Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poraďte co s uzeným masem. Před vánocemi jsme dostali 2 vyuzené bůčky, naštěstí libové, jeden jsem už zvládla zpracovat, ale co s tím druhým? Nechci ho věčně schovávat v mrazáku. Máte nějaký nápad?
my právě dnes máme hrachovou kaši s uzeným.
Můžeš udělat i uzenou polívku s kroupama, dobrě je i s knedlíkem a se zelím.
Nebo taky můžeš to uzené nakrájet na kostičky - do knedlíků zabalit a k tomu zelí.
atd..
J.
Na vaření super do zelňačky, ke špenátu s br. knedlíkem, na tenké plátky všude kam panceta (obalení masa, chřestu, jater, ryb před smažením nebo grilováním), do zeleninových základů…
A nebo samotný jako deikatesu nakrájený s kyselou okurkou, hořčicí a čerstvým chlebem.
Já miluju brambory, kysané zelí, uzené, všechno smíchat, přidat zakysanou smetanu a dát zapéct do trouby. Jednou jsem hledala něco rychlého na véču a narazila na tohle. Od té doby se můžu po tom utlouct.
Nebo i jen teplé s bramborovou kaší a kyselou okurku.
Rozemlet do pomazánky…
gabi.design píše:
Já miluju brambory, kysané zelí, uzené, všechno smíchat, přidat zakysanou smetanu a dát zapéct do trouby. Jednou jsem hledala něco rychlého na véču a narazila na tohle. Od té doby se můžu po tom utlouct.
Jéé Gabi to zní velice dobře:) Hodíš recept?
mick.nick píše:gabi.design píše:Jéé Gabi to zní velice dobře:) Hodíš recept?
Je to úplně jednoduché. Uvařila jsem brambory ve slupce, oloupala, na půlky hodila do pekáčku na trochu sádla, k tomu kysané zelí a na kostičky pokrájené uzené, které jsem smíchala a dát do trouby asi na 30 minut. Před koncem jsem tam na to šupla ještě zakysanou smetanu a dala asi ještě na 5 - 10 minut zpátky do trouby.
Gabi, tak to zní fakt super! Hned zítra budu zkoušet na oběd! A hrachovku bych si dala taky!
Holky, prosim POMOC, dneska jsme udili maso (bucek) a je to celkem přesolene
Da se s tim něco ještě ted udělat nebo už ne? Mám strach ze když se to odlezi ze to bude ještě horsi ![]()
@Tanule23 nedá se s tím nic udělat, jen z toho vařit. kamarádka to taky takhle vyvedla a dala mi to, já dávala do zelnice, fazolovky a tak, až jsme ho spotřebovali. V tom se to na kostičky ztratilo.
Zkusila bych kousek povařit s bramborami, ty většinou sůl vytáhnou.
Taky bych to naprocovala dala do mrazáku a pak vytahovala a vařila s toho.
Uzená polévka a šunkofleky s toho budou dobré ![]()
Je to až tak strašně moc slané, že se to nedá jen s chlebem jíst?
@Kelsey s chlebem se to da, ale jen tak na chuť bohužel ne…a to jsme tam nedali ani tolik soli co bylo psáno.