Úzkosti po porodu - stavy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Bohužel tady ještě nikoho neznám…:-(Také mi pomáhá když na pár dní přijede sestra a nebo když je přítel doma…Ale ty dny co jsem sama to nejde ani posat…:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Breptoska
já teda mám malou ráda, ale jak nekomunikuje ještě moc, tak si přijdu hrozně sama, pořád dokola jí něco vyprávět, že teď umýváme zadeček a teď oblíkáme kalhotky, nejradši bych mlčela, ale to by chudák miminko nemělo žádné podněty ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to jsme na tom stejně…:-(.Také pořád něco žvatlám malej rád poslouchá ale někdy už mě to nebaví…:-(
A nejhorší je že je to každý den pořád dokola…:-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Breptoska
já jen čekám až bude mít očkování (posunula jsem ho na 4 měsíce) a hned vyrazim i s malou do města, na kafe s kamoškou, na oběd, na prochazku, na výstavu, klidně sama. Zatím chodim jen na procázky do přírody a i to mi pomáhá hodně. A ted jak už bude hezky, tak to bude snad lepší. Držim palce at to zvládneš ![]()
- Citovat
- Upravit
Také držím palce ať je lépe…:)Děkuji také doufám že bude lépe ale moc nadějně to zatím nevidím…:-/)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Breptoska píše:
Ahojte maminy! Deprese mě chytla také hned po porodu. Malého jsem nechtěla ani vidět a na to ho vzít do ruky tak to ani náhodou..Dokonce mě napadla myšlenka nechat ho tam a utéct domů..Myslela jsem že je to normální že až přijedu domů bude vše dobrý..Naopak bylo vše horší..Zoufalá, ubrečená, bolavá, unavená…Nenáviděla jsem jeho pláč atd.To jsme bydlely ještě u tchýně…Stále jsem si naivně myslela že to přejde..Přestěhovaly jsme se malému je 2 a půl měsíce a jakmile mám být sním sama už panikařím, cítím úskost atd. Člověk má najednou velikou zodpovědnost a před tím byl naprosto svobodnej…Prostě jsem úplně k ničemu a samotná péči o malého nezvládám…:-(Nevím zda jít k psychiatrovi…
Ahoj, zajdi k němu, i kdyby ti dal třeba jen něco přechodně na uklidnění. Já tam šla v takových stavech po porodu, kdy jsem zvracela jen se za mojím zavřely dveře, malého jsem ani nechtěla, na vše byla sama v cizím městě…no psycho. Pokud kojíš, asi by ti to ale zastavili kvůli lékům. Ale to mi vůbec nevadilo, nesmíš to brát jako selhání.
- Citovat
- Upravit
Děkuji za radu..Nekojím už po měsíci jsem přišla o mléko…:-(Jen nevím ani jak na to…Co tomu psychiatrovi říct atd…Ani nevím zda je to finančně náročné…:-(Nevím jak to jinak brát…Plno mích kamarádek má tedka také miminka a když koukám na fotky nebo čtu jejich příspěvky jak jsou štastný jak vše zvládají je to pro mě děsný…:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono někdy navenek nepoznáte, že ten druhý není v pohodě. Měla jsem kamarádku, skončila na psychiatrii, dlouho se léčila a nikdo z okolí (ani její matka) jsme to nepoznali, až se složila a nebyla schopná fungovat. Moje švagrová byla taky typ, na které nikdo nic nepoznal, spíš mě štvala, jak do mě pořád ryla co dělám špatně a jak ona je „na pohodu“ a nakonec jsme se až když se rozváděla, dověděla důvod - švagr z ní šílel, jen pořád si stěžovala, o dítě se nestarala, nevařila, neuklízela, potom přestala i o sebe dbát -prý že jí dítě strašně zaměstnává. Takže každý je indivuální, nic se nedá paušalizovat, takže na vysmáté kamarádky se vykašlete a zaměřte se na sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Breptoska píše:
Děkuji za radu..Nekojím už po měsíci jsem přišla o mléko…:-(Jen nevím ani jak na to…Co tomu psychiatrovi říct atd…Ani nevím zda je to finančně náročné…:-(Nevím jak to jinak brát…Plno mích kamarádek má tedka také miminka a když koukám na fotky nebo čtu jejich příspěvky jak jsou štastný jak vše zvládají je to pro mě děsný…:-(
finančně náročné jako co? To platí pojišťovna a já mám třeba antidepresiva úplně zadara
.Dost se doplácí teď za lexaurin-to je na okamžité uklidnění.
Nevím ale jestli je nutné doporučení obviodního.
Ničeho se hlavně neboj, tohle mají i mé 3 kamošky a nikdy bych to do nich neřekla. Za tohle se totiž většina maminek stydí, jako že selhaly, že ostatní maminky jsou o. k. ale není to pravda!!!Je to jen tak na oko.
- Citovat
- Upravit
@mamahotel :To máte pravdu..My už jsme to nevydržely a šly jsme za tchýní koukala na nás jak puk když jsem jí říkala jak to je atd..Nevěřila vlasním uším…Bydlely jsme u ní měsíc a půl když se malej narodil a já jí prý připadla a připadám normálně…Jenže ani bohužel netuší jak mě poslala ke dnu v šestinedělí kdy mi neustále říkala jak vše dělám špatně a tohle nedělej, a támhleto musíš..atd..To vám potom na psychyce také moc nepřidá…:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem toho psychiatra..Právě jsme se přestěhovaly a než se finančně trošku ustálíme bude to chviličku trvat…Přijde mi divné někomu cizímu říkat to jak se cítím nevím zda to dokážu…:-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Breptoska No ono okolí si někdy ani neuvědomí, že ty jeho „dobře míněné rady“ jsou horší a spíše člověka srazí na kolena. Já tohle nezažila, já na těhotenství, porod a mateřskou vzpomínám hrozně ráda, moc jsem si to užívala, s manželem doteď na to vzpomínáme a mrzí nás, že máme jen jedno dítě. Ale s tou kámoškou jsem teda prožila peklo, jednu chvíli jsem byla i nucena se postarat o její dítě. I když jsem to s tou kámoškou zažila fakt intenzivně, přesto jsem se do ní nedokázala vžít, co prožívá a chvílemi ji taky nechápala. To opravdu může pochopit jen ten, co to zažil sám na vlastní kůži. Proto vždycky říkám, že každý se má starat sám o sebe a myslet na své dobro, byť by se to okolí zdálo sobecké. Ale život máme jen jeden a jde o to, abychom ho hezky prožili. Takže navštivte psychiatra, všechno proberte, zapojte i manžela ať v tom nejste sama a uvidíte, že se vše v dobré obrátí. Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamahotel To je hezké že na to vzpomínáte jen v dobrém…:)Já doted také nechápala maminy co se zbavily svých dětí a bohužel jsem je za to odsuzovala…:-(Ted bohužel vím jak jim mohlo být a proč to udělaly…Děkuji za podporu…:) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
probůh na tchýni se vy,,, já tu měla teď měsíc tchýni a totál jsem jí ignorovala, myslim, že už nikdy nepřijede ![]()
- Citovat
- Upravit
@Breptoska
mně hodně pomáhá, když za mnou někdo přijde na návštěvu, kamarádka, sestra nebo tak, že nejsem sama, to mi pak přijde všechno mnohem snazší..