Výsledky NT screeningu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.6.14 20:51

Výsledky NT screeningu,

Holky, prosím :kytka:

Mám výsledky screeningu, je tady mezi Vámi někdo kdo by mi objasnil pár věcí?

1)Je možný, že mi vychází TP na stejné datum jak z MS tak UTZ? 2)Podle UTZ má temenokostrční vzdálenost(CRL) 53,0 mmm, nemělo by to být víc? Podle MS jsem 12+2 3)Šíjové projasnění 2,10mm to je dobře či špatně? 4)Má na vývoj miminka vliv placenta uložená na přední straně?

A tohle nechápu už vůbec : Jsou to výsledky z krve + ze screeningu Volný beta-hCG: 69,40 IU/l Ekvivalentní k 1,227 MoM
PAPP-A 0,950 UI/l Ekvivalentní k 2,207 MoM

A Upravené riziko je co? Mám tam 1:29882 1:351968 1:828553

Pokud Vás to nějak rozčílí, moc se omlouvám, ale jsem vystrašená prvotěhulka a mám strach a nikdo mi nic nevysvětlit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
17.6.14 20:55

Já teda nejsem odborník, ale neboj se, kdyby se jim cokoliv nezdálo, tak jsi první, kdo o tom bude vědět. Případně by si tě pozvali na kontrolní UTZ. Jinak mě taky vychází TP stejně dle ms i dle UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.6.14 20:57

Tem hodnotam nerozumim, ale riziko mas krasne ;) jinak tp je stejne orientacni, takze muze byt stejny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.6.14 20:58
@Anonymní píše:

Tohle znamená, že kdyby 29 882 (nebo ta další čísla) žen mělo po screeningu stejné výsledky jako ty, tak jedné z nich by se narodilo postižené miminko.
Takže jsou výsledky kráásné, ničeho se neboj a těš se na prcka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
17.6.14 20:58

Když Ti k tomu nic neřekli, tak je to ok, ono upřímně řečeno v genetice, prenatální diagnostice a gynekologii platí žádné zprávy=dobré zprávy :)

nicméně něco málo k tomu…ta rizika se týkají syndromů Down, Edwards a Patau, jsou to vše závažné syndromy (druhé dva víceméně neslučitelné se životem, spojené se závažnými vývojovými vadami, Downa znáš, to netřeba představovat), v podstatě to číslo znamená, že jen 1 miminko z 22889 se stejným výsledkem testu by mělo Downův syndrom…(a ty další s dalšími čísly). Takže je to ok.

NT 2.1mm je ok, norma je do 2.5mm, některá centra mají až do 3mm, takže v pořádku, CRL je délka embrya bez nožiček, to je taky pro daný týden v pořádku a že se TP podle MS a podle uzv neliší, to je snad jen dobře, ne? :lol:

placenta na přední stěně je normální, má ji cca. 50% plodů. Zbytek ji má na zadní stěně. Jo, malé % ji má moc dole a to je blbý. Ale na přední stěně je prostě jedno ze dvou normálních uložení placky.

tak asi tak. Neřeš, nešpekuluj, užívej těhotenství…zatím je vše v pořádku a držím palce, ať to tak i zůstane.

Příspěvek upraven 17.06.14 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
17.6.14 20:59
@Anonymní píše:

1)Je možný, že mi vychází TP na stejné datum jak z MS tak UTZ? 2)Podle UTZ má temenokostrční vzdálenost(CRL) 53,0 mmm, nemělo by to být víc? Podle MS jsem 12+2 3)Šíjové projasnění 2,10mm to je dobře či špatně? 4)Má na vývoj miminka vliv placenta uložená na přední straně?

A tohle nechápu už vůbec : Jsou to výsledky z krve + ze screeningu Volný beta-hCG: 69,40 IU/l Ekvivalentní k 1,227 MoM

Pokud Vás to nějak rozčílí, moc se omlouvám, ale jsem vystrašená prvotěhulka a mám strach a nikdo mi nic nevysvětlit. :kytka:

a pod tím vším je ZÁVĚR, jestli se nepletu :think: :think: tam máš co?

Pokud by bylo něco špatně, tak už to víš.

Příspěvek upraven 17.06.14 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
17.6.14 21:00

NT screening se posuzuje jako celek, tj. jestli ti vyšel negativní, tak je všechno vpořádku ;-) A vzhledem číslům vyšel, takže se nestresuj a buď v klidu.

