Úzkosti po porodu - stavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
pepivaha
18.4.13 17:42

Já mám zase tchyni zlatou, kdykoli potřebuju pomůže a dojede, ikdyž nemá řidičák a bydlí 20km daleko.Za to moje mamka…ta má výmluv…hlídala 3 děcka právničce za prachy a na vlastní vnouče neměla čas.

• Citovat
  • Upravit
36
18.4.13 18:20

Kdyby to šlo…:-(Stačí jedna blbá narážka a jsem tas na dně…Závidím těm co mají tchýni zlatou…Já u tchýně bydlela celý těhu a byla jsem jen uzlíček nervů… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.13 20:45

@Breptoska

já si zásadně vybírám partnery, který maj maminku hooooodně daleko, nejlíp v jiné zemi. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36
19.4.13 18:41

Jo tak to je nejlepší…:-)Já vždy měla za tchýni nějakou potvoru…:-/..Tedka ve středu si malého vzala na hlídání abych si odpočinula..Dnes jsme si ho přivezly a já opět nervově selhala měla jsem malého u sebe pár hodin a přítel ho musel odvést…Už nejsem schopná ani jíst :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
19.4.13 18:50
@Breptoska píše:
Jo tak to je nejlepší…:-)Já vždy měla za tchýni nějakou potvoru…:-/..Tedka ve středu si malého vzala na hlídání abych si odpočinula..Dnes jsme si ho přivezly a já opět nervově selhala měla jsem malého u sebe pár hodin a přítel ho musel odvést…Už nejsem schopná ani jíst :,(..

jo to jná se ráno probudím a moje první myšlenka je, že budu s malým uzase sama a co zase celý den dělat, visí mi na noze…taky nejím a mám úzkosti celý den. Pomohl mi xanax na uklidnění, ale budu ho brát max. měsíc pak se musí pomalu vysadit a vím že zase to začne nanovo.Jsem objednaná k psycholožce.

• Citovat
  • Upravit
36
20.4.13 10:32

Přesně tak…:-(Je mi líto že tím trpíte také ale jsem ráda že mi někdo rozumí…Budu držet palce ať je to lepší a psycholožka pomůže…Také jsem se rozhodla se objednat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
20.4.13 12:50

Ono je to i o tom jak člověk snáší mateřskou. Pro mě je to jen stereotyp a izolace. Vím, že tady mám kamošky, denně je vidím, chodím ven…ale takový ten kontakt s normálním životem. Když se lidi baví o práci, politice atd. nemám co říct, já úplně vypustila sledování zpráv, nemám na to čas, takže si připadám někdy jako tupoun:-). Své děti miluju, ale tohle domácí „vězení“ mě ubíjí a pokud to hlava nechápe a nezměním myšlení tak holt celá mateřská asi bude taková… :?

• Citovat
  • Upravit
sandra388
20.4.13 13:36

Já trpím temato depresemi od chvile kdy jsme přisly z porodnice :-(. Neni den abych nebrecela. Porad si na to nemuzu zvyknout. S malou nechci byt vubec sama. Porad s nami musi nekdo byt a kdyz prijde chvilew, ze s ni mam byt sama, tak jsem z toho nestastna :-(. Kolikrat si rikam, ze bych nejradsi vratila cas zpet. Ani nevim, zda ji mam rada :-(. Cely zivot se mi obratil vzhuru nohama. Vse mi chybi :-( prace, klid, konicky, vsechno…
Kamaradky a rodina rikaji, ze to prejde. Ze to je 6ti nedeli. Ja se ale obavam, ze to jen tak neprejde :-(. Navic kazdou chvili uz po 6ti nedeli mit budu a pocity jsou porad stejne…

• Citovat
  • Upravit
36
20.4.13 14:33

PEPIVAHA:To je pravda..Pro mě je to totéž a ještě stím rozdílem že já kamarádka nevídám všechny jsou daleko takže komunikace je jen přes net a kolikrát sem z maly nestíhám ani jít…je to hodně velký přechod…:-(Taky mi schází ten „normální život“…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.4.13 14:36

SANDRA388:Já to měla už po porodu také jsem si myslela že po 6 nedělí to nějak odezní ale ne..:-(..Ba bych řekla že je to ještě horší..:-(Malej je mé první dítě…V těhu jsem věděla že vše bude jinak ale nějak se stím asi člověk nedokáže jen tak srovnat…:-(
Přemýšlela jsi nad odbornou pomocí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
20.4.13 17:07
@sandra388 píše:
Já trpím temato depresemi od chvile kdy jsme přisly z porodnice :-(. Neni den abych nebrecela. Porad si na to nemuzu zvyknout. S malou nechci byt vubec sama. Porad s nami musi nekdo byt a kdyz prijde chvilew, ze s ni mam byt sama, tak jsem z toho nestastna :-(. Kolikrat si rikam, ze bych nejradsi vratila cas zpet. Ani nevim, zda ji mam rada :-(. Cely zivot se mi obratil vzhuru nohama. Vse mi chybi :-( prace, klid, konicky, vsechno…
Kamaradky a rodina rikaji, ze to prejde. Ze to je 6ti nedeli. Ja se ale obavam, ze to jen tak neprejde :-(. Navic kazdou chvili uz po 6ti nedeli mit budu a pocity jsou porad stejne…

J8 se při prvním hrozně těšila a šestinedělí katastrofa a při druhém jsem se toho šíleně bála a ani nevím, že nějaké šestinedělí bylo.Za to teď…ptala jsem se psychiatričky jestli jsou takové maminy co mají úzkosti být s malým samy doma a říkala, že ani ne, že prej mám starch ze zodpovědnosti. O tom to u mě ale vůbec není, zkušenost s dětmi mám, však už mám 2 děti, je to spíš o té izolaci a o tom, že mám na sebe denně čas tak max. hodinu.

• Citovat
  • Upravit
sandra388
21.4.13 10:19

O odborne pomoci jsem uvazovala. Jen nevim jak nato ani co bych mu tam mela rikat…

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
21.4.13 18:09
@sandra388 píše:
O odborne pomoci jsem uvazovala. Jen nevim jak nato ani co bych mu tam mela rikat…

On psychiatr se sám bude ptát, začíná od dětství…tak to vše začíná-geny, výchova…

• Citovat
  • Upravit
36
21.4.13 19:39

Také mám problém stím jak na to ale také mi sestra říkala že se bude ptát sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
25.7.13 16:33

Ahoj chci se zeptat jsem 14 dní po porodu a pořád si nemůžu zvyknout, že mám miminko, mám holčičku je krásná všichni jsou z ní unešeni, ale já nějak asi necítím co bych měla, starám se o ni to ano, ale nejde mi kojení a musím dokrmovat, třeba hodinu kojím a pak dokrmím, ale jsem z toho potom zoufalá, že malá hodinu ode mě pije a stejně jí to nestačí, vyhledávala jsem různé rady a tak, ale nakonec skončím u toho, že nemám sílu vydržet jak všude píšou a zkoušet to pořád dál a dál, chci se v noci vyspat a ne vždy hodinu kojit. Kdyby malá byla za 20 minut kojení napapaná tak mi to nevadí, ale takhle jsem z toho celá zbitá a vyčerpaná. Když se pěkně napapá a usne a já můžu taky spát je mi fajn koukám na malou říkám si, že ji miluju, ale když mi to nejde tak mám takové blbé myšlenky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat