chybně založené těhotenství, a Utrogestan je spíš placebo, než skutečný lék

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.1.24 04:54

@Prdolinka86 a bolelo te břicho, nebo ti jen zmizely priznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
14.1.24 07:52

@Kačonka jen zmizely příznaky.
Ale v dalším těhotenství zmizely také asi v 10 týdnů ale to už bylo vše ok, dopadlo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14661
14.1.24 08:45
@stinga píše:
přesně tak, jak ty píšeš - nemá smysl „držet“ chybně založené těhotenství, a Utrogestan je spíš placebo, než skutečný lék

Pokud embryo neni zivotaschopne, tak ho neudrzi ani Utrogestan. Ale treba mne skutecne udrzel prvni tehotenstvi. Moje telo samo od sebe temer netvorilo progesteron. A to jsem ten Utrogestan nebrala kvuli tehotenstvi, ale kvuli srovnani cyklu. Mela jsem ho brat od 12. DC, cili mi mel blkovat ovulaci (coz jsem se dovedela az pozdeji). Jenze ten cyklus jsem ovulovala uz 10. DC (dle ovulacniho testu). A fakt me nenapadlo, ze by se mohlo po vice nez 5 letech zadarit. Takze to u me rozhodne nepusobilo jako placebo. To prvni tehotenstvi me vylecilo, takze u dalsich uz moje telo tvorilo dostatek progesteronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
14.1.24 08:51

Mela jsem to podobne, brala jsem teda Gynprodyl na udrzeni ( taky progesteron, ale nevim jaky je rozdil od Utrogestanu) a ty priznaky kolem 8tt taky zacali mizet, pak zase po 1-2 dnech se vratili a tak porad dokola, s pripadnou zmenou priznaku a vse v poradku, ted jsem 20tt a mam to porad podobne s pohyby miminka. Obcas tak na den dva je takove linejsi a pak zase zacne „cvicit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
14.1.24 12:12

Měla jsem utrogestan v prvnim těhotenství, které skončilo ZT ve 14tt. Upřímně, kéž by to přišlo dřív. Přijde mi, že se to uměle udržovalo, přestože plod byl nemocný. Možná kdybych ho nebrala, tělo by to ukončilo dříve. V nemocnici mi řekli, že nechápou proč mi gynekolog ten utrogestan vůbec dával, nespinila jsem, nekrvacela. Prý je to pro většinu žen placebo a je to spíš na jejich uklidnění. Jinak tehu příznaky jsem měla pak u druhého těhotenství pár dní žádné, pak zase ano. Neridila bych se tím. Je to dost zavádějící. Ale šla bych třeba zutra na kontrolu, nečekala bych týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.1.24 12:39

@Nefesh a jak prosim skoncilo?
Mela jsi bolesti a krvacela jsi i pres utrogestan?
Dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
14.1.24 19:45

@Kačonka první těhotenství skončilo tím zamlklym těhotenstvím pro vyvojovou vadu plodu, nespinila jsem ani nekrvacela, bolesti jsem nemela, zamlkle těhotenství právě neni potrat, nepoznáš, že plod už není živý, tělo se chová dal jako těhotné, nekrvacis, musela jsem na revizi, byla jsem už vyšší týden. brala jsem nesmyslne utrogestan, protože mi ho doktor prostě nasadil. Druhé těhotenství jsem spinila jen občas kvůli prasklým cevkam, mám vadu krevní srážlivosti, utrogestan jsem nebrala vůbec, změnila jsem gynekologa a ten mi řekl, že je k ničemu v mém případě. Z tohoto těhotenství mám syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 14:37

Obnovují diskusi :oops: myslíte, že když beru cca 10 dní utrogestan, jsem v 6 TT a přestanu ho brát, že je šance potratu? Nedělá mi vůbec dobře :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty