Uzené maso

26
4.1.11 13:36

Uzené maso

Poraďte co s uzeným masem. Před vánocemi jsme dostali 2 vyuzené bůčky, naštěstí libové, jeden jsem už zvládla zpracovat, ale co s tím druhým? Nechci ho věčně schovávat v mrazáku. Máte nějaký nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
4.1.11 13:38

my právě dnes máme hrachovou kaši s uzeným.

Můžeš udělat i uzenou polívku s kroupama, dobrě je i s knedlíkem a se zelím.
Nebo taky můžeš to uzené nakrájet na kostičky - do knedlíků zabalit a k tomu zelí.

atd..

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.1.11 13:41

nakrájet do rizota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.1.11 13:53

Na vaření super do zelňačky, ke špenátu s br. knedlíkem, na tenké plátky všude kam panceta (obalení masa, chřestu, jater, ryb před smažením nebo grilováním), do zeleninových základů…
A nebo samotný jako deikatesu nakrájený s kyselou okurkou, hořčicí a čerstvým chlebem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.1.11 14:00

Já miluju brambory, kysané zelí, uzené, všechno smíchat, přidat zakysanou smetanu a dát zapéct do trouby. Jednou jsem hledala něco rychlého na véču a narazila na tohle. Od té doby se můžu po tom utlouct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
4.1.11 14:12

Nebo i jen teplé s bramborovou kaší a kyselou okurku.
Rozemlet do pomazánky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.1.11 14:12
gabi.design píše:
Já miluju brambory, kysané zelí, uzené, všechno smíchat, přidat zakysanou smetanu a dát zapéct do trouby. Jednou jsem hledala něco rychlého na véču a narazila na tohle. Od té doby se můžu po tom utlouct.

Jéé Gabi to zní velice dobře:) Hodíš recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.1.11 16:35
mick.nick píše:
gabi.design píše:
Jéé Gabi to zní velice dobře:) Hodíš recept?

Je to úplně jednoduché. Uvařila jsem brambory ve slupce, oloupala, na půlky hodila do pekáčku na trochu sádla, k tomu kysané zelí a na kostičky pokrájené uzené, které jsem smíchala a dát do trouby asi na 30 minut. Před koncem jsem tam na to šupla ještě zakysanou smetanu a dala asi ještě na 5 - 10 minut zpátky do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.1.11 16:42

Gabi, tak to zní fakt super! Hned zítra budu zkoušet na oběd! A hrachovku bych si dala taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
20.12.14 17:44

Holky, prosim POMOC, dneska jsme udili maso (bucek) a je to celkem přesolene :( Da se s tim něco ještě ted udělat nebo už ne? Mám strach ze když se to odlezi ze to bude ještě horsi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
20.12.14 17:49

@Tanule23 nedá se s tím nic udělat, jen z toho vařit. kamarádka to taky takhle vyvedla a dala mi to, já dávala do zelnice, fazolovky a tak, až jsme ho spotřebovali. V tom se to na kostičky ztratilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
20.12.14 17:51

Zkusila bych kousek povařit s bramborami, ty většinou sůl vytáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
20.12.14 17:54

No, spíš si myslím že s tim už nic neuděláme :( je to skoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.12.14 18:02

Taky bych to naprocovala dala do mrazáku a pak vytahovala a vařila s toho.
Uzená polévka a šunkofleky s toho budou dobré :kytka:
Je to až tak strašně moc slané, že se to nedá jen s chlebem jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
20.12.14 18:06

@Kelsey s chlebem se to da, ale jen tak na chuť bohužel ne…a to jsme tam nedali ani tolik soli co bylo psáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí