Úvazek 0,4

54
23.3.22 07:11

Úvazek 0,4

Prosím, nevyzná se někdo?
Nastoupila jsem na úvazek 0,4 sjednaných 16hodin týdne. Ve smlouvě mám rozepsané pracovní hodiny kdy přesně v úterý, středu a čtvrtek.
Nyní mi však řekli, že mám dodržet 80hodin měsíčně. Na to s domluvenými hodinami většinou nedosáhnu. Je to tak možné, když bych tím pak přesáhla týdenní počet hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36405
23.3.22 07:30
@JanaK30 píše:
Prosím, nevyzná se někdo?
Nastoupila jsem na úvazek 0,4 sjednaných 16hodin týdne. Ve smlouvě mám rozepsané pracovní hodiny kdy přesně v úterý, středu a čtvrtek.
Nyní mi však řekli, že mám dodržet 80hodin měsíčně. Na to s domluvenými hodinami většinou nedosáhnu. Je to tak možné, když bych tím pak přesáhla týdenní počet hodin?

Tak to asi těžko, museli by ti zvednout úvazek na 0,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.3.22 08:57

Smlouva je normální pracovní, nebo DPP či DPČ?
Každý měsíc má jiný počet pracovních hodin pro plný úvazek, třeba únor měl 160, březen má 184, duben bude mít 168. V tom jsou započítané i případné státní svátky.
Takže pro vás na 0,4 při klasické pracovní smlouvě únor 64, březen 73,6, duben 67,2.
Záleží také na tom, jestli máte třeba nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu (píše se to do smlouvy), tam je pak vyrovnávací období, třeba čtvrtletí, takže jeden měsíc se může pracovat více a jiný méně, ale za čtvrtletí to musí sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.3.22 09:03

Na rok 2022 je na plný úvazek (8h denně) se svátky je 2080 hodin, což je na 0,4 832 hodin, tedy 68,333 měsíčně v průměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat