Už nevím co dát ročnímu nejedlíku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Muzete zkusit jist z jednoho talire. Udelej nornalni zdravy obed a jezte to spolu. Vetsina deti rada napodobuje. Jako zrovna lipanek, vanocka, piskoty nejsou vyzivne. Jeste spolecne zdravejsi veci. UM jak potrebuje, ale pozor na zuby. Ja po poslednim mleku vycistila zuby a pak uz jen vodu. Je to sladke a melo by se pote cistit vzdy zuby, coz je v noci nerealne. Nejspis ma hlad a dohani to tim nocnim mlekem, coz neni idealni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz od roka neřeším a dávám dceři co mám já, akorat ji to min osolím, nedávám žádné výrazné kořeni apod. Jogurty má ovocné, lipanky teda nekupuju ale čistý bílý jogurt mi taky neji. Většinou chce co mají starší kluci, dneska sem ji dala krupky a ona sebrala brachovi půlku perniku
mala teda musí něco patlat nebo jist sama, dneska měla k večeři chleba se sunkou, par kosticek dostala na pátrání sama a sem tam sem ji něco propasovala do pusy, k tomu měla v ruce syr co okusovala. Nebo dělám rada takové zeleninové nebo lusteninove placky, třeba z kapusty, brokolice, čočky, to taky celkem rada okusuje, když ji to dam do ruky. A nejvíc nejlepší je to, co mám já na talíři
svoje odmítne, ale jak si něco vezmu já, tak hned loudi, tak možná bys něco zvládla tak, ze budeš krmit ze svého talíře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím ponechat anonym. Mám ročního chlapečka, je to mé první dítě. Do jeho 10 měsíců jsem veškeré jídlo dodržovala dle tabulek. Pouze bílý jogurt-nechtěl ani s ovocem ani s přesnidavkou, sušenky z dm drogerie-žádné nechutnají, jakýkoliv oběd mnou uvařeny nebo koupená sklenicka-nechtěl (a že jsem vařila svíčková, palačinky, kuře na paprice, domácí brumíci samozřejmě vše bez cukru, soli, mléka atd).Jediný co mu chutná jsou kapsičky ovocné(nesnese je ale v jogurtu), pomeranče a um hipp. Kaše nesní také žádné (skoricova, medova, jahodova, bananova). Jelikož je drobný a váží málo, tak už jsem se naštvala a od roka mu dávám vše co jím já. Dostane lipánek, vánočku, piškoty…Je to stále boj, ale snažím se do něho cokoliv dostat. Nemáte nějakou radu nebo zkušenosti co chutnalo vašemu dítěti. Už jsem zoufalá, večer se budí co 2 hod na UM, přitom ho má od roku dostávat jen 2× denně. Tchyně říkala že manžel byl úplně to stejný, že mám vydržet
V první řadě bych se poradila s pediatrem. Mohl by pomoc vitamín D na nechutenství. Nicméně jako matka nejedlíka, kterému táhne na 14 let a tak 12 let moc nejedl a do školky prakticky vůbec, ti poradím jediné - najdi jídla, která jí a ty mu dělej. Nezoufej, netlač, Vítek v nejhorším období jedl akorát jogurty, skleničky, přesnídávky a kmínovou polívku. Když začal nabírat rozum, kolem těch 2-2,5 let, tak jsem trvala na tom, aby ochutnal a moc dobře věděl, že pokud nesní oběd, tak nebude žádný mlsání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina prosím nemáš nějaký typ na snídaně?
Jinak zakladatelko, mám taky ročního a mléko mu dávám 3× a je mi to jedno..je to jen tabulka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporucuju na fb skupinku maminky nejedliku🙂můj syn v tomto veku snedl třeba jednu svestku za den…je to vyčerpávající, ale dost pomaha vedet, ze v tom nejste sama🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce jsem to ještě nijak nehrotila, to se naše začínala teprve trochu víc rozjídat, že se opravdu najedla, se dalo říct, až když jí narostly první stoličky. Teď jí byl rok a půl a jí moc pěkně.
