Babička baští denně brambůrky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4400
13.5.20 12:02

Strážnické brambůrky propadly v DTestu, stejně jako Lays :mrgreen: Nejlépe dopadly Bohemia Chipsy…

k tématu - nech babču žít podle svého 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
13.5.20 12:21

@Hanka1 S tím margarínem je to pravda, moje prababička ročník 1925 mi to vždycky říkala, že ho úplně nenávidí, že jí to připomíná co se jedlo za války, a vždycky se u ní mazalo máslem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.20 13:03
@Hanka1 píše:
Zakladatelka nech toho, je trapný psát si sama se sebou :mrgreen: :P :pocitac:

Nejsem zakladatelka, ale zřejmě ve Vašich očích musím být, když se názorově nesejdu s většinou, ale se zakladatelkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.20 13:35
@ulice píše:
Strážnické brambůrky propadly v DTestu, stejně jako Lays :mrgreen: Nejlépe dopadly Bohemia Chipsy…k tématu - nech babču žít podle svého 8)

A proc propadly, nevis? :think: zajima me, jak muze chips vyhrat nad bramborou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80440
13.5.20 18:54

@Hanka1 Jo maminka s tátou si vždycky dali kus bůčku. Když jsem se ptala, jak to můžou takhle jíst, tak se vždycky usmali spokojeně, že mají rádi, když jim to mastné teče kolem pusy. Oba vyrůstali za první republiky. Takže si jídlo sakra užívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150011
13.5.20 23:09
@Paní Harringtonová píše:
A proc propadly, nevis? :think: zajima me, jak muze chips vyhrat nad bramborou :think:

Prý mají nejvíce akrylamidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
14.5.20 15:25
@Paní Harringtonová píše:
A proc propadly, nevis? :think: zajima me, jak muze chips vyhrat nad bramborou :think:

Měli nejvíce těch rakovinotvorných látek, co vznikají při smažení. Lays a Strážnické. Už je to X let, ale pamatuju si to, protože jsme hodně Lays kupovali i dětem…Od té doby jen Bohemia. Mě teda vždycky chutnaly Bohemky nejvíc, ty Strážnické jsou příšerně mastné…Ale muž je měl rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
17.6.20 09:24

uzpp a vliv na zdraví

@Anonymní píše:
Zdravím takhle po ránu,nedávno jsem se dozvěděla, že moje babička (85 let) kupuje ve velkém strážnické brambůrky ( jenom ty strážnické, jiné nechce, takže oříškama to neošidíme). Přiznala, že je pojídá každý den 8o Začalo to asi někdy před Vánoci. Mám docela obavy o její zdraví. Léčí se se štítnou žlázou a pohybuje se na hranici s cukrovkou. Snažili jsme se jí vysvětlit, že brambůrky nejsou zrovna zdravá svačinka. Pojídat každý den brambůrky? Co to asi udělá se srdcem atp. Docela mě to překvapuje, protože babička donedávna sbírala ledasjaké bylinky, vařila si z toho čaje a i nás prosila, ať ji u nás něco nasbíráme. Naopak děda byl vždycky na maso a hodně na sladké, docela dost velkou nadváhu, něco nad 100 kilo, ale zničeho nic otočil, vynechal ve stravě maso a sladké a teď jede na ovoci, zelenině, smoothie a tak, podařilo se mu zhubnout na 80 kg a drží se. Nějak si vyměnili role, ale to není pointou tohoto příběhu. Spíš už moc nevím, co mám ještě dělat, abych babičce od tohoto nešvaru pomohla. Nebo je lepší nechat to tak? Já sama si pochutnala na chipsech tak párkrát do roka. Holduji hodně pálivému jídlu, tak jsem si občas koupila lays jalapeno a pokaždé jsem měla špatné svědomí, že ubližuju tělu. Když jsem slyšela, že babička každý den, byla jsem v šoku.

Hezký den. Přečetla by si babička něco takového? Třeba jen pasáž o vlivu na zdraví ;)

https://www.nutricbistro.cz/…ve-potraviny

Ať se drží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí