Neschopenky a lístky na peníze - co, komu a kdy?

76
18.6.14 16:57

Neschopenky a lístky na peníze - co komu a kdy

Ahoj holky,
chci se zeptat jak to máte s odevzdáváním neschopenek a lístků na peníze zaměstnavateli. Je třeba něco hlásit sociálce? Já po 14 dnech dostala neschopenku č. IV a lístek na peníze, do práce na mzdovce jí stačí lístek na peníze každý měsíc. Jak to máte vy? Díky :kytka: ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
18.6.14 16:59

Já teď taky tak…v práci už ho mají s dílem který má růžový pruh a účtařka si ho vyzvedne. Dál se nestarám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
18.6.14 17:57

Lístky na paníze nosím na mzdovku každý konec měsíce, neschopenku jsem odevzdala jen na zaCátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
18.6.14 17:57

AHoj. já dneska dostala lístek na peníze po 14 dnech neschopenky a na konci měsíce si půjdu ještě pro jeden. odevzdám u nás v práci a tím to pro mě končí. oni už zbytek zařídí. :) a pak až na konci dalšího měsíce si půjdu pro další lístek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
18.6.14 18:04

Vše dáváš na mzdovku, jinak lístky na peníze se dávají k 14 dni a pak k poslednímu v měsíci, sociálka to tak chce, i když je to trochu nesmysl (tj. dáme třeba lístek na peníze k 29 (14 den) a pak druhý k 31 (poslední den)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
18.6.14 18:19

@mejbilinka Já dávám lístek na peníze vždy ke konci měsíce ůčetní do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
18.6.14 18:44

@Nuníček - ono je to tím, že končí placení od zaměstnavatele a dál to pak už platí sociálka. Proto jsou v prvním měsíci většinou 2 lístky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
18.6.14 19:24
@KamisB píše:
@Nuníček - ono je to tím, že končí placení od zaměstnavatele a dál to pak už platí sociálka. Proto jsou v prvním měsíci většinou 2 lístky.

Ano to je logické, jen to nemá oporu v zákoně, jinak je to drobnost, dávám lístky jak to sociálka chce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.6.14 20:38

@KamisB a co když jsem dala jen jeden lístek? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.6.14 20:40

@Nuníček neschopenku jsem dostala 6.5., pak jsem dostala první lístek na peníze k 20.5. - ten jsem odevzdala. A teď mám lístek až k 30.6. - ten teprve budu odevzdávat. Takže mi chybí lístek k 30.5., vadí to? Dostanu vůbec něco? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
19.6.14 20:42

@lucijenda - a ke kdy jsi jej odevzdala? a jakej?
po 14 dnech (od začátku neschopnosti) by Ti měla doktorka dát další část tý neschopenky a s tím i lístek na peníze. Zaměstnavatel podle toho vyplatí peníze, a pak na konci měsíce musíš dostat další lísteček a ten už se pak odesílá na sicálku. Záleží který jsi neodevzdala. Jestli ten na konci měsíce tak si dojdi k doktorce a ona Ti vystaví jiný třeba k zítřku nebo zpětně k poslednímu květnu. A to se pošle přes zamestnavatele na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
19.6.14 20:44

@lucijenda - tak takhle…to nevadí..jen Ti ty peníze přijdou pak najednou.
Ale pozor co tam je za datum. Jestli Ti napsala vystavení taky 30.6. nebo třeba nějaký dřívější. Protože lístek na peníze lze vystavit jen asi 4 dny dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
20.6.14 09:27

@KamisB poslední lístek mám datum 30.6., ten teprve budu odevzdávat v zaměstnání. A tento měsíc dostanu něco ze sociálky? Zatím mi došla část výplaty od zaměstnavatele (těch 14dní neschopnosti) a čekala jsem že ještě něco dojde od socky. Takže asi nedojde a dostanu to až v dalším měsíci?? :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
20.6.14 21:56

@lucijenda - no tím, že jsi ten lístek k 31.5. neodevzdala tak nedostaneš nic. Až pak teda najednou s penězi za červen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
22.6.14 20:23

@KamisB děkuji za vysvětlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie