Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
naše malá usíná jedině na ruce. Nepomáhá zavinování, bílej šum, ani nechat v postýlce a konejšit nebo mít u sebe v posteli či houpat v kočárku. Jen usne na ruce. Jenže poslední dobou to chodí tak, že se na ruce strašně pruží, vzteká, lomcuje sebou ze strany na strany a až po jaký době usne. Už vážně nevím, co s ní. Bude nám 5 měsíců, vážíme 7,5kg a vážně to nejde se s takovým tvorečkem věčně přetahovat
Ale srdce na to nechat ji někde vybrečet vážně nemám
Tak už nevím co s ní.
Ahojky.Moje malá 3 měsíce mě taky nechce spát,přes den už nespí vůbec krom slabý půlhodinky
Ale pokud ji budu mít na rukou tak usne hned,jak ji přendám je konec
O kočáru ani nemluvím,když už usne tak ji nechám venku,a za 5 minut řev.Je to dost náročný,mám ještě 3 letýho kluka doma,taky potřebuje pozornost atd.Je to síla.
Tak naše madam taky usínala jedině na ruce,ale poslední týden se nám začala na ruce kroutit,tak jsem usoudila,že chce asi usínat jinak.Tak jsem jí zkusila položit na bok,dát dudlíka a poplácávat po prdýlce a hele ona usnula,no a tak usínáme už týden.Ale jak dlouho jí to vydrží toť otázka
.Jinak asi do 4 měsíců spala v kočárku jen pokud se jelo nebo houpalo jak se zastavilo byla vzhůru a teď už mi tam spí i tři hodinky bez houpání když se zadaří ![]()
Hm jsem neporadila,ale řeba to prcky prostě samo přejde to uspávání,prostě je to časem přestane bavit nebo já nevim ![]()
ahoj tak nám pomáhá přes den překrýt hlavu plenkou a spí jak dudek. Ale jak usne tak se plenka musí sundat at se nezamotá..Já ho hodím furt kontrolovat když ji má na hlavě než usne trvá to asi 5min
![]()
Co houpání na baloně? U nás to tehdy zabíralo, houpat a pouštět k tomu CD s monotónním šuměním deště nebo vodopádu. Teda myslím pro uspávání večer.
Teda to je téma přímo pro nás, posledních pár dní náš prcek ( měsíc a půl) taky pěkně bojkotuje spánek…jak ve dne tak v noci
…takže každá rada vítána ![]()
Se obávám, že buď dál chovat, nebo nechat brečet. Uložit do postýlky, zůstat tam s ní, nebo odcházet - to se musí vyzkoušet… Každopádně nenechávat nějak dlouho samotnou ječet, ale z postýlky nevyndavat…
Na Majdu docela zabíralo potichu furt dokolečka zpívat halíbelí, raděj usnula ![]()
Nemám ráda slovo „uspávání“, přijde mi to nějak násilné nebo nevím, prostě u nás usíná každý sám
![]()
My jsme měli stejný problém.Našeho syna jsme téměř do 6 měsíců uspávali nošením. Jinak neusnul.Jednou večer jsem si řekla dost, položila jsme ho do postýlky, zpívala jsme mu ukolébavky.Plakal asi hodinu a půl, ale usnul. Druhý večer ještě chvilku plakal, ale už to bylo jen chvilku.Od té doby nemáme problém, položíme do postýlky, zazpíváme a do čtvrt hodinky spinká.Chce to jen pevné nervy a vydržet.
Jsem byla u kadeřnice která mi vyprávěla, že její dcera když byla malá, tak ji uspat bylo hrozně těžký. Už z toho měla nervy na dranc a tak s holkou buchla do postýlky a ona dopadla na bříško-najednou bylo ticho a ona měla hroznou paniku, že mimčo ve vzteku zabila. No, naštěstí mimís byl v pohodě,ale od té doby ji začal usínat na břichu nebo alespoň boku. Tak možná vyzkoušet ne to házení ale zkusit změnit polohu pro spánek a ležení. ![]()
MaryClementine píše:
Co houpání na baloně? U nás to tehdy zabíralo, houpat a pouštět k tomu CD s monotónním šuměním deště nebo vodopádu. Teda myslím pro uspávání večer.
Tak to by mě uspalo taky ![]()
U nás postýlka nehrozí,jestli mi v ní začne brečet,okamžitě vzbudí ségru která ráno vstává do školky,takže hodina a půl pláče je dost nereálná ![]()
Ahoj, neporadím ti jak uspávat bez nošení, protože já tak uspávám pořád
ale malá se mi taky vždycky vzpínala když jsem ji nosila klasicky na rukou, teď ji uspávam tak, že ji nosim otočenou zádíčkama k sobě, ona se může rozhlížet po místnosti a je v klidu, no já vim, že to moc výchovný neni, ale taky nemám to srdce nechat ji brečet třeba jen na pět minut, tak holt musim nosit ![]()
Holky a nebolí ty mimča nic? Moje sousedka je dr a říkala,že dětí pláčou když se položí do postýlka tak ůžou mít zánět ouška. To mě jen napadlo