Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den,
chci se zeptat která banka umožňuje každý měsíc poslat bezplatně něco navíc? Nebo co nejčastěji. Děkuji.
Equa bank (u nich lze měnit výši splátky i termín splatnosti bez poplatku)… a tipuju, že stejně to bude mít i AirBank
@Tom Janeček píše:
Dobrý den jde Vám o úvěr, nebo hypotéku?
Jde mi o půjčku ![]()
Dobrý den, omlouvám se za pozdní reakci, nevím proč, ale nedostal jsem reakci na mail, nevíte co mám nastaveno blbě:)? Ohledně spotřebitelských úvěrů to má většina bank v metodice napsáno takto (cit.): „Předčasné splacení nebo mimořádné splátky zdarma bez omezení jejich počtu“. Pokud chcete udělat srovnání, napiště mi prosím na mail a zdarma Vám pošlu srovnání 7 bank, nic mi nebudete dlužit a nebudu Vás spamovat otravnými maily
, fajn den.
@Tom Janeček píše:
Dobrý den, omlouvám se za pozdní reakci, nevím proč, ale nedostal jsem reakci na mail, nevíte co mám nastaveno blbě:)? Ohledně spotřebitelských úvěrů to má většina bank v metodice napsáno takto (cit.): „Předčasné splacení nebo mimořádné splátky zdarma bez omezení jejich počtu“. Pokud chcete udělat srovnání, napiště mi prosím na mail a zdarma Vám pošlu srovnání 7 bank, nic mi nebudete dlužit a nebudu Vás spamovat otravnými maily, fajn den.
Dobrý den, jste velice laskav ale už jsme to museli řešit
a už máme uzavřeno ????
Ahoj prosim o radu potrebujem si pujcit cca 260 000 na rekonstrukci za pul roku budeme mit penize z prodeje bytu.je mozne pul roku platit uver a pak ho predcasne splatit? ktera banka je nejvyhodnejsi a bez skrytych poplatku a na kolik me muze celkove to pujceni vyjit i s uroky za toho pul roku? je tu nekdo kdo v tom umi chodit a poradil by?
@phoma píše:
Ahoj prosim o radu potrebujem si pujcit cca 260 000 na rekonstrukci za pul roku budeme mit penize z prodeje bytu.je mozne pul roku platit uver a pak ho predcasne splatit? ktera banka je nejvyhodnejsi a bez skrytych poplatku a na kolik me muze celkove to pujceni vyjit i s uroky za toho pul roku? je tu nekdo kdo v tom umi chodit a poradil by?
záleží na smlouvě a bance, úvěr na 1/2 roku ti asi nikdo nedá, fix je na rok a déle. Po dobu fixu nesmíš nic jiného než splácet. Před koncem fixu se úvěr otevře a můžeš ho doplatit. Jinak jen s pokutou.
Na toto je dobré stavbko, ale kdo ho dnes má? Máš předepsané měsíční splátky, když platíš víc, není tam žádná sankce.
Tak treba u airbank jsem mela vzdy moznost predcasneho splaceni, mimoradnych splatek atd…navic maji i docela v pohode urok.
V podstatě každá banka Ti dá takto malý úvěr. Bude tam standardní doba na splacení, plácnu třeba tři roky, ale Ty ho můžeš kdykoliv splatit bez pokuty, a tím si ponížíš úroky. Akorát některé banky požadují, abys je informoval předem, že pošleš větší částku na splátku nebo to chceš rovnou splatit. Není to vůbec problém.
Ještě je možnost Úvěr od Buřinky, je to od ČS stavební spořitelny. U tohoto úvěru není třeba mít založenou smlouvu o stavebním spoření, zůstává ale povinnost doložit, na co byly peníze použity. Např. účtenku za materiál, faktura za práci apod. Splatit lze kdykoliv, poplatek 1%. Splatnost může být až 18 let. Úrok nižší než u většiny bezúčelových úvěrů. Chce to porovnat, kolik kde přeplatíte, podle toho vybírejte.
Ahoj, snad mi někdo poradí, na tohle jsem tupá. Chci za mamku doplatit úvěr a nechápu jednu věc (vim, že každá banka to má trochu jinak, ale tisícovka sem nebo tam je nepodstatná). Jde o to, že když doplatím úvěr, tak jen zbývající jistinu nebo splátky, které by se platily do konce úvěru? Myslím to tak, že zbývající jistina je třeba 300 tisíc, ale když si vypočítám splátky krát zbývající měsíce splácení, tak se má zaplatit 400 tisíc. Tak kolik teda zaplatím teď hned když to chci doplatit? Snad je to srozumitelné
@KaZeAd podle zakona o spotrebitelkem uveru po vas muzou chtit max 1% ze zbyvajici jistiny. Ale nevim jestli to plati i pro starsi smlouvy uzavrene pred platnosti tohoto zakona.