Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam takovej dotaz..Delala sem si tehotenskej test den pred terminem MS a okamzite tam byla druha carka a zadnej duch, proste hodne vyrazna.Ms sem mela naposled 10.5. Mam ji tamovou nepravvidelnou ale posledni dva mesice mi toho 10. prisla..Test sem si tedy delala 9.6..zajimalo by me, v jakym bych tak ted mohla byt tydnu kdyz test ukazal druhou carku uz pred ms, prvni tehotenstvi me test ukazal az snad dva tydny po vynechani
Je mozne, ze uz sem treba po prvnim mesici tehotenstvi? Ted se mi i dost zvetsi prsa, nevolnosti celkem presli tak se mi to zda vsechno takovy divny ![]()
Tak silná čárka den před očekávánou menstruací je víceméně normální. záleží na tom, kdy jsi měla ovulaci…některým se ukáže silná třeba až pár dní po vynechání, protože záleží na tom, kdy právě ta ovulace byla..takže gratuluji! těhotenství se ti teď bude počítat podle poslední mentruace, později se vypočítá přesnější termín porodu dle UZ… ![]()
Jsi těhotná. Jaké je stáří těhotenství ti řekne nejlépe gynekolog. ![]()
Kolem vynechane MS orientacne 4.-5. tyden, prelom 1. a 2. mesice dle tvych poctu. Gynekolog upresni.
To, ze byl minule test pozitivni mnohem pozdeji, mohlo byt zpusobeno jinym tempem narustu hCG (kazde tehotenstvi je jine) nebo spis v danem cyklu nastala ovulace pozdeji. Ale rict cokoliv presnejsiho je nemozne. Doktori uz si s tim poradi ![]()
@Lentu u druhého těhotenství může HcG stoupat i rychleji a ty testy jsou od 10ti jednotek, takže 20 jednotek, což je nastoupáno rychle, klidně může být i před první vynechanou menstruací. Pak třeba u dvojčat je Hcg vyšší a dálnice dřív, ale to tě nechci strašit.
Takže klidně můžeš být i v 1. měsíci. Ale i ve 2., to podle testu fakt lze jen typovat.
Já jsem měla u 3. těhotenství silné čárky už 26.den cyklu, i klasické nevolnosti..Oplozující styk proběhl 10.den cyklu, ale termín více méně normální. Podle MS se to od UTZ lišilo jen jediným dnem a dcera se narodila spontánně den před vypočítaným termínem..
Neznamená to vůbec nic, rozptyl hCg je hodně veliký..Když jsem si o tom tenkrát psala v uzavřené skupině, tak mi taky „prorokovaly“ možná dvojčata, ale nemám je.