Orgametril a snažení

20
18.4.24 06:58

Orgametril a snažení

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda nemáte některá zkušenosti s Orgametrilem při snažení o miminko. Měla jsem opožděné cykly, nejdříve z 28 na 32 a pak až na 42. Proto mi ho doktor předepsal, aby se mi to srovnalo. Věděl že se snažíme, i jsem mu to ještě říkala. Proto mě překvapilo když pak v příbalovém letáku bylo napsáno, že to není vhodné. A posléze se zeptat jak případně funguje a jestli má cenu se snažit ještě před srovnáním cyklu pomocí Orgametrilu.
Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2290
18.4.24 08:27

@Terka0731 nechal vám lékař udělat hormonální profil? To co popisujete, by odpovídalo problémům s hladinami hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.4.24 08:46

@LadaSva nn, nic takového mi nedělal, nikdy jsem s tím problém neměla, myslím si že je to z nervů, bude to půl roku co nám po porodu zemřel syn, a ikdyž je to už lepší, okolo menstruace se mi to vrací v plné palbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
18.4.24 09:01
@Terka0731 píše: Více

Ano, stres může vážně rozházet hormonální systém, tělo upřednostní „přežití“ a prekurzory pohlavnívh hormonů pregnenolon, DHEA a hormon progesteron prioritně metabolizuje na stresové hormony, pak vzniká nedostatek DHEA a progesteronu. Rozházené hormony pak následně zhoršují psychický stav. Bylo by dobré nechat si udělat hormonální profil a na jeho základě hladiny porovnat nejlépe alternativně. Viz třeba v této diskusi https://www.emimino.cz/…reci-523880/ Testy je dobré udělat dva, jeden okolo 2-5DC alespoň na estradiol a progesteron, dobrý je i kortizol a DHEA a druhý okolo 22 DC stačí na progesteron. Jinak, pravidelný sex je také jedna z účinných cest, jak hormonům pomoci. Chápu váš stav, ale bylo by pro vás vhodné ten stres co nejvíce minimalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.4.24 09:15

@LadaSva Děkuji za radu, už 2 měsíce je to lepší, bolí to furt ale už to zvládám a proto mě i překvapilo že po šestinedělí, kde jsem natom s psychikou byla o dost hůř, se mi vrátila menstruace tak jak jsem ji měla dřív, po 28 dnech. Od března jsme se mohli začít znovu snažit a to už jsem měla první zpoždění o týden. Vím že psychika dělá svoje, a proto se snažím abych byla co nejvíc v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí