Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mroe píše:
Ne.
Děkuji, jen mě to znepokojilo.. doufám, že kdyby to bylo něco špatného, bylo by to vidět snad už v tom únoru ![]()
Ted sem cetla jen nadpis na seznamu ze nejaka maminka 2 deti ma rakovinu krku a taky ji tvrdili, ze ma zvetsene uzliny jen
ach jo, porad me boli sijove svaly a pod celisti, ale sono mi delali 3×, posledni 10 tydnu zpet
i tak jsem z toho nervozni ![]()
Taky mam uzliny od narození asi. A jednou asi cca 10 let zpět mi delali sono uzlin a vse v pořádku. Mam v planu se ted nechat opet zkontrolovat. A tu bolest krku jak píšete taky velmi dobbre znam staci se trochu nachladit, nechat ofouknout… Ale urcite na ORL opět r nema cenu jit…
@Anonymní píše:
Taky mam uzliny od narození asi. A jednou asi cca 10 let zpět mi delali sono uzlin a vse v pořádku. Mam v planu se ted nechat opet zkontrolovat. A tu bolest krku jak píšete taky velmi dobbre znam staci se trochu nachladit, nechat ofouknout… Ale urcite na ORL opět r nema cenu jit…
Dekuji za odpoved
ja si prave pod tou celisti nahmatala cosi tvrdeho a na dotyk bolaveho, ale rikam si, ze kdyby to neco bylo, videli by to snad i pred temi 10 tydny ![]()
A neboli me v krku jslo vevnitr, boli me krk zvenku jakoby
@Anonymní píše:
Ted sem cetla jen nadpis na seznamu ze nejaka maminka 2 deti ma rakovinu krku a taky ji tvrdili, ze ma zvetsene uzliny jenach jo, porad me boli sijove svaly a pod celisti, ale sono mi delali 3×, posledni 10 tydnu zpet
i tak jsem z toho nervozni
Hele, sono trikrat kvuli necemu, co je normalni, kdyz ti nic neni, to neni uplne v pohode. A desit se s kazdym pripadem rakoviny, ktery si prectu na seznamu, taky ne. Misto sona, o nejake psychoterapii jsi neuvazovala? Zcela vazne, hypochondrie je nemoc. Divim se, ze ti jeste nekdo to sono pise… mozna je na case se zamyslet, co s tou tvou uzkosti tak nejak vazne.
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedja si prave pod tou celisti nahmatala cosi tvrdeho a na dotyk bolaveho, ale rikam si, ze kdyby to neco bylo, videli by to snad i pred temi 10 tydny
A neboli me v krku jslo vevnitr, boli me krk zvenku jakoby
Tvrdou budlku pod celisti si nahmatam i ja pri zvysenem nachlazení, nebo jak jsem psala ofouknuti atd a nebo proste jen tak nekdy se mi udela, po nejakem dni zmizne. Tvrda bolestivá. Je to reakce asi telicka, na nejake zvysene namahy imunity… Abych pravdu rekla z uzlin mam respekt i ja ale byla jsi vysetrena a tim se drz - je to v pořádku! A hlavně, nepitvat se v tom, necist si příběhy, neztotoznovat se, je to nekdy tezke, ale clovek si spise sam sobe nekdy ublizi zbytecne…
@mroe byla jsem jako samoplatce… poprve tedy ne, pak uz ano..
Normalni to asi neni, ale ty bolesti take ne ![]()
@Anonymní píše:
Tvrdou budlku pod celisti si nahmatam i ja pri zvysenem nachlazení, nebo jak jsem psala ofouknuti atd a nebo proste jen tak nekdy se mi udela, po nejakem dni zmizne. Tvrda bolestivá. Je to reakce asi telicka, na nejake zvysene namahy imunity… Abych pravdu rekla z uzlin mam respekt i ja ale byla jsi vysetrena a tim se drz - je to v pořádku! A hlavně, nepitvat se v tom, necist si příběhy, neztotoznovat se, je to nekdy tezke, ale clovek si spise sam sobe nekdy ublizi zbytecne…
Dekuji ![]()
@Anonymní píše:
@mroe byla jsem jako samoplatce… poprve tedy ne, pak uz ano..
Normalni to asi neni, ale ty bolesti take ne
Jak to, ze ne? Pises, ze te boli svaly na krku, to ale nema s uzlinami zadnou souvislost, to my ostatni resime masazi, cvicenim, nebo rehabilitaci…
@mroe tam samozrejme chodim, nepomaha to. A pod celisti me neboli asi svaly, ale uzliny…
@Anonymní píše:
@mroe tam samozrejme chodim, nepomaha to. A pod celisti me neboli asi svaly, ale uzliny…
Urcite ne. Myslim, ze tri UZ jsou vic, nez mela vetsina lidi s podobnymi problemy za nekolik let…
Ahoj, mám takový problém.. v úkoru mi dělali sono krku, uzlin.. vše ok, jen že některé uzliny jsou zvětšené, ale že nález je normální, že jsem prý uzlinový typ a někdo to tak má.. poslední dny mě bolí šíjové svaly a svaly krku, teď jsem si chtěla krk pro úlevu promnout a nahmatala jsem místo pod dolní čelistí nalevo od hrtanu, které na dotyk bolí a je tam „hrbol“, na pravo nehmatám.. sono jsem měla před necelými třemi měsíci.. mám jít znova na orl? Nachlazená nejsem..
Děkuji, P.