Výsledky NT screeningu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
17.6.14 22:03
@Anonymní píše:
@lovesmile @geilensDěkuju moc :kytka: právě, že ten doktor vůbec nemluvil jenom diktoval sestře ty hodnoty a jelikož vypadal dost nepřístupně měla jsem obavu se na cokoliv zeptat, říkal že je to menší než by mělo tak mám strach. Ale srdíčko bije krásně. O tom dalším UTZ mluvil taky, ale to proto, že přes placentu neviděl pořádně. Ale pořád mě děsí, že je menší.

Tak příště se radši zeptej toho doktora než na emiminu, jo? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.6.14 22:04

Já jsem sice už 24tt ale malé je o 2 týdny menší, takže fakt to neřeš :-D a hodnoty máš krasné :srdce: a ta placenta je taky, taky ji mám na přední straně ale nízko a navíc mám kousek odloučený. Takže opravdu nic neřeš, kdyby něco bylo špatně doktoři se hnedka ozvou-buď ráda, že mlčí :-D přeju ať je vše ok jako doteď :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 22:06

@jessikka

Řeším, protože jak už jsem psala je to vytoužený a vymodlený dítě - po 13 letech snažení.

• Citovat
  • Upravit
12651
17.6.14 22:08
@Anonymní píše:
@jessikkaŘeším, protože jak už jsem psala je to vytoužený a vymodlený dítě - po 13 letech snažení.

Tak si ti vem jinak. Tímhle stresováním mu ubližuješ mnohem víc. Já taky na první dítě čekala dlouho. Teda ne 13 let, ale málo ne. Takže vím, jak to je někdy na palici. Každopádně tímhle mu nepomáháš, takže se hoď do klidu, mrkni na film/seriál a jdi spát. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 22:13

@jessikka

Já vím, že ne, normálně jsem i racionální, ale dneska po těch výsledcích a mlčení doktora jsem tak rozhozená, že jsem potřebovala jenom uklidnit. Zítra už zase budu v pohodě teda doufám, mě stresujou jenom ty UTZ a KO, jinak jsem klidná, ale vždycky když tam ležím tak jsem nervní jesti je všechno ok.

• Citovat
  • Upravit
12651
17.6.14 22:20
@Anonymní píše:
@jessikkaJá vím, že ne, normálně jsem i racionální, ale dneska po těch výsledcích a mlčení doktora jsem tak rozhozená, že jsem potřebovala jenom uklidnit. Zítra už zase budu v pohodě teda doufám, mě stresujou jenom ty UTZ a KO, jinak jsem klidná, ale vždycky když tam ležím tak jsem nervní jesti je všechno ok.

Jo, to znám :-) Ale věř, že pokud by bylo něco špatně, tak ti to určitě řeknou. Pokud jsi na mimčo čekala 13 let, tak nejsi nejmladší a vzhledem k věku jsou udávaná rizika až neuvěřitelně malá. Takže JE vše v pořádku, neboj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 22:24

@jessikka
Malá? Fakt, no tak to je skvělý, teď si mi udělala radost je pravda, že nejmladší nejsem. Moc moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
18.6.14 07:01
@Anonymní píše:
Holky, prosím :kytka:

Mám výsledky screeningu, je tady mezi Vámi někdo kdo by mi objasnil pár věcí?

1)Je možný, že mi vychází TP na stejné datum jak z MS tak UTZ? 2)Podle UTZ má temenokostrční vzdálenost(CRL) 53,0 mmm, nemělo by to být víc? Podle MS jsem 12+2 3)Šíjové projasnění 2,10mm to je dobře či špatně? 4)Má na vývoj miminka vliv placenta uložená na přední straně?

A tohle nechápu už vůbec : Jsou to výsledky z krve + ze screeningu Volný beta-hCG: 69,40 IU/l Ekvivalentní k 1,227 MoM
PAPP-A 0,950 UI/l Ekvivalentní k 2,207 MoM

A Upravené riziko je co? Mám tam 1:29882 1:351968 1:828553

Pokud Vás to nějak rozčílí, moc se omlouvám, ale jsem vystrašená prvotěhulka a mám strach a nikdo mi nic nevysvětlit. :kytka:
,
klid - výsledky máš krásný, tak se nestresuj a užívej si těhotenství ;) mmchdm, já mám TP taky v jeden den. Ber to +- 14 dní okolo :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
19.12.14 16:14

Já se dozvěděla výsledky dneska, screening je sice negativní, ale doma jsem blbka porovnala výsledky s tím, co jsem měla u prvního těhu a to jsem neměla dělat. Tehdy jsem měla kombinované riziko 1:50 000 a dle věku 1:850 a teď mám věk 1:550 ale to kombinovaný jenom 1:1600. Přestože je závěr negativní, tak to číslo se teda rapidně zmenšilo, a mně na klidu nepřidalo :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
19.12.14 16:18

@erenza: nad 1:1000 je negativní, tak to neřeš. A čím jsi starší, tím je pravděpodobnost vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
19.12.14 16:28

@myskalucka

A já vím, jenom jsem prostě krá. va. Neznalost v těhotenství omlouvá víc, než kdy jindy, nikdy nic neporovnávat, nezjišťovat. :pocitac: Kdybych se aspoň dokázala ve všem tak nepitvat, teď místo radosti z negativního výsledku mi hlodá, proč je tam tak nízký číslo. No na pěst no. :evil: Škoda, že tu není nějakej smajlík, jak mlátí sám sebe :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.12.14 16:33

@erenza Nemládneš, no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
19.12.14 16:49

Holky já vím to riziko bez dosazeni veku, nemohu si to někde spočítat i s věkem? :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
19.12.14 17:04
@fenny píše:
@erenza Nemládneš, no ;)

Obrovská chyba!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.12.14 17:05

Já jsem udělala podobnou blbost, výsledky z prvního těhu jsem už neměla, tak jsem je porovnala se sestrou. Výsledek jsem měla podobný, cca 1:1500. Já jsem to nakonec psychicky nevydržela a objednala jsem se na vyšetření Prenascan, to vyšlo v pořádku. Aspoň jsme se dozvěděli pohlaví, jinak bychom to do porodu nevěděli, na žádném ultrazvuku to nebylo vidět. Jestli bude ještě nějaké příště, tak už nic zjišťovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí