Utrogestan - pocity pálení

Anonymní
12.12.14 10:16

Utrogestan - pocity pálení

Ahoj, užívám utrogestan 3 x denně 2 tablety na podporu těhotenství. Bohužel při jeho užívání mám pocity pálení /vnější/ a pálení při domočování :think:. Moč je po kultivaci v pořádku. Na kontrolu jdu až za týden… Měla jste to, prosím, některá? Utrogestan užívám už dva měsíce…Díky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
12.12.14 10:57

Zavádíš? Já při zavádění měla taky problémy, svědění-pálení a tvořili se mi úplně puchýřky, mazala jsem celou dobu clotrimazolem a odeznělo to až po vysazení. Polykat jsem nemohla, bylo mi na zvracení a motala se mi hlava. Při posledním těhotensví mi potom dr předepisovala duphaston a měla jsem svatý klid. Změna léku určitě nebude na škodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 11:23

@kamiŠ Ahojky, děkuju za reakci :-). Jojo, zavádím 3 x denně 2 tablety už dva měsíce, ale to pálení je snad horší. Přemýšlím, že se vydám za lékařkou dříve, ikdyž kontrolu mám už za týden. Zatím nevím, co by mi pomohlo…neustále utrogestan vytéká, stále slipovku..to je dobré prostředí pro mykózu.. Na samoléčbu si v 9 tt netroufám :nevim: Duphaston je také progesteron?

• Citovat
  • Upravit
5854
12.12.14 11:28

Já po něm taky cítila lehké pálení, někdy i svědění, větší nutkání na močení. Po vysazení byl klid. Zkus poprosit doktorku o něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 11:35

@andrea.sb Ahojky, děkuju za zprávičku :-), nejdřív jsem chtěla počkat do plánovaného vyšetření a ustát to týden, ale zkusím za ní zaběhnout co nejdříve…Větší nucení na močení mám taky..Napadlo mne, že se může jednat o mykózu ale nakonec že by vedlejší příznaky užívání??

• Citovat
  • Upravit
24016
12.12.14 11:43
@Anonymní píše:
@kamiŠ Duphaston je také progesteron?

jojo taky
Pokud tě to opravdu obtěžuje a už to týden nevydržíš, klidně si dojdi dřív. Ať jsi v pohodě i po této sránce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 11:49

@kamiŠ jojo, celkem to pálí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
309
12.12.14 11:52

Ahoj holky, já měla úplně stejný problém - takovou mykózu jako teď po zavádění Utrogestanu, jsem v životě neměla. Gynekolog říkal, že to je jasně z Utrogestanu a že ho mám začít polykat. Účinek je úplně stejný. Volala jsem ještě do CARu a také mi to potvrdili. Ale je pravda, že se někdy motá hlava, jsem jak na drogách… ale pořád lepší než ta nesnesitelná mykóza, to opravdu nešlo vydržet, ani jsem nespala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 11:57

@Nikola 81 Ahojky, to přesně znám…Já však užívám na podporu těhotenství Estrofem /také jsem po IVF :-) a celkem špatné ho snáším.. Nevím, jak by to pak bylo polykat oba najednou..také to tipuji na mykózu :?

• Citovat
  • Upravit
309
12.12.14 12:19

Aha, no jo, tak to je už komplikovanější… já mám zatím jenom pozitivní test a nevím, jak se to bude vyvíjet.. a Estrofem ani neznám, tak uvidíme, jestli mi ještě nějaké další léky naloží :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 12:45

@Nikola 81 Ahojky, já jsem Estrofem dostala na nízkou sliznici /díky stimulačnímu protokolu/, nedávají ho často :-), je to další hormon…Přeji hodně štěstí a držím palce!! Já zatím čekám po ivf dvojčátka :-)

• Citovat
  • Upravit
309
12.12.14 13:45

Tak to je super :hug: :potlesk: moc moc gratuluji k dvojčátkům!! Já se dozvím až ke konci měsíce, jestli bije srdíčko, tak snad to vyjde. Taky ti přeji, aby vše vycházelo krásně až do narození dětí! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.12.14 20:33

Tak se také musím přidat s podobným problémem při užívání Utrogestanu. Zavádím 3 tobolky ráno a 3 večer a v posledním týdnu se objevilo pálení až řezání, časté nutkání na močení a pálení při dočůrávání. Příští týden jdu k doktorce, tak jsem zvědavá, jestli to bude mykóza nebo jen vedlejší účinek léku. ach jo, je to hodně nepříjemné, ale kdyby to byl jen vedlejší účinek, dalo by se to snést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
13.12.14 13:09

@Taranka no to je to samé… přijde mi, že to je nejspíš mykóza způsobená Utrogestanem… zkus se domluvit na polykání místo zavádění a rychle mykózu přeléčit… hlavně pomáhají krémy :-) držím palce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.14 19:25

@Taranka Zakl.: tak to mám přesně i já…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat