Uvědomění zaměstnavatele

189
21.9.11 21:48

uvědomění zaměstnavatele

Hlásili jste svému zaměstnavateli dopisem jak dlouho budete s dítětem doma.Já jsem doma už 14 měsíců a nic jsem neposílala,stačí jen že to má nahlášené sociálka a zam.jsem to jen řekla osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
21.9.11 21:53

Ano,mělo by to být písemně,jak dlouho budeš na RD,je divné,že to zaměstnavateli stačilo ústně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
21.9.11 22:02

Ja jsem tedy nepsala dopis, ale kyz jsem byla predavat kancelar, podepsala jsem papir odkdy dokdy chci byt doma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
21.9.11 22:02

Rozhodne pisemne.Socialka nema s tvou RD v zamestnani co delat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.9.11 22:08
Tak to ano,to by mělo stačit,taky jsem jen napsala a podepsala od kdy do kdy :palec:
Barca12345 píše:
Ja jsem tedy nepsala dopis, ale kyz jsem byla predavat kancelar, podepsala jsem papir odkdy dokdy chci byt doma… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.11 22:11

Já si taky nepamatuju, že bych něco psala… Leda by mi to dali podepsat a zapomněla jsem :lol: Teď jsme si to řekly s ředitelkou jenom mezi dveřma, že jdu na 3 roky :lol: Ale půjdu řešit mateřskou, tak se radši poptám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
21.9.11 22:13

Tak zákoník práce nemluví o tom, že by žádost MUSELA být písemná, takže klidně může být i ústní, když to tak zaměstnavateli stačí. Ovšem na druhou stranu, co je psáno, to se lépe prokazuje při sporu (a případně i dohledává, když se změní mzdové účetní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
21.9.11 22:14

Fakticky by se to melo resit az s koncem MD,tedy s nastupem RD(nejlepe navazat na cerpani dovolene po MD).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.9.11 22:14
Podepsat od kdy do kdy budeš na RD stačí po ukončení MD :pankac:
Angua píše:
Já si taky nepamatuju, že bych něco psala… Leda by mi to dali podepsat a zapomněla jsem :lol: Teď jsme si to řekly s ředitelkou jenom mezi dveřma, že jdu na 3 roky :lol: Ale půjdu řešit mateřskou, tak se radši poptám :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
21.9.11 22:16

Uvědomění zaměstnavatele

Sice malý má 14 měsíců.ale raději to pošlu i teď .ať je to tam doložené a já budu klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.9.11 22:20
Asi bych to raději taky poslala :pankac:
kleofas píše:
Sice malý má 14 měsíců.ale raději to pošlu i teď .ať je to tam doložené a já budu klidnější.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.11 22:24
Gábííí píše:
Podepsat od kdy do kdy budeš na RD stačí po ukončení MD :pankac:
Angua píše:
Já si taky nepamatuju, že bych něco psala… Leda by mi to dali podepsat a zapomněla jsem :lol: Teď jsme si to řekly s ředitelkou jenom mezi dveřma, že jdu na 3 roky :lol: Ale půjdu řešit mateřskou, tak se radši poptám :think:

No jo, ale já už jsem jednu skončila před 2 lety :mrgreen: Ale nevracím se, navazuju, vědí to, tak jim to je asi fuk :lol: Hlavně, když jsme v kontaktu a drží mi místo :lol: A tu novou teda pořeším důkladněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
21.9.11 22:28

Před nástupem na mateřskou jsem vyplňovala papír, který mi dali v práci a tam bylo kdy chci vybrat dovolenou a jak dlouho budu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.9.11 22:33

Nevím,asi to je na zaměstnavateli,jak si to pořeší,jen vím,že mě bylo řečeno tím mým,že po MD se RD musí podepsat.Každopádně jak říkáš,druhou RD si raději pořeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.9.11 22:41

Zas na druhou stranu, když jde člověk na 3 roky, tak podle mě o nic nejde - místo mi musí ty 3 roky držet, problém by byl, kdybych nic neřekla a po 2 letech se cpala zpátky do práce. Nebo oni počítali, že za 3 roky nastoupím a já chtěla být doma 4.

Možná záleží i na velikosti organizace - u nás jsou na RD momentálně 3 lidi (z necelých 30 zaměstnanců) - to si lze i zapamatovat :mrgreen: Kdyby jich bylo na RD 60 a ve firmě pracovalo 600 lidí, tak bych se nedivila, že to písemně chtějí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí