Už jsem asi stará na dítě

Anonymní
18.4.24 16:58

už jsem asi stará na dítě

Hezký den,

padl na mě splín.
bude mi na podzim 38 let a snažíme se o dítě. S pomocí lékařů, já teda podstoupila IVF, ale výsledky byly tak špatné, že už mě opustila všechna síla, co jsem ještě na začátku roku měla. Mám zamrazeno jen jedno jediné embryo. Toto bylo mé druhé IVF. První bylo když mě bylo 34 a výsledky byly s těmito nesrovnatelně lepší a vyšel hned ET. Každopádně život nedopadl partner odešel a já si našla nového. A prostě to vypadá, ze je všechno špatně.. Nevím co dělat. Přijde mi, že nemám sílu bojovat.

partner moc dítě chce, bude skvělý otec, stále o tom mluví. Nicméně já jsem asi stará.. a ano možná to někdy vyjde, ale já nevím zda to zvládnu mentálně, myslet jen na toto a vystavět celou svou hodnotu na tom přivést na svět dítě. Já bych si druhé dítě moc přála, ale celé toto snažení mě devastuje. A v tom je možná také problém… já vím..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
18.4.24 17:41

Můžeš to vzít i z té druhé stránky. Jedno dítě máš a k tomu milujícího partnera. To není zrovna málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9254
18.4.24 17:49

Dítě máš. Pokud to samo nejde a ty ten cirkus kolem IVF podstupovat nechceš, tak to nepodstupuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.4.24 18:03

Nejsi stará. Chápu, že jsi psychicky na dně, tohle nepřidá nikomu. Já měla jedno embryo v 35letech a stačilo to, mám devítiletou holku. Nevyjde to teď, máš ještě dva pokusy, to není málo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.24 18:07
@terien píše: Více

No, ono je taky možné, že když to nepůjde, tak ten milující partner odejde. Kór jestli vlastní dítě nemá. Kamarádce se to tak stalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.24 18:15

No záleží jak to cítíš ale stará nejsi, s přítelem byla snaha nec.3 roky, bylo to strašně náročné, teď je mi 41 a za pár týdnů budu rodit 3 dítě, přítelovo první, přišlo to nečekaně když jsem začala mít zdrav. problemy, vše je teď v pořádku, ťuk, ťuk…vše vyšlo přirozeně ať už jsem v to nevěřila :hug:

• Citovat
  • Upravit
34473
18.4.24 18:20
@Anonymní píše: Více

To se nedá nic dělat, není jediný na světě. Od začátku věděl, že má zakl. s otěhotněním problém, když už první je z ivf. Jsou ale i muži, pro které je partnerka přednější a neopustí jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
18.4.24 19:01
@Anonymní píše: Více

To je osud, to zakladatelka neovlivní. Chlapi odcházejí od svých dětí, jistý nemáš nic a nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
18.4.24 19:08

Zvažovala jsi darovaná vajíčka?
Mě osobně se nikdy otěhotnět ze svých nepodařilo, později už se ani netvořily, a to jsem píchala 400IU Gonalu denně, dárkyně 150IU.
Zato s DV jsem otěhotněla hned, a to dokonce 2×.
Poprvé mi bylo 39 a po druhé 42.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
18.4.24 20:33
@Serpentini píše: Více

Tohle :palec:
Mně je 41, takže jsem ještě starší, jedno dítě už máme s manželem (přirozeně počato v mých 37 skoro napoprvé). Teď druhé se přes rok nedaří. Stojím před rozhodnutím, jestli to lámat přes IVF. Mám fobii z doktorů - jako na prohlídku jdu, ale vždycky se předem 2 dny klepu - a představa, že tam budu lítat kdovíjak často a vyhazovat peníze za něco, co vůbec není jisté, že se povede… není pro mě nijak lákavá, spíše mě to dost nervuje.
Takže zvažuji se na to spíš vybodnout a zkoušet přirozeně, buď se povede nebo už ne. Ale já jsem v jiné situaci, to dítě máme spolu a jemu by prý i to jedno stačilo.

Jisté není nikdy nic. Já bych radila to ještě zkoušet i přes to IVF, vždyť je na něj zakl. asi „zvyklá“, když už přes něj má první dítě. Taky doporučuji se tím tolik nenervovat. Já v 38 teprve rodila to první dítě. Můžeš to brát tak, že máš proti mně 3 roky „k dobru.“ Je spoustu příkladů, co všude čtu, že se před a po 40 hodně ženám ještě podaří otěhotnět přirozeně, ale trvá to třeba několik let (2,3,4). Většinou čekání na to „pravé“ zdravé vajíčko trvá déle, ale naděje ještě je.
Popř. pro svůj klid bych s partnerem reálně probrala i možnost, že už se nepodaří a jaké jiné způsoby toho mít spolu dítě jste oba ochotni akceptovat (IVF s darovaným vajíčkem, adopce, atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
18.4.24 20:43

Hele, nam vyslo prvni z druheho IVF a druge az ze sedmeho (vcetne minimalek). Strasne jsem to druhe chtela :srdce: no..
rodila jsem ve 40 a stara si neprijdu. V mem okoli skoro standard.
Nedoporucuji centra, kde davaji moc vysoke davky leku. Neni to dobre na kvalitu vajicek. Drzim palce, 38 je jeste rozumny vek na IVF, ale necekej dlouho, kazdy rok je hrozne znat v uspesnosti.
Najdi si, jake brat vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
18.4.24 20:47

Do 40 let bych to zkoušela, 38 je ještě v pohodě. Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
18.4.24 20:51

Mě mamka měla ve 40 a vůbec mi to nevadí. Teď mi je 24 a máme dokonalý vztah. Vůbec se toho nebojte. Kdybyste chtěla, tak mi klidně napište a mohu vám doporučit bylinky, které mnoha ženám, co se snažily o početí velmi pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.24 21:51

Ahoj, jak já ti rozumím…je mi tedy o 3 roky méně než tobe, už mám devítileté dítě s bývalým muzem. Nynější muž má také dítě, chtěli bychom ještě společné. Moc bychom chtěli, ale nejde to. Už na to první jsem čekala 3 roky, nedopadlo ani IVF, pak to vyšlo prirozene, ale cele to bylo velmi náročné.
Teď se situace opakuje - snažíme se 2 a půl roku a nic. Vzhledem k nízkému AMH se mi do dalšího IVF nechce (vajíček bude málo a kdo vi jestli kvalitnich), navíc nezvladam umělé hormony ani ten stres okolo IVF vůbec dobře (ještě si živě pamatuju první IVF). Zkusili jsme před rokem 3× nativní IVF, ovšem nedoslo ani jednou k transferu. Teď zvažuji darované vajíčko, protože me to dost trápí, pořad na otehotnení myslím. Šance s DV jsou xkrat větší, navíc bez hormonální stimulace…

• Citovat
  • Upravit
20.4.24 20:48

Ahoj, mě je teď 40, děti už mám tři. A taky s budoucím manželem uvažujeme o vlastním. Vlastně jsme rozhodnutí a buď se zadaří nebo ne. Zatím mám trombofilii v pravé končetině, ale paní doktorka říkala, že cca za 3/4 roku nebudu muset brát léky na ředění krve a šlo by to. 38 let je ještě super. My jsme dříve nemohli, ještě jsem se nerozváděla, netušila jsem, zda si volit rozumem manžela nebo srdcem přítele. Teď jsem šťastná a miminko moc chceme a uvědomuju si, jak náročné to bude. Že už není tolik energie, náročná finanční situace, 3 moje děti. Ty do toho jdi, moc ti to přeju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí