Už nevím jak dal....

5
31.10.08 23:25

Už nevím jak dal....

Přeji hezky večer všem maminám.
Už opravdu netušim jak dal, a nevim jestli vše co se děje, je opravdu způsobene změnami v těhotenství.
Přitelkyně je v šestem měsici těhoteství, a cekame syna, již jedno dite mame, holcicku necele tri roky.
Trvalo me docela dlouhou dobu, než jsem se sam presvedcil, ze proste nema naladu na mazleni, nemuzu ji casto libat, proste ji to vadi, kdyz se k ni pritulim tak se odtahne, sem tam me da sice pusu sama od sebe ale to tak jednu za tri dny. Co se tyce sexu, tak jsme spolu uz dva mesice nespali, maq k tomu odpor, ted uz me to taky prijde divne a nerad bych at nejak ublizime malemu.Jinak ma neuveritelne zmeny nalad, az hysterka. …Pry se ji nezastavam, ale vim ze se fakt snazim, ale co je pak spravne, kdyz neco chce ja to udelam a stejne zase spatne.
Dneska jsem se vratil po dvou nech ze sluzebky. Silene jsem se na ne tesil, bylo me smutno. Chtela hned jak prijedu zajet na postu, ani trosku se me tam nechtela, mel jsem za sebou 200km, ale chtel jsem ji udelat radost, protoze nam prisel koloc nad postylku. Tak jsem ani nedosel domu, nasedli jsem do naseho auta, ale byla vybita baterka, takze jsme nikam nedojeli, kvuli tomuhle se na me nastvala, a vim ze kdyz se nastve tak je lepsi ji nechat vychladnout. TAk jsem dosli domu, ale uz jsme mlceli, chtel jsem se s malu do vany, alem bohuzel, tak praskla dverma, ze jsem sel mezi tim na PC, a zase problem, ze jsem ji teda krasne privital a ze si vybrala hrozneho chlapa. Nakonec ze si mam zbalit veci a jit k nasim, pry ji tam bylo lepe kdyz jsem tam nebyl, Tak jsem sel. Po par hodinach, me napsala, ze jestli chci tak at se vratim, ale je ji tio uplne jedno. Nekdy jsou dny, kdy zase prijde, prituli se, povidame si, a je hezky. Ale nekdy hruuuza. Myslim ze se celkem snazim, az nema toho ´moc na praci, a to tehu si uziva jak se da, ale pokazde me vsechno vycte a vsechno ji vadi.

Neznate nejaky recept, at to klape, ja jen pevne verim, ze za tohle vsechno muze tehotenstvi, protoze jestli by tohle trvalo dal, tak verim, ze k rozchodu opravdu dojde, ale to je to posledni co bych chtel, protoze ty tri hrozne Miluju a ztratit je nikdy nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
52
31.10.08 23:41

Bohužel s tím asi nic moc neuděláš, protože těhotenské nálady bývají skutečně „náročné“ především pro okolí, ale i pro samotnou těhulku. Jsme často přecitlivělé, nesnášíme, když věci nevychází jak mají, vadí nám křik, nadávání, doteky a všechno podřizujeme čekajícímu miminku. Myslím, že to nejde ovlivnit a proto ti držím palce a obdivuji tě, že jsi napsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.10.08 23:48

JKe tezke si to pripustit, ze za tohle vsechno muzou hormony, spis vidim chybu v sobe, co delam, nebo neudelam, proste chci at je statna a to tehu si uziva, ale zkratka uz nevim jak, ani co proto udelat. kdyby aspon prisla, kdyz je to trosku hezke a omluvila se, nebo to vysvetlila, ale toho se nedockam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.11.08 00:08

Myslím, že máš pravdu, že se toho nedočkáš. Když jsem byla já těhotná, neuvědomovala jsem si, jak terorizuju okolí. Prostě jsem si myslela, že ostatní musí chápat jak mi je a podle toho se chovat, ale teď s odstupem času vím, že je to jinak. Snaž se s ní aspoň mluvit, třeba o tom, jak se cítí, nebo co děláš špatně. Zkus jí říct, že se snažíš, ale že už asi nevíš, jak dál. Třeba si o tom popovídáte. Mluvením se dá spousta věcí vyřešit. Chce to nejspíš pevné nervy a velkou výdrž. Měj trpělivost, ikdyž je to asi těžké … bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
1.11.08 00:17

Kampoari - je to fakt ťažké. Neviem, aký ste mali predtým vzťah, ale aj keby bol úžasný, tak náročné tehotenstvo dokáže divy. Ja som tretíkrát tehotná, a musím napísať, že je to neskutočne náročné. Nielen dve deti popri tom, ale tehotenstvo samotné, o nejakom „užívaní si“ nemože byť ani reči. Mám dosť bolesti, ako sa mi rozťahujú „dole“ vazy, plus bolestivá kŕčová žila na rodidlách, predčasné kontrakcie (to všetko si „užívam“ od 4.mesiaca), a ešte teraz do toho druhý týždeň bolestí v krku a zánět dutin. Tiež som bola pred pár dňami hnusná na manžela, a ver mi, že ma to mrzelo ani nie hneď po hádke, ale ešte POČAS nej. I tak som sa ale nedokázala ovládnuť… :( Našťastie si svoje chovanie uvedomujem, tak rozhodne dlho netrucujem, ale snažím sa chovať normálne… :)
Jediné, čo dokážem poradiť, nerob teraz žiadne definitívne závery, ako odsťahovanie sa z domu. Radšej skús nájsť vhodnú príležitosť k tomu, aby si jej povedal, že ju máš rád, a si vďačný za to, čo podstupuje. A ak k tomu bude príležitosť, skús jej JEMNE vysvetliť, ako sa cítiš (zmatený, sklamaný… ja neviem) Myslím si, že nepomože ani to, keď jej budeš robiť po voli (ako to odsťahovanie sa, hoci len na pár hodín), ak sa takto chová len koli tehotenstvu, zbytočne ju to popudí. (Aspoň mňa by to popudilo.) Ja sama za seba možem povedať, že by som čakala, že sa chlap bude chovať NORMÁLNE a moje nálady prechádzať bez zbytočného komentovania a bez vyhovovania všetkým mojim blbostiam, čo si zmyslím :-) Proste, že ma bude držať „v medziach“, ale slušne, galantne a bez komentárov.

