Strach a úzkost ze stěhování

Anonymní
3.11.18 07:53

Strach a úzkost ze stěhování

Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás prožívá strach, který přechází do úzkosti, když ve svém životě mění svůj stereotyp. Například zaměstnání - tam to pro mě bylo těžké, ale v podstatě hned par hodin po nástupu to přešlo. Nicméně již podruhé zažíval neskutečný stres a pocity úzkosti při stěhování. Poprvé to bylo před 2 lety, kdy po nastehovani jsem zhruba týden nemohla skoro jist, brala jsem prášky na nervy a především večer a v noci to bylo nejhorší. Nyní se stehujeme znovu a jelikož vím, ze se to muže opakovat, přišlo to o týden dříve, než k samotnému stěhování dojde. Říkám si, ze se přece stěhuje každý, téměř každý den to někdo na světě zažívá a samozřejmě se taky lidem dějí 1000× horší věci (nemoci atp.), ale to vždy pomůže jen na chvili. Jestli to někdo z vás zazil, jak jste si v hlavě srovnali zvykani na nový domov? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
152
3.11.18 08:10

Co třeba pomoc psychologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.11.18 08:41

Já to mám taky, sice ne v tak velkém stylu, že bych musela brát léky, ale úzkost mi způsobilo i když jsme se po rekonstrukci měli po 4 měsících vracet domů, když jsme byli nacpaní v jednom pokoji v bytě mých rodičů a to jsem se celou dobu těšila jak vypadneme. Pociťovat jistou úzkost při velkých změnách je normální, ale je to citlivosti každého člověka jak moc velký stres to způsobí. Vždyť i z toho důvodu mnoho lidí zůstává v patologických vztazích kde jsou třeba týráni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.11.18 08:44

Já si myslím,že to je normální.Sama píšeš,že to vždy po pár dnech odezní,tak to neřeš.Par prášku tě nezabije,ale mohla bys to zkusit i bez nich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.11.18 09:47
@Anonymní píše:
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vás prožívá strach, který přechází do úzkosti, když ve svém životě mění svůj stereotyp. Například zaměstnání - tam to pro mě bylo těžké, ale v podstatě hned par hodin po nástupu to přešlo. Nicméně již podruhé zažíval neskutečný stres a pocity úzkosti při stěhování. Poprvé to bylo před 2 lety, kdy po nastehovani jsem zhruba týden nemohla skoro jist, brala jsem prášky na nervy a především večer a v noci to bylo nejhorší. Nyní se stehujeme znovu a jelikož vím, ze se to muže opakovat, přišlo to o týden dříve, než k samotnému stěhování dojde. Říkám si, ze se přece stěhuje každý, téměř každý den to někdo na světě zažívá a samozřejmě se taky lidem dějí 1000× horší věci (nemoci atp.), ale to vždy pomůže jen na chvili. Jestli to někdo z vás zazil, jak jste si v hlavě srovnali zvykani na nový domov? :nevim:

Stěhovala jsem se několikrát, samozřejmě jsem úplně klidná nebyla, ale těšila jsem se do „nového“. Hlavně naposledy, když jsme se přestěhovali do velkébo bytu. Když porovnám stěhování a jiné životní události, tak stěhování řadím mezi ty celkem fajn. Chvíli chaos a zvykání a pak jde život zase dál. Když se na novém místě cítíš od první chvíle dobře, zvykání jde rychle. Do horších podmínek by se mi šlo hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.1.19 15:40

Ahojky, každé stěhování přináší konec a začátek něčeho nového. Myslím, že mnoho lidí nemá rádo změny, proto i stěhování. Ale myslím, že v životě je spousta horších věcí, např. nevyléčitelná nemoc atd. Myslím, že by se člověk měl zamyslet, zda je to opravdu tak strašné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí