Babička baští denně brambůrky

Anonymní
12.5.20 07:15

Babička baští denně brambůrky

Zdravím takhle po ránu,

nedávno jsem se dozvěděla, že moje babička (85 let) kupuje ve velkém strážnické brambůrky ( jenom ty strážnické, jiné nechce, takže oříškama to neošidíme). Přiznala, že je pojídá každý den 8o Začalo to asi někdy před Vánoci. Mám docela obavy o její zdraví. Léčí se se štítnou žlázou a pohybuje se na hranici s cukrovkou. Snažili jsme se jí vysvětlit, že brambůrky nejsou zrovna zdravá svačinka. Pojídat každý den brambůrky? Co to asi udělá se srdcem atp. Docela mě to překvapuje, protože babička donedávna sbírala ledasjaké bylinky, vařila si z toho čaje a i nás prosila, ať ji u nás něco nasbíráme. Naopak děda byl vždycky na maso a hodně na sladké, docela dost velkou nadváhu, něco nad 100 kilo, ale zničeho nic otočil, vynechal ve stravě maso a sladké a teď jede na ovoci, zelenině, smoothie a tak, podařilo se mu zhubnout na 80 kg a drží se. Nějak si vyměnili role, ale to není pointou tohoto příběhu. Spíš už moc nevím, co mám ještě dělat, abych babičce od tohoto nešvaru pomohla. Nebo je lepší nechat to tak? Já sama si pochutnala na chipsech tak párkrát do roka. Holduji hodně pálivému jídlu, tak jsem si občas koupila lays jalapeno a pokaždé jsem měla špatné svědomí, že ubližuju tělu. Když jsem slyšela, že babička každý den, byla jsem v šoku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2323
12.5.20 07:19

Já bych ji nechala když ji to chutná a děla radost. Je ji 85 let, dožila se požehnaného věku ať si užívá dokud může!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.5.20 07:20

Pane boze, pokud nejsi troll tak nech pětaosmdesátiletou babku babkou. Telo ma jit do hrobu zhuntovany a to ma babicka v tomhle veku drzet dietu? Mne babicka umřela před dvěma tydny v nedozitych 95 letech a do poslední chvile mela dobry apetit a snedla všechno, prestalo ji chutnat az tyden před smrti…

A to ze deda si v tomhle veku dela smoothie tak ted tu o Cervene Karkulece jo, ty trolle!

• Citovat
  • Upravit
80433
12.5.20 07:22

Starej se o sebe, a nech dospělého člověka na pokoji. Tak ji to chutná, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.5.20 07:23

To ma byt reklama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
12.5.20 07:26

Příspěvek upraven 16.11.21 v 07:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
12.5.20 07:28

Moje prababička se na slanině, másle a vaječňáku dožila 97 let :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.20 07:28
@Anonymní píše:
Zdravím takhle po ránu,nedávno jsem se dozvěděla, že moje babička (85 let) kupuje ve velkém strážnické brambůrky ( jenom ty strážnické, jiné nechce, takže oříškama to neošidíme). Přiznala, že je pojídá každý den 8o Začalo to asi někdy před Vánoci. Mám docela obavy o její zdraví. Léčí se se štítnou žlázou a pohybuje se na hranici s cukrovkou. Snažili jsme se jí vysvětlit, že brambůrky nejsou zrovna zdravá svačinka. Pojídat každý den brambůrky? Co to asi udělá se srdcem atp. Docela mě to překvapuje, protože babička donedávna sbírala ledasjaké bylinky, vařila si z toho čaje a i nás prosila, ať ji u nás něco nasbíráme. Naopak děda byl vždycky na maso a hodně na sladké, docela dost velkou nadváhu, něco nad 100 kilo, ale zničeho nic otočil, vynechal ve stravě maso a sladké a teď jede na ovoci, zelenině, smoothie a tak, podařilo se mu zhubnout na 80 kg a drží se. Nějak si vyměnili role, ale to není pointou tohoto příběhu. Spíš už moc nevím, co mám ještě dělat, abych babičce od tohoto nešvaru pomohla. Nebo je lepší nechat to tak? Já sama si pochutnala na chipsech tak párkrát do roka. Holduji hodně pálivému jídlu, tak jsem si občas koupila lays jalapeno a pokaždé jsem měla špatné svědomí, že ubližuju tělu. Když jsem slyšela, že babička každý den, byla jsem v šoku.

Osobně bych se bála o dědu. Jestli si namixuje 10 ks ovoce a zeleniny a celé to vypije, zatěžuje svůj organizmus taky.
Asi bych řekla, babi, je to hodně slané, zkus i něco jiného. Ale nezakazovala. Dožila se bez problému 85 let, poradí si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
12.5.20 07:29

V 85ti ji nech zit a at si ji co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
12.5.20 07:30

Na něco se umřít musí, a v jejím věku to asi nebude na nemoc ze strážnických brambůrků. Přej jí, nejspíš si celý život utrhovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26315
12.5.20 07:31

No a? Nech babču, ať si užívá. A Strážnické jsou chutné, chválím babču za dobrý výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.5.20 07:32
@Adelka951 píše:
Moje prababička se na slanině, másle a vaječňáku dožila 97 let :mavam:.

Vid - ta moje skoro 95 let. Valecna generace, takze maso, tucne, vejce, sladke a vajecnak taky milovala. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.20 07:32

@Hanka1

Ahoj, myslela jsem si, že tomu nikdo nebude věřit, ale opravdu nejsem troll. Však já nechci, aby se babička nějak omezovala nebo ji do toho ještě kecat, ale nevím, jestli už každý den není moc a ano, uvědomuju si, že je to asi dost přiblblý dotaz. Jenže babička mi není lhostejná, tak bych ráda pomohla, ale zase bych to nerada přehnala. Mám trochu obavy, co by každodenní konzumace brambůrku mohla napáchat se zdravím.

Když jsem byla malá a nemocná, chodila mě hlídat, zpívala mi a vyprávěla pohádky. Když jsem udělala průšvih, zastala se mě jako každého v rodině. Pro každého si našla milé slovo. Má pochopení. Je to nejhodnější člověk, kterého znám.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
12.5.20 07:34
@Anonymní píše:
@Hanka1

Ahoj, myslela jsem si, že tomu nikdo nebude věřit, ale opravdu nejsem troll. Však já nechci, aby se babička nějak omezovala nebo ji do toho ještě kecat, ale nevím, jestli už každý den není moc a ano, uvědomuju si, že je to asi dost přiblblý dotaz. Jenže babička mi není lhostejná, tak bych ráda pomohla, ale zase bych to nerada přehnala. Mám trochu obavy, co by každodenní konzumace brambůrku mohla napáchat se zdravím.

Když jsem byla malá a nemocná, chodila mě hlídat, zpívala mi a vyprávěla pohádky. Když jsem udělala průšvih, zastala se mě jako každého v rodině. Pro každého si našla milé slovo. Má pochopení. Je to nejhodnější člověk, kterého znám.

v 85 letech ji brambůrky fakt nic neudelaji….To spis dedovi uskodi nadmerna konzumace smoothieček - překyselení organismu apod. Radeji se zamer timhle smerem nez poucovat pětaosmdesátiletou babku o bramburkach, to si nech pro svoje deti….

• Citovat
  • Upravit
3337
12.5.20 07:35

Moje babička má 91 let a zase pořád řeší, že by neměla jíst tohle a tamto, aby se pan doktor nezlobil. Váží 50 kg. Pokaždé jí říkám, že ve svém věku už si může dopřát na co má chuť a neřešit jestli ji trochu vyleze cukr. Babička žije sama, vaří si a stará se o sebe i o nás když tam přijedeme. Takže jestli tvoje babička sní denně pytlík bamburek a jinak je v pohodě, vůbec bych to neřešila. Ono se jí to časem přejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí