Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, mam za sebou ted 5.samovolny potrat v 6tt z darovanych vajicek (uz 3.darkyne)Uz jsme testovali za ty roky snad vsechno…antifosfolipidovy syndrom, hematologie, ureaplasma, mykoplasma…
Hledam, jestli někdo nemá zkusenost…nebo namet na nejake vysetreni…klinika netusi, proc se nam to porad deje.
Prubeh je v podstate vzdy stejny…krece, krvaceni, vylouceni kusů tkáně a na pohotovosti mi reknou, ze uz to odchazi nebo uz tam neni.Meli jsme ruzne kliniky, ruzne leky, kortikoidy, Clexan…
Netusim, cim by to mohlo byt.
Nemluvim o akupunkture, joze, Mojzisovce, prirodnich produktech atd…
Prosim nemate radu?
Dekuji
P.
Co imuno? NK buňky?
@Bellamia píše:…tohle neznam…zjistim. dekuji
Napadá mě jen MBL deficit, máte vyšetřeno?
@azaleila píše:
Co imuno? NK buňky?
Ano, imuno od Ullcovy v Plzni i Malickovy v Praze…pokusy s kortikoidama…ale pry jsme v poradku
@ka2ka píše:
Co štítná?
Nad timhle premyslim…asi vysetreno jen zbezne v historii. Kazde centrum mi dalo jen minidavku Euthyroxu, kdyby nahodou…ale nikdy jsem primo na endokrinologii nebyla…nebyl duvod.
Nedavno mi delali UTZ stitne zlazy a mám tam maly uzlik, ktery pri nicemu asi nevadi…ale co kdyby? Bylo to v ramci sirsi komplexni prohlidky.
Mas s tim nejakou zkušenost?
Dekuji moc vsem za namety
P.
@Bellamia píše:…tak jsem si o tom precetla a doufam, ze kdyz je to imuno, ze by mi to Ulcova nebo Malickova vysetrily…
Napadá mě jen MBL deficit, máte vyšetřeno?
P.
@Anonymní píše:
Nad timhle premyslim…asi vysetreno jen zbezne v historii. Kazde centrum mi dalo jen minidavku Euthyroxu, kdyby nahodou…ale nikdy jsem primo na endokrinologii nebyla…nebyl duvod.
Nedavno mi delali UTZ stitne zlazy a mám tam maly uzlik, ktery pri nicemu asi nevadi…ale co kdyby? Bylo to v ramci sirsi komplexni prohlidky.
Mas s tim nejakou zkušenost?Dekuji moc vsem za namety
P.
osobní zkušenost ne, ale vím že u štítný musí být hladina nižší než obvykle pro otěhotnění a aby se plod vyvíjel, nemám štítnou takže u druhého těhotenství to hodně hlídali, právě že mi říkali že se potrácí pokud ta hladina je vyšší, ale přesná čísla nevím
@ka2ka píše:
osobní zkušenost ne, ale vím že u štítný musí být hladina nižší než obvykle pro otěhotnění a aby se plod vyvíjel, nemám štítnou takže u druhého těhotenství to hodně hlídali, právě že mi říkali že se potrácí pokud ta hladina je vyšší, ale přesná čísla nevím
Me odebirali krev vzdy jen v ivf centru a podle nejakeho cisla vzdycky rekli: dobry, skoro na hranici, radsi dame pulku maleho Euthyroxu…a to beru uz vlastne cca 7 let
Ale endokrinologii jsem nikdy nenavstivila…nevim, jestli vyšetřují vice nebo jinak…??
Taky si zjistim…dekuji
P.
@Anonymní píše:
Me odebirali krev vzdy jen v ivf centru a podle nejakeho cisla vzdycky rekli: dobry, skoro na hranici, radsi dame pulku maleho Euthyroxu…a to beru uz vlastne cca 7 let
Ale endokrinologii jsem nikdy nenavstivila…nevim, jestli vyšetřují vice nebo jinak…??
Taky si zjistim…dekuji
P.
na endo by ti to hlídali pravidelně chodila jsem v těhotenství každý měsíc ![]()
Jediné co mě zaujalo když jsem hledala „odpověď“ proč stále potrácím (vyšetřeno máme vše) je toto: https://ivf-cube.eu/…ve-vysetreni
Vyšetření stojí 22tis Kč -to mám již zjištěné ![]()
Mám za sebou 3× zamlklé těhotenství, dceru narozenou v 30tt, a po ní dalších 6 potratů vše v průběhu 8mi let.
Štítnou máš na 99,9% vyšetřenou při imunologickém vyšetření, jde o to kdy naposledy jsi to vyšetření podstupovala…
@Slunečnice1987 píše:
Jediné co mě zaujalo když jsem hledala „odpověď“ proč stále potrácím (vyšetřeno máme vše) je toto: https://ivf-cube.eu/…ve-vysetreniVyšetření stojí 22tis Kč -to mám již zjištěné
Mám za sebou 3× zamlklé těhotenství, dceru narozenou v 30tt, a po ní dalších 6 potratů vše v průběhu 8mi let.
Štítnou máš na 99,9% vyšetřenou při imunologickém vyšetření, jde o to kdy naposledy jsi to vyšetření podstupovala…
Na tohle uz jsem taky narazila…pry to dela jen Cube.
Chystas se na to?
Taky nevite, proc potracis? Centrum na to nic nerika?
P.
@Anonymní píše:
Na tohle uz jsem taky narazila…pry to dela jen Cube.
Chystas se na to?
Taky nevite, proc potracis? Centrum na to nic nerika?
P.
Ještě jsem se nerozhodla zda ano nebo ne. Bohužel nevím proč, prý jsme úplně zdraví, takže se přiklánějí ke genetickému problému (který ale není diagnostikovány měli jsme i vyšetřena embrya a vše v pořádku).
Teď jsem 14dni po potratu, takže vlastně ještě přemýšlím co dál…
Pravděpodobně zkusíme nový CAR, zda je nenapadne něco nového…ale pochybuji.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, ano změnila jsem CAR a doufám že mě bude brzy čekat další IVF. Jinak mi diagnostikovali úplný deficit MBL - což může vést k těm potratum. S případným dalším těhotenstvím si budu píchat clexan + ještě něco ale to jen týden před transferem a pak po transferu…a pripadne se uvidí podle krve. Ale těžko říct jestli je to opravdu ta příčina…na imunologii mi paní doktorka říkala, že holt moje tělo s každým těhotenstvím bojuje a snaží se ho vypudit…tak jak to udělalo už 10× před tím.
Ahoj, napadá mě. Zkusila jsi embryoglue?
Také jsem podstoupila IVF s darovanými vajíčky a embryo glue jsem měla. Povedlo se.
Vím, že to nemusí být 100%, ale doporučuji.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, mam za sebou ted 5.samovolny potrat v 6tt z darovanych vajicek (uz 3.darkyne)
Uz jsme testovali za ty roky snad vsechno…antifosfolipidovy syndrom, hematologie, ureaplasma, mykoplasma…
Hledam, jestli někdo nemá zkusenost…nebo namet na nejake vysetreni…klinika netusi, proc se nam to porad deje.
Prubeh je v podstate vzdy stejny…krece, krvaceni, vylouceni kusů tkáně a na pohotovosti mi reknou, ze uz to odchazi nebo uz tam neni.
Meli jsme ruzne kliniky, ruzne leky, kortikoidy, Clexan…
Nemluvim o akupunkture, joze, Mojzisovce, prirodnich produktech atd…
Netusim, cim by to mohlo byt.
Prosim nemate radu?
Dekuji
P.