Držím palce.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
5394
1.11.08 08:45

jediný recept - mluvit a mluvit a mluvit, o všem co tě trápí, říct v klidu svoje pocity, dobře poslouchat zase ty její.. mě třeba mluvení moc nejde, tak když je krize u nás doma, píšu dlouhý maily:)

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
1.11.08 09:27

Kampoari - opravdu tě obdivuji, jak moc se snažíš, že hledáš pomoc i tady, myslím že takových mužů moc není.

Ale vzhledem k tomu že máš zatím dost trpělivosti to řešit a svou ženu miluješ, radím to co holky - komunikovat. Počkej až bude manželka víceméně dobře naladěna, to je základ a pak si k ní sedni a pověz ji co všechno na ni máš rád, třeba zavzpomínej i na začátky když jste byli zamilovaní a chodili spolu, jaké to bylo hezké, když se chytne a bude v pohodě ( nesmí být nějak rozladělá, to se jen pohádáte) pomalu začni říkat o svých pocitech, jak ji máš rád, jak se snažíž, že ji ale chápeš, přejdi do jejích pocitů, pak zase do svých, naslouchej, nekritizuj.
Uvidíš tohle zabírá.
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.11.08 09:30

Ahoj,

máš to těžký, ale nejlepší by asi bylo, kdybyste si promluvili. Mám z toho pocit, že máte oba očekávání od toho druhýho, ale ten druhej si třeba myslí úplně něco jinýho a vznikají nedorozumění. Myslím, že kdybyste spolu probrali třeba to přivítání po Tvé služebce, že by ses dozvěděl věci, který Tě do té doby ani nenapadly - moje zkušenost, když se někdy s manželem hádáme - každej má svoji pravdu, která toho druhýho předtím nenapadla :-) A druhá rada - neber si to vůůůbec osobně. To, že má špatnou náladu nemá s Tebou co dělat. Po porodu bude líp, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.11.08 11:17

JEste jednou moc dekuji, ja jen doufam, ze za to muze to Tehu, na zacatky vzpominam casto, povidame si o nich, planujeme budoucnost, sama se me pta na veci na ktere se tesim az budou, a pak ze nas vztah je na bodu mrazu a ze je vsechno zbytecne. Tak me to vsechny iluze sebere a rikam si cemu verit, tak snad mate pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.11.08 11:30

Ještě mě napadlo, že je dobrý stanovit pravidla - nenechat si všechno líbit. Ono jen ustupování někdy taky vadí :-) Jednou jsem vyjela na manžela - myslím, že to bylo oprávněně, on to doteď neuznal a nechápe, co se dělo… ale rázně mi řekl, že takhle s ním jednat nebudu a od té doby jsem si to už nedovolila, i když se mnou mávaly hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.11.08 12:54

Kdyz ona uz to nechce ale ani resit, tahame tam vsechno kolem a kdyz dojde na vec co chcem vyrsit, tak ze to za dva dny bude dobre, ale nebude dobre to co rekla, proste slova, jako ze je vztah na bodu mrazu a ze ji bylo klepe kdyz tam nejsem, na ty se tezko zapomina. Ted me vycetla ze jsem ji nevza dlouho naveceri, narovinu jsem ji tam vzal pred dvemi tydny, ale malem jsme nesli, protoze nemela co na sebe jak ma velike brisku, ale ze ji casto doslova prosim, at jdem do obchodu ze ji neco hezkeho koupim, to se ji nechce a pak tohle… JAk me vcera zacala balit veci at jdu k nasim, tak dneska zase ze chtela at jen at odejdu n jednu noc, proste uz ji ani neverim v tom co rekne, chapu, ze nema nalady na mazleni a na tuleni, nebo sex, ale prece neco hezkeho rict clovek muze. A jeste me rekla, ze chce ted kamaradsky vzat a po porodu se uvidi jak to pujde a kdyz ne, tak to bude zbytecne. Kdyz me tady holky radi at s ni mluvim, zkousim to i kdyz je v klidu i pri vymene nazoru, ale vsechno je spatne, kdyz ji obejmu, nechce a to se mam odvazit ji dat pusu? Fakt bych si chtel nekde sehnat manual na aspon trosku klapajici vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
1.11.08 14:13

někdy to mají muži s námi těžké. ještě těhotná nejsem, ale pár hysteráků jsem doma taky předvedla. je mi tě líto, snaž se to vydržet, hlavně nereaguj stejně a nenech se zatáhnout do nějaké hádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.11.08 17:28

Nic jineho me nezbyde, ale je neskutecne tezke vydrzet bez polibku, objeti i toho sexu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
1.11.08 21:01

Zkus se jí zeptat co by si přála, co jí vadí, ať se vypovídá, prostě všechno. Ty mlč, jen poslouchej, třeba zjistíš že problém je uplně někde jinde. Většinou to poslední co řekne je nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
1.11.08 21:59

Mně to přijde dost divné, nálady v těhotenství jsou různé, ale od toho jsme lidi, abychom se uměli ovládat. Přeju hodně pevné nervy a hlavně, ať se to zlepší nebo aspoň vysvětlí, co se za tímto hysterickým chováním skutečně skrývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí