Už nevím jak dal....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
3.11.08 20:41

JA myslim, ze se celkem snazim dost, ale jak rikam t je objektivni, ale kdyz se ji zeptam jak to vidi ona, tak jen slysim, " jeziz uz zase, vzdyt to resime porad dokola" Jinak mockrat dekuji za rady, ale s malou na prochazky chodim moooc rad, doma se snazim uklizet pokazde nadobi, veset pratlo, vytirat, vysavat, uz jsem udelal i jednou obed…=:-) Kdyz prijdu z prace pomalu si ani nesednu, ale me to nevadi, delam to proste rad z lasky, ale at to udelam jakoli a kdykoli, proste spatne. Opravdu se tesim az porodi, ale jestli se to nezmeni, tak to je konec…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.17 14:53

Práce, škola, dítě, peníze.

Ahoj, prosím o zachování anonymu, děkuji.
Potřebuji radu, čím víc nápadů, tím líp :)
Potřebuji nastoupit do práce (finance), dát dcerku (2,5roku) do školky a zároveň si dodělat školu (poslední ročník SOŠ) Bez školy neseženu práci na jednu směnu, bez peněz nedodělám školu a bez trvalého bydliště mi nevezmou dceru do školky. Na soukromou školku nemám, na to potřebuji práci a na najití dobré práce potřebuji školu. Bohužel, mám jen základku :oops: (ano, moje blbost) Finanční rezerva není, pomoc rodiny na hlidání není. Takže odpověď - co rodina, tak ta fakt nemůže pomoc. Přítel pracuje od nevidím do nevidím, tak to taky nejde. A na chůvu též nejsou penize. Připadám si jak v začarovaném trojúhelníku.
Má někdo nápad, jak to všechno udělat? Budu vám moc vděčná.

• Citovat
  • Upravit
26574
7.6.17 15:06
@Anonymní píše:
Potřebuji nastoupit do práce (finance), dát dcerku (2,5roku) do školky a zároveň si dodělat školu (poslední ročník SOŠ) Bez školy neseženu práci na jednu směnu, bez peněz nedodělám školu a bez trvalého bydliště mi nevezmou dceru do školky. Na soukromou školku nemám, na to potřebuji práci a na najití dobré práce potřebuji školu. Bohužel, mám jen základku :oops: (ano, moje blbost) Finanční rezerva není, pomoc rodiny na hlidání není. Takže odpověď - co rodina, tak ta fakt nemůže pomoc. Přítel pracuje od nevidím do nevidím, tak to taky nejde. A na chůvu též nejsou penize. Připadám si jak v začarovaném trojúhelníku.

Proc nemas trvale bydliste? Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
7.6.17 15:06

Já se obávám že bez možnosti hlídání jsi takhle odkázaná na to počkat, až ti dcerku do školky přijmou:( já myslím že ve třech a půl už musí..? nebo tak nějak. a pak jít pracovat. až bude fin, rezerva tak dokončit studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.17 15:07

Anonym 2
To jsou jen výmluvy… Taky jsem dala dítě do školky, dálkově studovala a pracovala. za celé dva roky přítel vyzvedl a odvedl syna asi 2×. Jinak já sama. A proč nemá trvalý pobyt? Přece někde musí mít, i kdyby na úřadě. Byla jsi s ní vůbec na zápise???

• Citovat
  • Upravit
15775
7.6.17 15:08
@Anonymní píše:

Ty nemáš trvalé bydliště? Škoda, že jsi si školu nedodělala v průběhu mateřské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9505
7.6.17 15:13
@Anonymní píše:

Trvalé bydliště mít musíš, i kdyby na obecním úřadě, ale prostě podle zákona to nejde, abys jej neměla. Možná ses jen špatně vyjádřila, že nemáš trvalé bydliště v místě, kde nyní žiješ (podnájem?). Ale i do podnájmu lze dát na dobu trvání smlouvy trvalé bydliště, na každé ohlašovně pobytů Ti to udělají. Tam, kde budeš mít trvalé bydliště Ty, má i dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.17 15:31

Zaklad.
Bydlíme v nájemním bytě, majitel si nepřeje, aby jsem tu měla trvalak. Ten mam ted u rodičů 200km daleko. Ve školce jsem se ptala a bylo mi řečeno, že nemám šanci, aby mi holku vzali do školky, bydlime v Praze, hodně dětí.

Anonym 2 proč by to měla být výmluva? Bez financí nemůžu dát dítě do soukromé školky, copak by mi s platbou počkali treba půl roku, než bych si na ni vydělala? Škola, práce a dítě mi nevadí, to se zvladnout da, ale nemůžu sehnat práci, aby nechtěli maturu.

@Jedna babička pokusím se pozeptat na nejbližším úřadě, co by se dalo dělat, dekuji za radu :)

• Citovat
  • Upravit
7.6.17 15:31

Můžeš jít na noční, když je přítel doma o víkendu, nebo v době, kdy nepracuje. Takový Kaufland, Tesco tě vemou všemi deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
7.6.17 15:38

Pokud máte nájemní smlouvu, tak si trvalý pobyt můžeš vyřídit i bez souhlasu majitele bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
7.6.17 15:41
@Tute píše:
Fabrika té nevezme jen se ZS? Školu najitou mas? Individuální studium ti nepovolí?
Jesle v okolí nemate?
Proč nemate v místě bydliště TB?

I ve fabrice uz jsou dneska jiny pozadavky, vidim to u nas, bez vyucaku jsi bez sance. I kdyz je to prace, co muze delat i cvicena opice. Jenze tak nejak je predpoklad, ze clovek, co dodelal jen zakladku, zadny pracovni navyky mit nebude a to zamestnavatel riskovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
7.6.17 15:42
@fia80 píše:
Pokud máte nájemní smlouvu, tak si trvalý pobyt můžeš vyřídit i bez souhlasu majitele bytu.

To sice muze, ale az to pan majitel zjisti, nedivila bych se tomu, ze by se mu to hrube nelibilo. Nicmene v situaci zakladatelky bych to riskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.6.17 15:45

Všechno jde

Malá měla 9 měsíců, když jsem nastupovala do práce. Prostě se něco stalo a byly potřeba peníze. Šla jsem na noční směny do pekárny. Cca ve 3 ráno byla doma. Měsíčně 10 až 15 tisíc navíc udělá svoje a není potřeba hlidaní. Dělala jsem maximálně 4 směny týdně a malá kromě hodiny večer ani nevěděla, že nejsem doma. Vzdělání sice mám, ale zrovna v pekárnách není potřeba. Takže ono jde jen o to opravdu chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.17 15:45

@hudečice o noční jsem taky už přemýšlela, ale musela bych mít jistotu, že holka půjde do školky, což je zatim problém, ale zeptám se tam znova a pokusím se jim vysvětlit situaci.

@Tute školu mam, ale nemám zatím na školné, ani na splátky, proto potřebuji nejdříve práci. Bydlíme v nájemním bytě, koukni na moji odpověď, psala jsem to už :)

• Citovat
  • Upravit
9148
7.6.17 15:46

V ktery casti Prahy bydlis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat