Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ufff… Asi budeš muset počkat až malá půjde do školky.
Potom dodělával tu školu a při tom pracovat.
Nezávidím Ti to, je to těžká situace.
Teď hlavně, aby jste měli na jídlo a na bydlení.
@Anonymní píše:Už jsem psala, že můžeš na noční o víkendu. Kdy je chlap doma a může hlídat přes noc on. Ty můžeš víkendy využít nato, aby sis přivydělala, když nemáš žádnou finanční rezervu. Také ti dítě nemusí vzít do školky, co pak? To budeš sedět doma do věku 5 let dítětě, než jej vemou?
@hudečice o noční jsem taky už přemýšlela, ale musela bych mít jistotu, že holka půjde do školky, což je zatim problém, ale zeptám se tam znova a pokusím se jim vysvětlit situaci.
@Anonymní píše:
@evajakub a co když chlap jezdí domu o půl noci a vstává ve 4 ráno, jinak to nejde a volna moc taky nemá. Chlapa mám, ale jsem jakoby sama na dítě a domacnost. Kdo přes noc bude hlídat? Rodina bydlí 200km daleko. A práci fakt nutně potřebuji. Nezvládáme to finančně. Ale to už je jiný příběh a ten tu rozepisovat fakt nechci, je to osobní.
A co si přivydělat z domu? Ale pokud nemáš ani dokončené střední nebo výuční list tak to bude problém.
Přítel by práci jinde nesehnal? Daleko nejjednodušší bys měla vrátit se tam, kde máte příbuzné, pokud bys měla hlídání zadarmo…
Jinak školu je určitě jednodušší dělat při rodičáku než při práci.
@Tarjei P4, chodí sem známí, tak to nechci psat do podrobna
snad chápeš.
@hudečice chlap dělá i vikendy, bohužel. Lepší práci taky nesehnal. Snaží se, co to jde a za to jsem mu vděčná, ale finančně je potřeba pomoc. A až bude nějaká ta rezerva, tak se nebude tak honit a bude nám možná lip.
@Tute da se říct, že jo. Volno jen občas a za to volno je někdy fakt rád
tu práci miluje a nechce odejit, on je hodně šikovný a tam si ho fakt váží. I ten plat tomu odpovídá. Ja už jsem bez rodicaku, takže to chudák táhne sám.
@Anonymní píše:
@Tute da se říct, že jo. Volno jen občas a za to volno je někdy fakt rádtu práci miluje a nechce odejit, on je hodně šikovný a tam si ho fakt váží. I ten plat tomu odpovídá. Ja už jsem bez rodicaku, takže to chudák táhne sám.
Tak ať ti vždy nahlásí, kdy má volno a ty hned zvedej telefon a jeď to Kaufland, Tesca,… budou rádi za každou pomoc.
@Tute píše:
V Tescu na vybalovani berou i jen se ZS.
Jo, v supermarketu by se mohla chytit, na brigadky vzdelani nepotrebuje. A verim, ze v Praze je brigad habakuk.
@Tute neznám tu nikoho, bohužel. Kamarádi jsou také 200km daleko.
Ženský, díky za rady. Dám si vše na papír, sepíšu si to, pohledám po netu, obvolám co půjde a uvidíme, co se bude dál dít. Chtěla jsem radu a tu jsem dostala. Ještě jednou díky všem
Zakladatelko mi nerikej, ze nemas zadny kamaradky, jak jses v praze dlouho?
@evajakub a co když chlap jezdí domu o půl noci a vstává ve 4 ráno, jinak to nejde a volna moc taky nemá. Chlapa mám, ale jsem jakoby sama na dítě a domacnost. Kdo přes noc bude hlídat? Rodina bydlí 200km daleko. A práci fakt nutně potřebuji. Nezvládáme to finančně. Ale to už je jiný příběh a ten tu rozepisovat fakt nechci, je to osobní.