Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to normální a nic moc se s tím dělat nedá. Ta globule zapáchá sama o sobě a když se rozpouští, logicky z tebe část vytéká.
Jj dělá to smrádek. Ani bych snad neřekla, že je to přímo ta globule, spíš jak to změní to vaginální prostředí, resp. jak má člověk toho progesteronu hodně. Je to nepříjemné, kor jak to pořád teče, ale je to normální, nemusíš mít obavy ![]()
Ráda bych obnovila diskuzi.
Dostala jsem Utrogestan preventivně ve 3.trimestru a po utření po wc tedy dost zapáchá, ale nedokážu určit po čem.
Bylo to tedy normální ve vašem případě a vše bylo OK? Bojím se, aby to nebyl nějaký zánět apod. Na kontrolu jdu v pátek až.
Díky
Ahoj, beru 3× denně po 2 globulích Utrogestan na udržení těhotenství. S tím je spojený výtok, který obsahuje i rozpuštěný Utrogestan, ale hlavně dost zapáchá (nevím, k čemu bych to přirovnala).
Dbám na důkladnou hygienu samozřejmě, měním častěji spodní prádlo, ale trápí mě to, jde to dost cítit. Bolesti, pálení ani nic jiného k tomu nemám a takový zápach jsem nikdy neměla. Máte s tím někdo zkušenosti, nebo bude u mě nějaký problém?