Uživí vás vaše zaměstnání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.12 12:27

Školství - 18tis, plus prémie, příspěvek na penzijko. Když jsem se živila sama, ušetřila jsem si na auto za rok. Ted jsme s manželem, platy máme cca stejný, on větší výhody a na auto neušetříme už nikdy :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.12 12:34

Já mám vyzkoušeno toto: celní deklarant, 36 tis čistého měsíčně základ plus příplatky, paráda, uživilo mě to, měla jsem času hafo, prostě super. Pak se narodil syn. Místo mi zrušili. Dělala jsem automob. průmysl, 11800 čistého, 3 směny, mazec, únava, ale výplata pravidelná, do toho stravenky. Jenže pak rozvod, práce pro soc. zařízení ústav, plat 9800 čistého, bez jakýchkoliv bonusů, jediný bonus prac doba 7-15. Místo zrušili, teď jsem 7 měsíc bez práce, ano, beru socku 6 tis, ale 6400 mám nájem. Takže nervy, stres, nedaří se sehnat místo. Je to na palici a melu z posledního. Modlím se za práci za 10 tis. Anonym je snad jasnej proč.

• Citovat
  • Upravit
16557
24.11.12 12:50

Já OSVČ 28 tis. Bydlíme ve vlastním. Měsíčně dávám na spořící účet 10 tis.plus 1 500 stavebko a 1 000 penzijko a další ještě 3 tis.si schovávám doma do obálky. A vyžiju slušně, když něco chci, třeba na sebe, tak si to koupím, nebo kino, večeře…Až půjdu na mateřskou, bude se muset postarat chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
24.11.12 12:53

Tak já taky dělala ve školství - plat něco málo přes 17000, odměny nebyly, nejsou prachy - když se hóóódně zadařilo, bylo něco málo před Vánoci, ale to tak max.do 3000. Jinak obrovská výhoda obědy za 17 Kč - polévka, hlavní jídlo plus dezert a pak samozřejmě prázdniny, který jsou s malýma dětma a bez babiček k nezaplacení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.11.12 13:03

IT - pracuji z domu, cisty prijem nebudu uvadet, ale ano, uzivi me i kdybych zustala sama s prckama a hypotekou… jsem docela spokojena…

vyhody: stravenky, penzijko (prispevek), ruzne jine benefity jako cviceni apod., notebook, sluzebni telefon.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.12 13:04

Brno, strojírenství a 9000 čistého. Neuživila bych se ani omylem, po zaplacení nájmu v 1+1 by mi zbyla tak 500.
Benefity jsou 70 kč stravenky, příspěvek na penzijko a dvakrát za rok se můžu opít do bezvědomí na účet podniku.

• Citovat
  • Upravit
1812
24.11.12 13:05

Jako OSVČ jsem si před mateřskou vydělala slušné peníze na to, abych měla své auto a mohla si kouput co jsem chtěla a nikoho se nemusela doprošovat. Ale musela jsem se vypracovat sama! Kdybych se k tomu neodhodlala, seděla bych dál v bance za 15 tisíc a to teda nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 13:09

Zdravotnictví, 25-30 tis. Příspěvek na stravu, dovolenou, sportovní vyžití. 2× ročně prémie + mimořádné prémie ;)

• Citovat
  • Upravit
2196
24.11.12 13:14

Ty jo takove platy jako vy byvh chtela… Ja nemela nikdy vice jak 9000 cistyho, ted sem na rodicaku a mam 3600 kc a jsem sama… Kdyby nebylo rodicu asi bych byla s malou pod mostem nebo nevim… Jinak prace je fakt hodne malo:-( je to des a lidi musi brat pravi i za par tisic aby praci vubec mely, ja sem zvedava co bude po materske…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.12 13:36

Okresní město - stavebnictví, 23 tis. čistého, stravenky, příspěvek na penzijko, zdarma kuryz jazyka, mobil a ntb k dispozici, čtvrtletní a roční prémie, pití na pracovišti zdarma, zdarma očkování proti chřipce. Pracovní doba už je horší, prostě skoro pořád je potřeba být tam déle než 8 h :nevim: přesčasy neplacené - holt něco za něco. Uživilo mě to dobře, ale tedka už máme hypo a jsem na mateřský :nevim: Kdybych chodila do práce, tak jsme v klidu, muž má o něco víc než já.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
24.11.12 13:51

Prvni zamestnani, rok 2005, plat 6500 cistyho :-D Stacilo mi to tak na dva tydny. Spis vikendy, abych byla presna. Druhe zamestnani, cca dvacet cisteho, to uz bylo lepsi, ale zase uz jsem zila sama, takze taky nejaky naklady na zivot. Ted jsem OSVC a uzivila bych sebe i prcka, navic jsme domluveni ve firme, kam jsem mela nastoupit, kdybych byvala nebyla tehotna, at se ozvu, kdybych potrebovala praci. Tak snad…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.12 14:11

Jsem sama s dvojčaty prvňáky. Jsem účetní na HPP (státní zaměstnanec), na ŽL dělám účto ještě jako vedlejší činnost. Musím se pěkně ohánět. Teď si dva klienti našli jiné účetní, tak se mi docela uleví, protože jsem si nabrala moc práce a nic jsem nestíhala :oops:. Budu mít méně peněz a víc času pro sebe a děti. Platím nějaké úvěry a kreditky (postupně rekonstruuji dům, kde bydlíme). Kdybych neměla ty dluhy, tak máme peněz dostatek. Výživné na děti mám slušne :kytka:. Takto to sice mydlím od výplaty k výplatě, ale umořuji dluhy v maximální možné výši. A děti mají vše, co potřebují :dance:.
 J.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.12 15:41
@Anonymní píše:
Brno, strojírenství a 9000 čistého. Neuživila bych se ani omylem, po zaplacení nájmu v 1+1 by mi zbyla tak 500.
Benefity jsou 70 kč stravenky, příspěvek na penzijko a dvakrát za rok se můžu opít do bezvědomí na účet podniku.

To poslední, tomu se říká benefit!!! :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1309
24.11.12 20:35

Tak je dulezite pripomenout, ze pracovni trh utrpel po,,krizi,, urcitou zmenu v odmenovani.. dneska jsou nastupni platy o dost nizsi, nez byly pred,,krizi,, v roce 2008.. me muj plat uzivi naprosto v pohode, usetrim.. vse se ale odviji od toho, ze jsem ve firme pres 10 let, delal jsem 7 let vedouci pozici, takze se plat zvedal pekne.. po,,krizi,, klesly nastupni platy u nas klidne i o 5000 korun, uchazecu bylo dost..ovsem kmenovym zamestnancum neklesly, ba naopak kazdy rok rostou, aspon o inflaci.. dneska je navic na kazdem jak je sikovny, pokud je dobrej, dostane se za par let na slusne penize..ovsem co tak sleduju, spousta lidi je rada aspon za nejakou praci a penize moc neresi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat