Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale AD jsou pro mne pořád citlivé téma.
Užívám AD na úzkostnou poruchu / latentní tetánie, už cca rok. Nyní po roce jsem byla dá se říct ok. Asi i vlivem toho jsem poslední dny brala AD trošku nezodpovědně. Často jsem si vzpomněla až večer a i se mi stalo, že jsem třeba den, dva vynechala. Mám pocit, že jsem poslední dny dost bez nálady, uzkostná a možná trochu depresivní. Spím i jím dobře, ale jsem uplně bez energie a moc mne nebaví ani věci, co dříve ano Jak kdybych čekala až n avečer az pujdu spát. Jasně, že je to i tím počasím a vším, ale chtěla jsem se zeptat, zda to muze byt i tím braním AD večer. Popřípadě zda jste měli někdo i s AD propad…
Příspěvek upraven 11.01.23 v 15:35
@den93 píše:
Užívám AD na úzkostnou poruchu / latentní tetánie, už cca rok. Nyní po roce jsem byla dá se říct ok. Asi i vlivem toho jsem poslední dny brala AD trošku nezodpovědně. Často jsem si vzpomněla až večer a i se mi stalo, že jsem třeba den, dva vynechala. Mám pocit, že jsem poslední dny dost bez nálady, uzkostná a možná trochu depresivní. Spím i jím dobře, ale jsem uplně bez energie a moc mne nebaví ani věci, co dříve ano Jak kdybych čekala až n avečer az pujdu spát. Jasně, že je to i tím počasím a vším, ale chtěla jsem se zeptat, zda to muze byt i tím braním AD večer. Popřípadě zda jste měli někdo i s AD propad…
Ahoj, nedávno jsem tu zakládala téma o novoročním propadu. AD beru 15 let vkuse (různé druhy) a od 1.1. mám větší propad. Jinak jsem těch propadů na lékách měla už nespočetně. A to beru ještě antipsychotika. Jinak léky se mají brát pravidelně. Já jednou vysadila AD na 3 dny a skončila jsem na hospitalizaci, jak mi bylo příšerně. Takže můžeš to mít rozházené z toho, zkus je teď brát pravidelně a uvidíš, jestli se to zlepší. Jaká AD bereš?
@den93 píše:
Jo a anonymní nejsi.
@den93 píše:
@Lollitka to uz necham neanonymne. eliceu:)
No ta by se měla brát pravidelně, jako možná jedno vynechání ještě nevadí, ale já už na sobě cítím, i když den zapomenu, beru Deprex, což je taky SSRI AD jako Elicea. A když jsem vysadila Citalec (taky SSRI AD) tak 3. den přišel hrozný průjem, zvracení, chvíli vedro, chvíli zima, třes, šílená úzkost…
Propady u AD jsou běžné, zejména když je bereš jako lentilky, prostě užívej dál.
Jsi v psychoterapii? POkud ne, tak ji rozhodně přidej. Léky ti srovnají nejhorší propady, ale opravdu tě nenaučí změnit ty vzorce chování a prožíváí, díky kterým se úzkostná porucha rozjela.