Jinak termín dle MS a UTZ může být stejný, proč by nemohl? Stejně je to všechno jen orientační. A velikost 5.3cm je také vpořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 21:01

@lovesmile @geilens

Děkuju moc :kytka: právě, že ten doktor vůbec nemluvil jenom diktoval sestře ty hodnoty a jelikož vypadal dost nepřístupně měla jsem obavu se na cokoliv zeptat, říkal že je to menší než by mělo tak mám strach. Ale srdíčko bije krásně. O tom dalším UTZ mluvil taky, ale to proto, že přes placentu neviděl pořádně. Ale pořád mě děsí, že je menší.

• Citovat
  • Upravit
1094
17.6.14 21:01

Ahoj…ja na to byla dnes :kytka: termin porodu mam posunuty dopredu o 3dny a mam spis pocitat dle UZ. CLR mam 56mm velikost tydne 12+1.Sijove orojasnebi mas ok..do 3mm je to v pohode. Nevim jskou to ma zkratku, ale hodnotu jsem mela neco pod 2..(do 3je to ok).ty hodnoty dalsi tyto zkratky nemam..
zaver mam screening negativni..riziko T21 1/5500 a T13/18 1/25500… tak snad jsem ti neco pomohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
17.6.14 21:03
@Anonymní píše:
@lovesmile @geilensDěkuju moc :kytka: právě, že ten doktor vůbec nemluvil jenom diktoval sestře ty hodnoty a jelikož vypadal dost nepřístupně měla jsem obavu se na cokoliv zeptat, říkal že je to menší než by mělo tak mám strach. Ale srdíčko bije krásně. O tom dalším UTZ mluvil taky, ale to proto, že přes placentu neviděl pořádně. Ale pořád mě děsí, že je menší.

Ze je mensi neres, to moje je kazdou chvili jinak +/-tyden zadna mira :) kazde mimino je jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
17.6.14 21:04
@Anonymní píše:
@lovesmile @geilensAle pořád mě děsí, že je menší.

to vůbec neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 21:06

Děkuju moc moc všem. Přiznávám, jsem hysterická, mám strach je to strašně moc vytoužený a vymodlený miminko(po 13 letech snažení). Proto se na všechno ptám. :oops:

• Citovat
  • Upravit
29577
17.6.14 21:18
@Anonymní píše:
@lovesmile @geilensDěkuju moc :kytka: právě, že ten doktor vůbec nemluvil jenom diktoval sestře ty hodnoty a jelikož vypadal dost nepřístupně měla jsem obavu se na cokoliv zeptat, říkal že je to menší než by mělo tak mám strach. Ale srdíčko bije krásně. O tom dalším UTZ mluvil taky, ale to proto, že přes placentu neviděl pořádně. Ale pořád mě děsí, že je menší.

Tedˇ= je menší, příště zase bude větší, přespříště menší a tak :mrgreen: Plody rostou skokově, ostatní hodnoty máš v pořádku, jsi na začátku, zbytečný stress :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
17.6.14 21:52
@Anonymní píše:

Pokud Vás to nějak rozčílí, moc se omlouvám, ale jsem vystrašená prvotěhulka a mám strach a nikdo mi nic nevysvětlit. :kytka:
že vychází TP porodu stejně :mrgreen: no už, je to odhad plusmínus 2 týdny
a riziko na vývojové vady opravdu hodně nízké, tak se hod doklidu a užívej si těhotenství, nad číslama nehloubej
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.6.14 22:00
@Anonymní píše:

1)Je možný, že mi vychází TP na stejné datum jak z MS tak UTZ?
Proč by nemohlo?

2)Podle UTZ má temenokostrční vzdálenost(CRL) 53,0 mmm, nemělo by to být víc? Podle MS jsem 12+2
Pokud ti doktor řekl, že velikost odpovídá, tak odpovídá, neřeš to. Navíc na den.

3)Šíjové projasnění 2,10mm to je dobře či špatně?
V pořádku.

4)Má na vývoj miminka vliv placenta uložená na přední straně?
 Ne

Pokud by to bylo špatně, tak by ti to řekli. Taky neznám přesná rozmezí, ale když mi řekli, že je to OK, tak jsem to dál neřešila.

To je výsledek. Je úplně perfektní, lepší snad mít nemůžeš. Riziko Downa je 1:828553. Dobrý, ne?

Nijak mě to nerozčiluje, ale pokud takhle řešíš každý prd, tak potěš koště :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí