Uzená makrela??

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sussie
Kecalka 271 příspěvků 28.11.07 14:44
Uzená makrela??

Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, spíše jako dotaz pro dospělé, máme moc rádi uzenou makrelu, ale kdysi jsem slyšela, že to není vůbec zdravé nebo až škodlivé.
Nevíte proč? Je to tím procesem uzení?
Pro děti teda asi není vhodná vůbec, že?
Jestli někdo víte víc, budu ráda, když se podělíte o info.
Dííky :D


Reklama


Reklama

Reakce:
 
sandrik
Neúnavná pisatelka 19469 příspěvků 28.11.07 14:59

O tom, že by nebyla zdrává nebo navíc ještě škodlivá jsem neslyšela, pokud to je tak, tak to pro mě je rána - miluju jí, minimálně 1× měsíčně si jí dopřávám.
Hold bych musela zůstat jen u filé a rybiček v konzervě, chjo

Sandra

 
Anette
Extra třída :D 10366 příspěvků 28.11.07 15:23

Myslím, že je méně vhodná právě kvůli tomu uzení, ostatně jako všechny uzené pokrmy. Ale pokud ji nejíš na kila, tak nevadí. My si ji dáme tak jednou za půl roku, a to včetně naší dcerky.

 
Gabinka
Kelišová 6543 příspěvků 28.11.07 15:39

Já bych řekla, že pro dítě to moc vhodné stejně jako ostatní uzeniny není…až ve větším věku. Uzeniny se obecně nemají dávat do 3let a celkově platí, že čím dýl (a míň), tím líp:D

 
Sati
Extra třída :D 11483 příspěvků 28.11.07 16:09

Nevím jak je to se škodlivostí, ale u nás ve školce dělají děten na svačinu pomazánku z makrely 8O :roll: . Pak se v tom vyznej, že? :wink:

 
xyz
Závislačka 3294 příspěvků 28.11.07 19:11

No jako každé jiné uzené, je to karcinogenní a slané(vysoký tlak apod.). Ale to by člověk nesměl jíst vůbec nic.
Já to vidím tak, že když si to člověk občas dá a nebude se tím cpát furt, tak to nevadí. Ve vzduchu je sajrajtů dalko víc a kdo ví, jak je to se zářením a tak. Na něco umřít musíme. A já razím teorii, že lepší umřít včas než skomírat v devadesáti na LDN :lol:

 
Sikus
Nováček 6 příspěvků 21.05.15 19:41

Já jsem se sem dostal kvůli uzené makrele. Na Ona. idnes upozorňují, že může obsahovat choroboplodné zárodky salmonely a listerie, proto není příliš vhodná pro těhotné a děti.
Bohužel si myslím, že uzenou makrelu máčejí v koupeli s dýmovým aroma. Dokonce se mi k tomu podařilo nalézt Diplomovou práci Antonína Kölbla , která se zabývá zpracováním makrel. Z té to nevypadá, že by ono máčení v kouřovém roztoku bylo tak špatné.

@xyz píše:
No jako každé jiné uzené, je to karcinogenní a slané(vysoký tlak apod.). Ale to by člověk nesměl jíst vůbec nic.
Já to vidím tak, že když si to člověk občas dá a nebude se tím cpát furt, tak to nevadí. Ve vzduchu je sajrajtů dalko víc a kdo ví, jak je to se zářením a tak. Na něco umřít musíme. A já razím teorii, že lepší umřít včas než skomírat v devadesáti na LDN :lol:

To je sice rozšířený názor „na něco se umřít musí“, ale jde o to, aby si člověk mohl život pořádně užít. Když přijde NE MOC (jak říká Jan Hnízdil), tak člověk ztrácí kontrolu nad svým životem, musí se podřizovat nemoci a není šťastný (nějak tak to správně psal Dědek kořenář). Proto bychom se měli o své tělo starat co nejlépe, abychom se nemuseli podřizovat nemoci.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Lesní školky: Mimo normy, ale podle představ rodičů

Lesní školky jsou alternativou pro rodiče, kteří více než sterilnímu... číst dále >

První inteligentní elektrokočárek pochází z Česka. Seznamte se s HAPPYGO

Ohřeje kojeneckou stravu, dobije mobil, pohoupe miminko a ještě posvítí na... číst dále >

Články z Ona Dnes

Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své... číst dále >

Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a... číst dále >


Reklama