Ale dávala jsem tedy úplně jiné jídlo než ty, od začátku jedla sama - hlavně zeleninu a maso, i ovoce, ne rozmixované, ale aby si to mohla chytit do ruky. To jí zajímalo a bavilo, i když si toho kousla třeba jen párkrát, to snědené množství se zvyšovalo postupně. Ale těžko říct, jestli bude chtít zeleninu a maso, když už má vyzkoušených tolik laskomin, to neumím posoudit. Dávala bych mu být tebou víc mléka, jestli hubne… řekla bych, že se to v roce s tím jídlem ještě nezblázní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně dávej UM a neřeš to. Ale co bych změnila je ta strava. Pak už ti nebude jíst rozumné jídlo. Občas samozřejmě na lipánku není nic špatného, ale takto bude jíst jen sladké. Ono do budoucna to prostě dobrý není. Dávej to co jíte normálně. Nabízej, ať jí sám. Mám taky nejedlíka a prostě základ je nenutit. Ale zase je fajn tomu dítěti dávat pestrou stravu. Takže pořád zkouším i jídla co moc nechce. Stačí dát maličko na talíř a ať si vybere. Ještě je někdy fajn to jídlo rozdělit. Jako, že nedávat těstoviny polité omáčkou, ale dát na talíř zvlášť vedle sebe těstoviny, maso, omáčku, zeleninu. A ať si vybere. Jíst společně u stolu. Normálně dítě dej si židličky. Každý mějte svůj talíř, aby viděl, že taky jíš. Holt to pak z té země uklidíš. Ono to bude trvat chvíli a bude umět krásně stolovat. Dej určitě i příbor. Lžičku už zvládne, ale až klidně používá ruce. Mléko klidně používej pokud nemá alergii. Vždyť ti stejně jí jogurt. To už je fakt úplně jedno. Můžeš zkusit i kefír.
Kaše mi děti nejedli nikdy. Jeden nechce vůbec maso, druhý nejí skoro vůbec, ale maso jí rád. Suché těstoviny, rýže jdou nejlepší jídla
hlavně necpat dítě křupkami. Stačí jich maličko, ale když sní celý balík tak fakt nebude jíst oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne nejvic pomohlo se nad to povznest. Prestat tajtrlikovat kolem jidla, vymyslet tucet ptakovin, ktere by dcera mohla pozrit. Jedla dve tri veci, tak jsem ji davala ty dve tri veci. Ale jde to hodne tezko. ![]()
Rozjedla se ve skolce. Drobna zustala, asi to tak ma v genech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím ponechat anonym. Mám ročního chlapečka, je to mé první dítě. Do jeho 10 měsíců jsem veškeré jídlo dodržovala dle tabulek. Pouze bílý jogurt-nechtěl ani s ovocem ani s přesnidavkou, sušenky z dm drogerie-žádné nechutnají, jakýkoliv oběd mnou uvařeny nebo koupená sklenicka-nechtěl (a že jsem vařila svíčková, palačinky, kuře na paprice, domácí brumíci samozřejmě vše bez cukru, soli, mléka atd).Jediný co mu chutná jsou kapsičky ovocné(nesnese je ale v jogurtu), pomeranče a um hipp. Kaše nesní také žádné (skoricova, medova, jahodova, bananova). Jelikož je drobný a váží málo, tak už jsem se naštvala a od roka mu dávám vše co jím já. Dostane lipánek, vánočku, piškoty…Je to stále boj, ale snažím se do něho cokoliv dostat. Nemáte nějakou radu nebo zkušenosti co chutnalo vašemu dítěti. Už jsem zoufalá, večer se budí co 2 hod na UM, přitom ho má od roku dostávat jen 2× denně. Tchyně říkala že manžel byl úplně to stejný, že mám vydržet
Nevím, jestli tě to uklidní, ale můj starší syn (nyní 5,5 roku) byl taky nejedlík, snad do 15 měsíců nechtěl pomalu nic jiného než mléko, vařené, kupované nechtěl, max nějakou syrovou zeleninu, ovoce, jako byl to boj, nervy, hrozné. S věkem se to pak zlepšovalo, ale mívá dny, kdy prostě jíst nechce a zrovna před pár dny mi snědl za celý den 2 jogurty a jeden plátek babávky..a to nekecám, občas sám řekne, že mu přijdou spánek a jídlo zbytečné
ale energie má na rozdávání
a co zkusit BLW? To jsem praktikovala u mladšího po tom, co mi taky odmítal všecko na lžičce, tak jsem mu prostě vysypala těstoviny, zeleninu a maso na talířek, nic jsem nemačkala, prostě kousky, a najednou jedl..sice po troškách, ale za mě velký úspěch oproti staršímu synovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit