Úzkosti a nadbytek spánku

Nature00
3.11.18 19:07

Úzkosti a nadbytek spánku

Trpim na uzkosti, beru ad. Mam ted takove horsi obdobi, asi je to i tim pocasim. Dnes jsem si ale dost prispala, miluji spanek. A tak premyslim zda je na moji uzkost dobre takhle dlouho vyspavat. Samozrejme ze jsem pak jak prejeta cely den. Mate s tim nekdo zkusenosti, ze vam skodi dlouhy spanek?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
3.11.18 19:14

Jsem na tom stejně.Taky sem dneska prochrapala cely den :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
3.11.18 19:17

Já si dnes lehla po obede na chvilku „jen pět minut“ a najednou bylo půl čtvrté :mrgreen: Vůbec nevím, jak se to mohlo stát .. Asi jsem to potřebovala.
Jednou za čas asi není na škodu se vyspat dlouho. Ale vzhledem k tvé úzkosti bych asi dbala na nějakou pravidelnost a režim i co se spánku týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.18 19:21

Mám opačnou zkušenost. Užívám AD protože jsem měla po strašném zážitku záchvat paniky. Můj stav je celkem stabilní, ale pokud dva tři dny špatně a málo spím, cítím se pak velmi nejistě a mám hodně podobné pocity jako před atakou. Pokud se pak několik dní (stačí dva tři), pořádně a asi i přebytečně prospím, potíže jsou pryč.

• Citovat
  • Upravit
9371
3.11.18 19:36

Jojo, to mám občas taky. Je to špatně. Řídim si kvůli tomu budíka i když vstávat nemusim, abych nespal přes 8 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
3.11.18 20:15

Dostala jsem doporučení nespat dlouho, ze takový sloficek pres den může rozhodit i člověka bez úzkostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.11.18 20:59

Neškodí, bývá to součást příznaků úzkostně-depresivních poruch.

Co rozhodně škodí je neřešit to. Neřešit tu úzkost. Neřešit ji v psychoterapii a případně zvážit, jestli už to nechce medikaci.

Protože pokud to člověk neřeší, tak odevzdává čím dál tím více svého života úzkosti a časem si poničí neurochemii v mozku tak, že se bez léků neobejde.

pro začátek začněte s knihou https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/

Ale primárně potřebujete psychoterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nature00
4.11.18 09:55

@Ou dekuji. Ja uz ad prave beru a na psychoterapii budu zase dochazet. Prave nevim jestli se mi nepritizilo pocasim a jestli si to jeste nezhorsuji s tim dlouhym spankem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex