Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mamči a holky, chodím sem již delší dobu a pročítám zde jednak deníčky jednak diskuze.
Chtěla bych se s Vámi poradit.Jsem 5 let vdaná a máme dvouletou dceru, jenže naše manželství není provázeno defakto žádnou něhou, manžel mi defakto nedá najevo svou lásku. Když se podívám na manželství své sestry závidím ji ho. Je naplněné láskou, pohodou, něhou a tolerancí, kdežto u nás je leda ta tolerance. Manžela mám ráda, ale nejsem si nějak jista, zda je to ten pravý. Teď babo raď… žít zajištěně a nebo si najít někoho, kdo mi tu lásku bude dávat.
Ahoj,ja to mam podobne,aorad prevni rok,lasku mi porad daval,ted mi ji dava jen kdyz vi ze se budem milovat,jinak vubec nic,kazdej chlap je v tomhle uplne jinej,me pritel rika co by si cekala kdyz spolu budem uz 5let?Jestli ti to hodne vadi poradne si s nim promluv a nedelej ukvapene zavery.Byla by skoda se s nim rozejit,kdyz mate detatko
no, ale my jsme spolu 9let a je to tak stejně.. už jsme se o tom bavili, ale on není schopen tohle dělat. Dám příklad.. máme dvě sedačky on je na jedné a já na druhé, když si jdu sednout k němu, zeptá se mě, proč ho jdu utiskovat a tak je to se vším…
A ty mu lásku a něhu nějak projevuješ? Zkus začít tím, že ho občas obejmeš, nečekej na to, až to udělá on, buď ty ta první. A uvidíš, třeba si uvědomí, že je to krásné se občas přitulit
Já to tak dělám, když potřebuji obejmout, pohladit, přijdu za partnerem a řeknu si o to ![]()
mofiz píše:
no, ale my jsme spolu 9let a je to tak stejně.. už jsme se o tom bavili, ale on není schopen tohle dělat. Dám příklad.. máme dvě sedačky on je na jedné a já na druhé, když si jdu sednout k němu, zeptá se mě, proč ho jdu utiskovat a tak je to se vším…
Aha blbe jsem to precetla,no tak to je dost spatny,to u nas kdybych k nemu sla,nic nerekne,akorad dela to co predtim,jako kdyby tam lezel sam,tak to nevim co bych delala,ale ja bych s nim na tvem miste asi zustala,ja resim dost velky problemy ve vztahu a proti tomuhle to je nic.Kdyby se jen takle choval,tak by to bylo v pohode,a jinac vam to slape?
ww no já to dělám víš,ale odezva žádná…to je to…občas tedy spíše stále mám pocit, že můj manžel na mě vidí akorát prsa a rozkrok .. několikrát jsem mu vysvětlovala, že mám také jiné části a že tohle teda zrovna není nejpříjemnější..
ww píše:
A ty mu lásku a něhu nějak projevuješ? Zkus začít tím, že ho občas obejmeš, nečekej na to, až to udělá on, buď ty ta první. A uvidíš, třeba si uvědomí, že je to krásné se občas přitulitJá to tak dělám, když potřebuji obejmout, pohladit, přijdu za partnerem a řeknu si o to
Tak tohle delam taky,kdyz mu reknu ze ho mam rada,tak mi rekne uz zase??? a kdyz ho obejmu tak se kolikrat necha
kacerval.. ale jinak celkem ano.. sice je po něm bordel.. není defakto vůbec doma- pracuje..a když je doma, tam mne od sebe vyhazuje, že musí pracovat, místo toho, aby byl s námi je v jiné místnosti..
mofiz:tak to ti nezavidim i kdyz u nas je to taky podbne,pritel ted marodi a musi porad neco delat,od rana do vecera,nebavi ho cely den cucet na televizi a tak,tak my jsme technicky spolu doma ale spolecne moc nejsme,on je vetsinou na dvorku a v dilne
mofiz píše:
ww no já to dělám víš,ale odezva žádná…to je to…občas tedy spíše stále mám pocit, že můj manžel na mě vidí akorát prsa a rozkrok .. několikrát jsem mu vysvětlovala, že mám také jiné části a že tohle teda zrovna není nejpříjemnější..
No tak to je smutné. Já bych teda bez lásky a něhy nedokázala žít. Potřebuji ji jako vzduch, i když jsem taky občas ráda sama. Ale pokud on s vámi netráví ani volné chvíle které by mohl, tak nevím co poradit. Já bych to nevydržela a našla si milence a stejně bych časem odešla(mám zkušenost).
Mám doma to samé,manžel od nevidím do nevidím v práci a víkendy tráví s náma.Kolikrát jsem mu vysvětlovala,že život není jen o tom,že nosí peníze a máme se dobře co se týče financí,ale je i o lásce.Bihužel o co si neřeknu to nemám
Včera jsem na něj začla dorážet,jestli třeba nebude sex a jeho odpoveď?Prosím tě co děláš?
Máme dvě malé děti,jsme spolu 5 let a láska mezi náma už je pryč.Kolikrát mám chuť hledat jiného,ale myslím na ty děti.
Liduš88 no sex to je kapitolka sama o sobě…
to, co se u nás provádí nemá se sexem defakto nic společného bohužel.
A neboj u nás je to jednou týdně a to ještě né div donucením… odpověď zbládnila ses ráno vstávám nebo už spim, nech mě spát atd…
Raději anonymně.
Víš … rodina, malé dítě není nic jednoduchého. Já sama taky procházím krizí, vlastně krize je od té doby, co se děti narodily. Nelíbí se mi moc, jak se ke mně manžel chová.
Jenže jakmile si postěžuju kamarádce, nevěří svým uším - „vždyť on je k tobě tak milý, tak nádherně o vás o všech mluví, o děti se stará, bere vás na výlety, vozí vám dárky, vydělává taky dost …“
A já to spíš vidím tak, že je furt v háji, doma nadává, jak nic není v pořádku, a když už ten výlet, tak prostě oznámí, my se s kamarády domluvili, že - jedete taky?, a o nějaké vyznání lásky ani nemluvím …
To mně jen napadlo, když jsem četla tu poznámku o mnaželství tvé sestry. Ono někdy zvenku to nemusí vypadat tak, jak je to zevnitř. To jen o té závisti k těm, u kterých to vypadá lépe …
A pak je taky fakt, že chlapi nějak té zvýšené mateřské citlivosti a potřeby vcítění od okolí prostě nerozumí …
![]()
M.E.
Jo asi to máme opravdu skoro stejné,jenže my už né ani jednou týdně.Občas jsem přenýšlela jestli nemá jinou,tvrdí že ne.Prostě nejsem šťastná,jsou lidi který se milujou i po letech a hleděj si těch manželek,tak nevím kde je chyba
Ale mrzí mě to,má mě jen na vaření,praní a starání se o děti.Občas mi už hrabe ![]()