Úzkosti po porodu - stavy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, a jak dlouho bereš AD? Mě to zabralo cca po 10ti dnech. Dnes je to 20. den a cítím se OK. V úterý mi končí šestinedělí. Jsem ráda, že jsem to začala řešit takhle brzy a netrápila se dlouho. Tak Ti držím pěsti, ať jsi co nejdříve úplně v pohodě a šťastná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carola také jsem si tím prošla..a blbý myšlenky se ještě někdy vyskytnou..jelikož malej je jak vichřice..divoký, ukřičený. Je mu již rok a půl a já jsem z něj stále unavená, přetížená, bolesti hlavy a úzkosti před MS nebo když s ním mám být sama mi zůstaly.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chamel píše:
Ahoj, a jak dlouho bereš AD? Mě to zabralo cca po 10ti dnech. Dnes je to 20. den a cítím se OK. V úterý mi končí šestinedělí. Jsem ráda, že jsem to začala řešit takhle brzy a netrápila se dlouho. Tak Ti držím pěsti, ať jsi co nejdříve úplně v pohodě a šťastná
Děkuju moc, Chamel. Já beru AD už dlouho. Beru je 9 let od porodu prvního dítěte, taky mi nebylo dobře a teď podruhé to samé, skoro bych řekla ještě o malinko horší, ale snad už to bude lepší a jsem ráda, že je ti dobře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inspirace77 píše:
@carola také jsem si tím prošla..a blbý myšlenky se ještě někdy vyskytnou..jelikož malej je jak vichřice..divoký, ukřičený. Je mu již rok a půl a já jsem z něj stále unavená, přetížená, bolesti hlavy a úzkosti před MS nebo když s ním mám být sama mi zůstaly..
Inspirace77,tak to mě mrzí. Snad bude i u tebe lépe. Byla jsi taková už před malým, nebo to přišlo až po porodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carola píše:
Inspirace77,tak to mě mrzí. Snad bude i u tebe lépe. Byla jsi taková už před malým, nebo to přišlo až po porodu?
@carola no úzkostlivej typ jsem byla snad už od školky..a postupně se to asi zhoršovalo.. rozvod..hledání nového partnera..druhé dítě a buch..asi už toho bylo moc. Navíc se v tomto druhém manželství cítím tak nějak sama..díky za podporu..také věřím stále ještě, že jednou se to zlomí a bude lépe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inspirace77 píše:
@carola no úzkostlivej typ jsem byla snad už od školky..a postupně se to asi zhoršovalo.. rozvod..hledání nového partnera..druhé dítě a buch..asi už toho bylo moc. Navíc se v tomto druhém manželství cítím tak nějak sama..díky za podporu..také věřím stále ještě, že jednou se to zlomí a bude lépe
Tak to je mi líto, já jsem stejně jako ty úzkostná už od dětství, ale podle toho co píšeš, tak to ani v životě teď nemáš jednoduché. To se taky samozřejmě odráží na psychice. Nejsi tedy v manželství šťastná? Já mám muže moc fajn, ale sama se také cítím. On není takovej ten typ, že by s náma hodně trávil volný čas, ale má nás rád, je to hodnej chlap. Ono všude je něco, tak se drž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carola jj všude je něco..no on nás má taky rád..to asi ano..ale nemáme krom dítěte nic společného..a mě už přestalo bavit ho neustále do něčeho tlačit..
on je nejraději u tv..a já jsem člověk aktivní.. ráda výstavy, divadla..vlastně cokoliv co mne obohatí..dále se ke mě celkově nemá.. o intimnostech ani nemluvím..prostě nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carola ahoj, ja jsem uzkostny typ taky od detstvi a uzkost a panika u me bouchly mesic po porodu, myslenky uplne stejne jako vsichni co tu pisete. Ja jsem si myslela, ze pokud to nebudu okamzite resit, tak se zblaznim, odvezou me do lecebny a bude postarane. To byly takove hnusne fyzicke pocity, mnohem horsi nez deprese. Ted beru Mirzaten a k tomu mi doktorka pripsala i Paratin. Dulezita je psychoterapie a hooodne o tom cist na nete. Zjistite, ze to je porucha, kterou trpi plno lidi a jeste vic maminek, presne uplne stejne symptomy, to znamena, ze z to nemuzem, takze si dejme jedno velke objeti namisto vycitek svedomi. Az kdyz jsem pochopila, ze uzkost je neco ciziho, co ke mne prichazi a dela mi problemy, tak jsem se zacala citit lip. Uzkost nam lze, vnucuje nam spatne, cizi myslenky (jaka jsem matka, nevdecna, neschopna, z niceho se neraduju, zblaznim se, kvuli tomu me opusti manzel, nedokazu se postarat ani o vlastni dite apod). Uzkost prichazi kazdy den, kdyz mam relaxovat, kdyz jsem v klidu pred televizi, dite spi, kdyz neco delam, tak jsem v pohode. Ale vzdy ji reknu ze za nejaky cas stejne odejdes, ja te do baraku nepustim, prijde tedy na navstevu jenom. Fyzicke priznaky IGNORUJI a s terapeutkou pracuji na zvysovani sebeduvery. Ale beru i leky…doktorka rikala i na nete se to pise, ze je nevyhnutne brat leky, aby sme mysli pomohly se toho zbavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla to samé, začalo mi to hned 2 den v porodnici, první týden jsem byla u paní mámy když byl přítel v práci, ale ani to mi nepomohlo, nejedla jsem pořád jsem brečela, bála jsem se jít s mimčem ven a přesně když jsem věděla že budu s malým doma tak jsem měla strašné úzkosti, ale mě pomohlo vždycky si popovídat s kamarádkou, pak když přišel přítel domů tak se o malého staral on, já jen kojila, trvalo mi to tak 4-5 měsíců, dnes je malému skoro 9 měsíců a je mi už dobře. tak držim palečky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
obnova diskuze
Ahoj holky, koukám, že prožívám téměř podobné stavy:( trochu mi ulevuje, že v tom nejsem sama, ale je to děs
léčím se už pár let s úzkostí, ale po druhém dítěti, kterému je 6týdnů a neustále pláče a pláče je mi hrozně. beru jen 1/2 cipralexu+ homeopatika, protože kojim, ale ty stavy jsou děsné, dnes ráno mi bylo tak zle, že jsem myslela, že se zblázním definitivně
bolest na hrudi, klepání se, špatné dýchání, bolest zad mě trápí snad celodenně, ale teď to bylo rapidní
/ jsem jak tělo bez duše, nebo spíš s duší mimo
dala bych si pár facek, jsem na sebe přímo nas…á!! mám dvě zdravý děti ale prostě to nedávám, nemám kdo by mi pomohl, stejně jako většina z vás. navíc kojené a uřvané dítě nikdo!! hlídat nechce, včetně mě, že… Někdy mám stavy, že ho nenávidím. stydím se za to. chjo, k dr. jsem objednaná až v prosinci, vůbec nevím, co dělat,…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prestala bych kojit a nasadila leky. Place mimco mozna i proto ze vy nejste v pohode
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraMerry ja jsem proto druhe dite přestala kojit. Netrpěla jsem tedy žádnou úzkosti, ale rozhazeny hormony po porodu a nemožnost pořádného odpočinku udělaly sve. Stačilo mi to mesic, a uz me to ani netesilo, spis obtezovalo a neskutecne psychicky i fyzicky vycerpavalo. Ted je na Sunaru, a oběma nam je hej. Dite najezene, ja klidná. Ve finále spokojena rodina ![]()
- Citovat
- Upravit
@PetraMerry jdi k psychiatrovi driv, okamzite, at ti da silne leky, prestan kojit, dite prezije bez problemu i na Sunaru. Zvladnes to!! Ale res to uz ted, at se ti polepsi cim driv.
Ja jsem nakonec musela postoupit slozitejsi lecbu, a ted je mi lip. Ted cekam druhe ![]()
Zvladnes to!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Londenite @Marie432875 @kavulenka nakonec to skončilo tak, že jsme se ještě na večer pohádali šeredně s přítelem a já už nevydržela a odjela na psychiatrii do hk, tam mi samo zvýšili dávky a mám přestat ihned s kojením,
holky je mi z toho do breku, je mi líto, že jsem taková… že to nezvládnu i když vím, že v dnešní době o nic nejde bulím a bulím, zejtra mě čeká návštěva dětské a předání info,,, to bude mít radost, už te´d mi je mizerně s toho co mě čeká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraMerry rozumím, ze jsi nešťastná. Ačkoli ja si to v hlave rozumově vždycky zdůvodnim, občas me pichne takový ten cervicek ze jsem to jeste nezkusila. Je to těžký, protože dnes je na zeny velký tlak aby byly vykonne a dokonale superzeny, a obecně tak trochu masaz ohledně kojeni. Bud na sebe hodna. Kojeni je jen moznost, ale klidná a zdravá máma je pro dite nutnost. Žena se nemusí kompletně obětovat pro sve dite, i ty jsi clovek se svými potřebami a city a mas plne právo zachovat se tak, aby bylo dobre i tobe. Jsi uzasna máma, protože nad tim tak premyslis a resis to. Tve dite ma velký štěstí ze te ma, jsi pro nej ta nejlepší na světě! A ver mi, ze mu je uplne jedno, jestli pije z flašky nebo se kojí. Ale rozhodne mu neni jedno, jestli ma mámu vyčerpanou trosku nebo klidnou a v pohodě. ![]()
- Citovat
- Upravit