Utrogestan ve zvýšeném dávkování?

Anonymní
16.5.15 20:13

Utrogestan - prosím Vás o radu

Holky s přítelem se už 10 měsíců snažím o miminko. Dvě děti už mám z předešlého manželství (3 a 5 let). Vždy jsem otěhotněla hned na první pokus. V létě mi bylo vytaženo tělísko a od té doby nic. Kolikrát se mi menstruace zpozdila i o dva týdny ale nic, nic nic.. Minulý měsíc mi doktor napsal utrogesten 1-0-1. Po dobrání jsem si dělala test a byl dvakrát pozitivní. Nakonec jsem začala týden na to krvácet ale neobvykle (dva dny). U doktora bohužel těhotenství negativní (z krve). Nyní mi nasadil opět utroš 16-24 dc a to v dávce 1-1-1. Chci se zepta není lepší užívat 2-2-2? Už se děsím zase toho co minule. Nevím proč mám najednou problém..přítel už na mě tlačí, že to není možné.. Ale když se mi ted po jednom měsíci braní hned objveily čárky tak by to mělo ted pomoci ve zvýšeném dávkování, že? Jsem z toho už neštastná..nikdy jsem nic podobného nemusela řešit a tudíž mě zajímají vaše zkušenosti..A ještě poslední dotaz..mám utroš brát v kuse a to až do doražení MS? Nebo ten 24 dc přestat? Jestli to nějak špatně neovlivní to těhu abych zase „nepotratila“

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.5.15 20:14

Oprava:
Chci se zepta není lepší užívat 2–0–2?

• Citovat
  • Upravit
5601
16.5.15 20:33

Tak já nevím, pokud nevěříš doktorovi a jeho instrukcím, tak ho změň, ale věřit víc uživatelkám emimina… :nevim:
Dávkování je individuální, já třeba brávala 1-0-1 a vysazovala jsem, jinak ms nepřišla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.5.15 20:38

Já jsem taky brala 1-0-1 od 15-25DC..jenže jsem po něm krvácela, takže mi ho změnila na duphaston, ten má prý stejné účinky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
16.5.15 20:39

Já bych taky věřila dr. to užívání je individuální, já zas brala 4-1-4 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.5.15 20:53

Pokud nemáš sníženou hladinu progesteronu, nebo nejsi po IVF/KET, tak je utrogestan spíš placebo, než že by měl nějaký zásadní význam…Pokud tu sníženou hladinu máš, tak je tvoje dávkování řekla bych bohatě dostačující ;) Ale věřila bych spíš doktorovi, ono těch lékařů, kteří by tě navíc i s anamnézou a tvými konkrétními problémy znali, na e-miminu moc nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.5.15 21:01

Máš dvě děti, Utrogestan je u tebe bezpředmětný.

Přítel tlačí, ale co ty? Taky tolik toužíš po dalším dítěti? Vzhledem k brzkému potratu, co máš teď za sebou, si to moc nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
16.5.15 21:14

Hlavne pri pozitivnim testu se utrogestan nevyzasuje. Proste si nejaky ten 12 dpo udelej test a pokud bude negativni, tak vysad, jinak ber urcite. A tlacici pritel byl jiz na spermiogramu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
16.5.15 21:20

Hlavně si dej určitě pozor, abys ho začala brát až po ovulaci. Pokud bys začala brát utrogestan před ovulací, ta bys jí zastavila a neproběhla by.
Jinak já bych ho taky brala až do termínu MS a pak pokračovala podle výsledku testu. Já teď beru 2-0-2, ale dřív jsem taky měla určitě nastavený režim 1-1-1. Tipla bych, že na tom až tak nezáleží. Jen mi hodně dr. zdůrazňovala, že se musí zavádět, že při polykání tělo přijme tak 20%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
16.5.15 21:30

@Didlinka33 kočko,co znamená, ze jsi po něm krvacela? ja ho beru uz par měsíců, aby zabránil spineni před ms a zabral. akorat tento cyklus jsem 2hy den po dobrani dostala slabe krvácení…je to divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.5.15 22:02

@Gata2 ze jsem zacla s Ms jeste nez jsem ho ten 25Dc dobrala, vetsinou uz treba tri dny predtim..rikala, ze je to spatne, ze bych mela dostat Ms az tak 4 dny potom, co ho doberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
17.5.15 07:37

@Didlinka33 tak to potom jo.ja normálně mam ma 3ti nebo 4 ty den po dohrání. to je pravda.ten jim lék ti zabral? brala jsi ho kvůli uhnizdeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
17.5.15 11:42

Holky přidám se do diskuze :) Potřebovala bych poradit, jestli je normální při užívání utrogestanu napětí, citlivost prsou a celkem výrazné žíly na nich? Beru jej poprvé, týden, jsem 25DC. Špatně mi po něm nebývá, někdy trochu únava, a teď poslední 2 dny ty prsa. Tak jestli náhodou nemáte některá zkušenost. Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
17.5.15 11:46

@esterkaE. utrogestan obsahuje progesteron - hormon, jehož hladina se zvyšuje v druhé půlce cyklu, tento hormon způsobuje všechny možné předmenstruační příznaky, napětí prsou je jedním (a celkem běžným) z nich ;) Takže ano, normální to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
17.5.15 11:46

@esterkaE. je to normální…měla jsem to vždy takhle po něm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí