Už jen měsíc do porodu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
181
18.6.14 22:35

už jen měsíc do porodu

Ahoj holky, :mavam: zítra začínám 36tt(35+1)najde se tu nějaká těhule, která to má už taky za pár? Jak se cítíte?
Mě čeká druhý porod, první byl císařský řez kvůli kp a ted to vypadá na přiřozený, tak vůbec nevím co mě čeká. Břicho už mám sestouplé dole, takže hlavička mě strašně tlačí na spodek. Občas cítím bodání ze spod a sem tam pobolíbá podbříšek. Do toho velká únava, bolest zad.Co vy?

Příspěvek upraven 19.06.14 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1803
18.6.14 22:41

Ahoj, jsem 36+2tt. TakY me ceka druhy porod, prvni byl prirozeny, ale dlouhy, proste sileny… Nevim, jestli je mala - cekame ted holku - uz obracena hlavou dolu, ale bodani dole mam pres den taky. Vecer me boli vzdy vsechno… Dle dr.vse ok, klid. Dnes jsem byla na prvnim monitoru, taky ok.ale nedelal mi UTZ a odhad vahy, tak vubec netusim, kolik ma. U prvniho mi to delal… Tak jeste chvili vydrzet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
18.6.14 22:47

@evulkanov Ahoj, mě čeká zítra navštěva u sve dr, tak jsem zvědavá jak to tam dole vypadá. Doufám, že už mě pošle do nemocnice na ozvy, abych se mohla zaregistrovat. Já sem měla poslední odhad váhy ve 32tt 1800g, což mě přišlo už dost, tak bych nejraději rodila už kolem 38tt, kvůli předchozímu císařskému řezu. Prej by se neměli rodit děti s větší váhou, tak sem zvědavá jak to všechno dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
19.6.14 00:10

Ahoj holky, muzu se pridat? sice mam do porodu vic casu nez vy-jsem 34tt, ale take mam strach.Jsem prvorodicka a vubec nevim co me ceka:-).Ue 31tt+3 miminko melo 1872kg, tak jsem zvedava jak bude velka (cekame holcicku).jinak mi lezi uz vic nez mesic pod zebrem a silene to boli.tak at se nam dari:-)

• Citovat
  • Upravit
881
19.6.14 00:33

Ahoj holky, ja jsem dnes presne 36tt. Cekam take druhe ditko a snad take holcicku. Porody mam za sebou dva, oba s komplikacemi. O to vic se ted bojim a resim co by, kdyby. Mala nebyla na utz ve 32tt dotocena hlavou hlavou dolu. Na kontrlu a prvni monitor jdu v pondeli a uvidime. Uz jste sbalene a pripravene do porodnice? Ja jsem dnes vicemene dobalila tasku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
19.6.14 01:06

Ahoj ja jsem dnes 36+1 cekame chlapečka :-) jsem prvorodicka ale hlavickou dolu uz jsme tak mesic a už tak i nejspíš zustanem :-)
Vcera sem byla uz na poslední kontrole u sve Dr. Rikala.ze na porod to ještě nevypadá i kdyz bych o něco driv rodit chtěla strasne me totiz uz asi mesic boli ta stydka kost ze nemuzu vubec chodit.. :-(
Veci do porodnice sice většinu mam ale jeste to nemam dany v tazce a musim jeste par veci vyprat a všechno vyzehlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
19.6.14 06:37

Holky, jenom jsem si s Váma pěkně zavzpomínala. Hlavně s prvorodičkama. Vloni touhle dobou jsem na tom byla jako Vy! ;) A 22.7. se nám narodil úžasný syn, porod trochu komplikovaný, takže za mě: tlačit, tlačit a tlačit. :mrgreen:
Přeji Vám všem rychlý, bezproblémový porod a zdravé, krásné miminko. :kytka:
Při oslavě 1.roku, si na Vás vzpomenu. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
19.6.14 08:45

Ja jsem vsechny veci vyprala vcera. Mam jich plny susak, dnes me ceka zehleni. Nechcinvse nechavat na posledni chvili. Syn se naridil trosku driv a my nemeli jeste ani koupeny kocarek(coz nemame jeste ani ted :mrgreen: ). Zkusenost veli, radsi driv nez pozde. :jazyk: Ve 32tt CS1, ale rada bych jeste 2 tydny vydrzela 2v1, I kdyz s tim mym malym drakem to je trosku narocne.

@kve-tinka: asi mam podobnou zkusenost jako ty se skoro trihodinovy tlacenim, oxytocin naplnoa velke porodni zraneni, des!!! :,( Ted si preju dobry prirozeny porod bez komplikaci, ani dlouhym ani prekotny. Budu rodit nejspis naposled v zivote, tak bych rada zazila nejaky ucebnicovy porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
19.6.14 08:52

@KaterinaKK Já jsem právě mohla tlačit a netlačila jsem :roll: takže mě rychle nastřihli, protože synovi padaly ozvy a narodil se silně přidušený. :oops: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.6.14 09:55

@magdík123 Ahoj, já jsem dnes 35+1 a termín mám 23.7. jen chvíli před tebou.Sice mě čeká druhý porod, ale první přirozený snad, tak taky nevím co mě čeká. čekáme druhýho chlapečka a otočený hlavičkou dolů je už od 31tt. Nejhorší obavy mám, že nevím, kdy a kde mě to chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
19.6.14 10:06

Ahoj holky muzu se pridat?? Rads s nekym poklabosim, muz uz moje 2. Tehotentvi tolik nehroti :lol: dnes jsem 35plus2, doma mam dvouleteho raubire. Jeste na ultrazvuku byl mimis hlavickou dolu, vcera pravdepodobne koncem panevnim :/ no, nejsem z toho teda vubec nadsena jelikoz jsem po cisari a rada bych rodila normalne uz jen kvuli nasledne peci i o dvouleteho syna… Prece jen cisar vyradi cloveka z provozu :/ nevim sice co to znamena ale mudr vcera do prukazky psal CS3, ale na porod se topry nechysta :D kazdopadne bych rada uz kolem 38 tt mela vse za sebou, ale vzhledem k tomu ze syna jsem prenasela do 42 tt astejne to k porodu nevypadalo tak teda nevim nevim :/ jinak do porodnice nemam jeste pripravene nic, jen sitovane kalhotky jsem si koupila :D a co se veci na mimise tyce mam sice vyndane 2 krabice co musim probrat ale nejsem schopna se k tomu dokopatnatoz to vyzehlit a vyprat :D to u prvniho jsem uz ve 20 tt nakupovala a o mesic pozdeji snad mela vse pripravene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.6.14 10:07

@KaterinaKK Ahoj, tak já už mám tašku sbalenou aspon měsíc, protože ve 29tt mě doktorka hrozila předčasným porodem a od tý doby mám cs2.Ted se to ale stále drží a ještě to na porod nevypadá, přitom dělám doma všechno. Do toho se taky starám o skoro 3 letýho syna.Dnes jsem se objednala na příští týden (37tt)do nemocnice na kardiotograf a to jsem si musela od své dr ještě vyžádat, jinak by mě tam poslala až za 3 týdny ve 39 tt a to mě přišlo už pozdě. Chci být už zaregistrovaná v porodnici pro případ, že to příjde dřív. A pak další týden 38tt poslední návštěva u mé dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.6.14 10:16

@nulu86 Ahoj, taky jsem měla prví porod císařem, tak jsem si raději přála druhy porodit normálně i když ted z toho mám taky strach. Pokud jsi po císaři a mimi nebude otočený, tak by měl být jistý císař a neměli by tě nechat přenášet, prý dítě nesmí být moc velké a měli by hlídat jizvu, tak snad ti to dobře dopadne a třeba se mimčo ještě na poslední chvíli otočí. Já mám cs2 už od 29tt, to je bodování 1-10 jak to tam dole vypadá, takže pravděpodobně máš skrácený, měkky čípek. V tomhle stádiu těhu je to už normalní.
Já už teda oblečení mám vyprané i vyžehlené, nedovedu si představit, že bych to dělala ted, nebo mě šíleně furt bolí záda a s tím břichem se toho taky moc nedá udělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
19.6.14 10:30

Nebudete některá rodit v Brně v Bohunicích? Třeba se tam sejdem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
19.6.14 14:52

@jellys: ja budu rodit na Obilnaku. Bohunice jsou pro nas trochu z ruky. S prvnim tehotenstvim jsem chodila do porodnice na monitory uz od 36tt, jelikoz jsem mela hranicni mnozstvi plodovky. To je registrace tak dulezita? Mne dr. rikala, ze fo nespecha, takze jsem to nehrotila. Kdyby to nahodou prislo driv, tak me snad prijmou… :nevim: Termin mam 12.7. podle ms a 17.7. podle utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí