Úzkosti po porodu - stavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
8.10.16 15:00

Ahoj, a jak dlouho bereš AD? Mě to zabralo cca po 10ti dnech. Dnes je to 20. den a cítím se OK. V úterý mi končí šestinedělí. Jsem ráda, že jsem to začala řešit takhle brzy a netrápila se dlouho. Tak Ti držím pěsti, ať jsi co nejdříve úplně v pohodě a šťastná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.10.16 12:20

@carola také jsem si tím prošla..a blbý myšlenky se ještě někdy vyskytnou..jelikož malej je jak vichřice..divoký, ukřičený. Je mu již rok a půl a já jsem z něj stále unavená, přetížená, bolesti hlavy a úzkosti před MS nebo když s ním mám být sama mi zůstaly.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
10.10.16 09:19
@Chamel píše:
Ahoj, a jak dlouho bereš AD? Mě to zabralo cca po 10ti dnech. Dnes je to 20. den a cítím se OK. V úterý mi končí šestinedělí. Jsem ráda, že jsem to začala řešit takhle brzy a netrápila se dlouho. Tak Ti držím pěsti, ať jsi co nejdříve úplně v pohodě a šťastná :D

Děkuju moc, Chamel. Já beru AD už dlouho. Beru je 9 let od porodu prvního dítěte, taky mi nebylo dobře a teď podruhé to samé, skoro bych řekla ještě o malinko horší, ale snad už to bude lepší a jsem ráda, že je ti dobře. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
10.10.16 09:20
@inspirace77 píše:
@carola také jsem si tím prošla..a blbý myšlenky se ještě někdy vyskytnou..jelikož malej je jak vichřice..divoký, ukřičený. Je mu již rok a půl a já jsem z něj stále unavená, přetížená, bolesti hlavy a úzkosti před MS nebo když s ním mám být sama mi zůstaly.. :,(

Inspirace77,tak to mě mrzí. Snad bude i u tebe lépe. Byla jsi taková už před malým, nebo to přišlo až po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.10.16 20:44
@carola píše:
Inspirace77,tak to mě mrzí. Snad bude i u tebe lépe. Byla jsi taková už před malým, nebo to přišlo až po porodu?

@carola no úzkostlivej typ jsem byla snad už od školky..a postupně se to asi zhoršovalo.. rozvod..hledání nového partnera..druhé dítě a buch..asi už toho bylo moc. Navíc se v tomto druhém manželství cítím tak nějak sama..díky za podporu..také věřím stále ještě, že jednou se to zlomí a bude lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
10.10.16 21:37
@inspirace77 píše:
@carola no úzkostlivej typ jsem byla snad už od školky..a postupně se to asi zhoršovalo.. rozvod..hledání nového partnera..druhé dítě a buch..asi už toho bylo moc. Navíc se v tomto druhém manželství cítím tak nějak sama..díky za podporu..také věřím stále ještě, že jednou se to zlomí a bude lépe

Tak to je mi líto, já jsem stejně jako ty úzkostná už od dětství, ale podle toho co píšeš, tak to ani v životě teď nemáš jednoduché. To se taky samozřejmě odráží na psychice. Nejsi tedy v manželství šťastná? Já mám muže moc fajn, ale sama se také cítím. On není takovej ten typ, že by s náma hodně trávil volný čas, ale má nás rád, je to hodnej chlap. Ono všude je něco, tak se drž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
11.10.16 11:45

@carola jj všude je něco..no on nás má taky rád..to asi ano..ale nemáme krom dítěte nic společného..a mě už přestalo bavit ho neustále do něčeho tlačit..
on je nejraději u tv..a já jsem člověk aktivní.. ráda výstavy, divadla..vlastně cokoliv co mne obohatí..dále se ke mě celkově nemá.. o intimnostech ani nemluvím..prostě nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
22.3.17 12:04

@carola ahoj, ja jsem uzkostny typ taky od detstvi a uzkost a panika u me bouchly mesic po porodu, myslenky uplne stejne jako vsichni co tu pisete. Ja jsem si myslela, ze pokud to nebudu okamzite resit, tak se zblaznim, odvezou me do lecebny a bude postarane. To byly takove hnusne fyzicke pocity, mnohem horsi nez deprese. Ted beru Mirzaten a k tomu mi doktorka pripsala i Paratin. Dulezita je psychoterapie a hooodne o tom cist na nete. Zjistite, ze to je porucha, kterou trpi plno lidi a jeste vic maminek, presne uplne stejne symptomy, to znamena, ze z to nemuzem, takze si dejme jedno velke objeti namisto vycitek svedomi. Az kdyz jsem pochopila, ze uzkost je neco ciziho, co ke mne prichazi a dela mi problemy, tak jsem se zacala citit lip. Uzkost nam lze, vnucuje nam spatne, cizi myslenky (jaka jsem matka, nevdecna, neschopna, z niceho se neraduju, zblaznim se, kvuli tomu me opusti manzel, nedokazu se postarat ani o vlastni dite apod). Uzkost prichazi kazdy den, kdyz mam relaxovat, kdyz jsem v klidu pred televizi, dite spi, kdyz neco delam, tak jsem v pohode. Ale vzdy ji reknu ze za nejaky cas stejne odejdes, ja te do baraku nepustim, prijde tedy na navstevu jenom. Fyzicke priznaky IGNORUJI a s terapeutkou pracuji na zvysovani sebeduvery. Ale beru i leky…doktorka rikala i na nete se to pise, ze je nevyhnutne brat leky, aby sme mysli pomohly se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.3.17 12:36

Já měla to samé, začalo mi to hned 2 den v porodnici, první týden jsem byla u paní mámy když byl přítel v práci, ale ani to mi nepomohlo, nejedla jsem pořád jsem brečela, bála jsem se jít s mimčem ven a přesně když jsem věděla že budu s malým doma tak jsem měla strašné úzkosti, ale mě pomohlo vždycky si popovídat s kamarádkou, pak když přišel přítel domů tak se o malého staral on, já jen kojila, trvalo mi to tak 4-5 měsíců, dnes je malému skoro 9 měsíců a je mi už dobře. tak držim palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.10.17 10:59

obnova diskuze

Ahoj holky, koukám, že prožívám téměř podobné stavy:( trochu mi ulevuje, že v tom nejsem sama, ale je to děs :( léčím se už pár let s úzkostí, ale po druhém dítěti, kterému je 6týdnů a neustále pláče a pláče je mi hrozně. beru jen 1/2 cipralexu+ homeopatika, protože kojim, ale ty stavy jsou děsné, dnes ráno mi bylo tak zle, že jsem myslela, že se zblázním definitivně :( bolest na hrudi, klepání se, špatné dýchání, bolest zad mě trápí snad celodenně, ale teď to bylo rapidní :(/ jsem jak tělo bez duše, nebo spíš s duší mimo :( dala bych si pár facek, jsem na sebe přímo nas…á!! mám dvě zdravý děti ale prostě to nedávám, nemám kdo by mi pomohl, stejně jako většina z vás. navíc kojené a uřvané dítě nikdo!! hlídat nechce, včetně mě, že… Někdy mám stavy, že ho nenávidím. stydím se za to. chjo, k dr. jsem objednaná až v prosinci, vůbec nevím, co dělat,… :think: :think: :zed: :zed: :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.10.17 12:37

Prestala bych kojit a nasadila leky. Place mimco mozna i proto ze vy nejste v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
8.10.17 13:30

@PetraMerry ja jsem proto druhe dite přestala kojit. Netrpěla jsem tedy žádnou úzkosti, ale rozhazeny hormony po porodu a nemožnost pořádného odpočinku udělaly sve. Stačilo mi to mesic, a uz me to ani netesilo, spis obtezovalo a neskutecne psychicky i fyzicky vycerpavalo. Ted je na Sunaru, a oběma nam je hej. Dite najezene, ja klidná. Ve finále spokojena rodina ;)

• Citovat
  • Upravit
566
8.10.17 17:33

@PetraMerry jdi k psychiatrovi driv, okamzite, at ti da silne leky, prestan kojit, dite prezije bez problemu i na Sunaru. Zvladnes to!! Ale res to uz ted, at se ti polepsi cim driv.
Ja jsem nakonec musela postoupit slozitejsi lecbu, a ted je mi lip. Ted cekam druhe :zed:

Zvladnes to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.10.17 22:05

@Londenite @Marie432875 @kavulenka nakonec to skončilo tak, že jsme se ještě na večer pohádali šeredně s přítelem a já už nevydržela a odjela na psychiatrii do hk, tam mi samo zvýšili dávky a mám přestat ihned s kojením, :,( :,( holky je mi z toho do breku, je mi líto, že jsem taková… že to nezvládnu i když vím, že v dnešní době o nic nejde bulím a bulím, zejtra mě čeká návštěva dětské a předání info,,, to bude mít radost, už te´d mi je mizerně s toho co mě čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
9.10.17 03:15

@PetraMerry rozumím, ze jsi nešťastná. Ačkoli ja si to v hlave rozumově vždycky zdůvodnim, občas me pichne takový ten cervicek ze jsem to jeste nezkusila. Je to těžký, protože dnes je na zeny velký tlak aby byly vykonne a dokonale superzeny, a obecně tak trochu masaz ohledně kojeni. Bud na sebe hodna. Kojeni je jen moznost, ale klidná a zdravá máma je pro dite nutnost. Žena se nemusí kompletně obětovat pro sve dite, i ty jsi clovek se svými potřebami a city a mas plne právo zachovat se tak, aby bylo dobre i tobe. Jsi uzasna máma, protože nad tim tak premyslis a resis to. Tve dite ma velký štěstí ze te ma, jsi pro nej ta nejlepší na světě! A ver mi, ze mu je uplne jedno, jestli pije z flašky nebo se kojí. Ale rozhodne mu neni jedno, jestli ma mámu vyčerpanou trosku nebo klidnou a v pohodě. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat