Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám půlročního chlapečka, nar. císařským řezem. Určitě bych v budoucnu chtěla ještě jedno mimi, ale od známých se doslýchám, že už mě nenechají rodit normálně, jen císařem… nevíte, co je na tom pravdy? Děkuji, mějte se krásně!
Violet
Nevím, ale moje kamarádka rodila první dítě císařem … a druhé normálně. Hočičky jsou od sebe myslím 4 roky.
Takže to určitě jde:)
Poprvé rodila v Bejrútu, podruhé v Rychnově nad Kněžnou:)
Baghira a Eliška (za týden 15 m.)
Ahoj,
asi záleží na tom, proč jsi toho císaře měla. Kamarádka měla poprvé taky císaře pro velkou velikost mimi(nepoměr) a zároveň pro nepostupující porod (vůbec se nezačala otvírat, nedozrál čípek), ale podruhé prostě porodila normálně, porod měla vyvolávaný kvůli opět nedozrálému čípku, ale zvládla to. ![]()
Iriss + 2svišti
Někde jsem četla,že pokud máš úzkou pánev a většího pinďu,tak je pravděpodobnost,že budeš zase rodit císařem.Já jsem rodila zrovna tak.Klukovi je přes rok a až do konce těhotenství se ne a ne obrátit.Navíc porod nepostupoval,takže to takto urychlili.Jinak sem v porodnici ležela s paní,které bylo něco kolem 37,měla třetí dítě císařem a říkala,že jí doktoři už další zakázali (ty dvě děti předešlé byly už odrostlé,tak si prý s manželem chtěli pořídit další
)…ale u ní se prý jednalo o nějaký zdravotní problém gynekologického rázu,přesně nevím o co šlo.
Proč si rodila císařem ty?
Mila
Ahoj, pravděpodobnost, že budeš druhé dítě rodit císařem, je větší, ale nezbytné to rozhodně není! To ti určitě potvrdí kždý gynekolog.
Anka
Ahoj, já jsem rodila první dítě císařem, protože porod nepostupoval a hrozilo udušení mimi. V nemocnici, kde jsem rodila dělají císaře až opravdu v krajní situaci.Při porodu druhého jsem /jako všechny maminky, které rodily první dítě císařem/ musela být v porodnici již týden před termínem. Pokud bych neporodila bez vyvolání za týden po termínu, tak by teprve potom začali uvažovat o vyvolání porodu.Když mně konečně praskla voda, tak by mně prý za normálních okolností dali kapačku na rozjetí porodu, ale po tom prvním císaři je prý větší riziko prasknutí dělohy, tak prý musí čekat 12 hodin. Ale stále opakovali, že to, že jsem rodila první dítě císařem vůbec neznamená, že to tak bude i podruhé. Ale opravdu záleží nejvíc na tom, z jakého důvodu se císař dělá. Nakonec jsem porodila normálně a bylo to v pohodě - proti císaři.
Ahojky Violet a ostatní,
myslím si, že není pravidlem, že když je porod CŘ, tak další musí být rozený stejným způsobem. Podle mě fakt záleží na okolnostech, proč porod CŘ byl. Já rodila taky CŘ, protože naše princezna se ne a ne otočit. A pan Dr. nechtěl pokoušet osud a rodit KP. Někdy se prý dítě neotočí proto, že je krátká pupeční šňůra, tudíž by si při otočení jen ublížilo. Ale další těhu může být úplně jiné se vším všudy. Takže bych nevěšela hlavu a žila tím, že se budeš těšit na dalšího drobečka. ![]()
Jarka a Domi (8měs.)
Holky, moc děkuju za odpovědi. Porod postupoval výborně, celkem rychle, otvírala jsem se, jenže najednou přišel pan doktor s tím, že malému tam hlavička „špatně rotuje“, takže CŘ. A nakonec má propouštěcí zpráva- prý nepoměr velikosti plodu s pánví… tak asi takhle.
Pa pa
Ahoj holky!
Taky jsem rodila císařem a doufám, že druhé, které teď čekám bude normálně. Císaře mi dělali z důvodu, že kluk byl velký a hlavička nepostupovala dolů, i když otevřená jsem byla.
Na pokoji se mnou ležela paní, která měla prvního taky císařem, ale druhé dítě normálně, takže i já neztrácím naději.
I když znám opravdu mnoho případů, kdy mají dvě i více dětí císařem. Ale asi opravdu záleží na tom, v čem byl problém.
Já se spíš trochu bojím proto, že budu mít děti od sebe rok a půl, tak doufám, že ta sešitá děloha vydrží. Musí!!!
Tak pa…
Já myslím, že se dost razí trend:
po 1. císaři zkusit rodit normálně (pokud tedy není rovnou důvod k plánovanému císaři). Někde ti dají vybrat, ale např Brno - ani náhodou.
@Markétakytka píše:
Já myslím, že se dost razí trend:
po 1. císaři zkusit rodit normálně (pokud tedy není rovnou důvod k plánovanému císaři).
Přesně. A stejně i č. 2 šlo nakonec císařem, ale kdyby ne, tak by byl za 2,5 hoďky nebo i dřív na světě. Byl to masakr fofr. ![]()
Ahoj, neni to pravdu jestli chceš rodit spontanně a bude jizva v poˇřadku a celkově lékař zhodnotí že jseš v pořádku tak není problem, v motole tak rodila znama a vše proběhlo v pořádku ![]()
@Lenuscha_a No dyť to všichni takto potvrdili. Mě to potvrdila i má doktorka.
@fibingerka
a Tys měla druhédítě take císař? Jestli rozumím dobře, tak to císař být nemusel nebo ano?
@Markétakytka píše:
@fibingerka
a Tys měla druhédítě take císař? Jestli rozumím dobře, tak to císař být nemusel nebo ano?
Přesně tak, nemusel. Ale dopadlo to jinak
. Mudr řekla na kontrole, že když se to nerozjelo samo s nízkým odhadem váhy, tak to radši pojistíme sekcí a tak jsem si druhý den zašla na předoperační a cca hodinu poté se to rozjelo samo a šíleně rychle (to taky mudr. předpověděla, že po té první sekci by to šlo rychle). Nakonec jsem jela do porodnice rychlíkem a kdyby to vše šlo jak má, tak by se do 2, nejpozději 2 a půl hodiny narodil Fanoušek sám. Ale mudr měla opět pravdu a nakonec protože prostě nešel dolů ať jsme zkoušeli, co jsme zkoušeli, byl CS. Byla jsem v klidu, nějak jsem tušila, že to stejně zase tak dopadne
. Jinak z toho porodu jsme právě posledních 45 min zkoušeli různé polohy apod. a nic. Tak to nakonec zástupkyně prim. rozhodla a bylo.