V 6M šestá nemoc

Anonymní
5.6.20 11:34

V 6M šestá nemoc

Maminky prosím o radu, jsem vztekla jako pes jelikož svagrova má nevychovane děti a asi jsme díky nim dostali 6 nemoc… (rukama od písku, kde jsou kočky a psy - čuraji do toho mu sahají na ruce a po obličeji, samozdrejme si ty ruce dá pak do pusy) jsem naštvaná i na sebe ze jsem nebyla důslednější vůči nic (bohužel kecy svagrove typu to je dobrý, ať si zvyká apod…) k věci…
malý od neděle horečky, nejvíc 39,6 - ve středu u dr krk v pořádku, poslech dobrý, CRP hodnoty v pořádku. Ve čtvrtek už bez teplot a olezl se, běželi jsme k dr, jelikoz to má opravdu hodně a nepřipadalo mi to jako osypani z teplot.. vím 6nemoc jak vyšitá!!
12.6. Máme jít na bexsero - to samozdrejme padá takže potom ještě díky svagrove budu platit plnou cenu.. (než o peníze mi jde o princip)

Teď vás prosím o radu, zkušenosti - jak se co nejdříve zbavit osypani? Vím ze teď vůbec nemá jist ovoce, vyhýbat se alergenum takže bude spis na mlicku, na radu dr budu dávat fenistil kapky a splichat mu to aloe sprejem z LR. Co mužů nebo mužů něco udělat víc? Čemu se vyvarovat? Máme jet na návštěvu zítra za rodinu, máme jet? Alespoň na hodinku? Dítě v klid ne na sluníčko? (Rodinu jsme neviděli dlouho, taková seslost se děla jednou za rok, tak by mě i rodinu mrzelo kdyby jsme nejeli)

Moc děkuji za rady názory, prosím jen o respektování anonym jelikož nerada bych aby toto někdo našel z rodiny ze si stěžují apod…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
5.6.20 11:40

Ne nikam bych nejela, je to hodně nakažlivé, zvlášť pro deti, ale i starší lidi. Urcite to neni z toho, ze se deti svagrove hrabou v písku, spis to chytli nekde v kolektivu, s výchovou to nema co delat, syn si to prines ze skolky treba. Osypani zmizi samo, moc možností neni, nam dr dala fucidin masticku na ty nejhorší ložiska, ale nevim jestli je to vhodné pro tak malé dítě, jsou to kortikoidy. Jinak rekla davat nurofen nebo neco proti bolesti a cekat, vyhybat se kolektivum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
5.6.20 11:42

Malá měla 6.nemoc v roce (přinesli jsme si to zřejmě z bazénu) a nelecili jsme to nijak :nevim: Teploty byly do 38st, hrála si a nechtěla ani ležet, osypani zmizelo samo za pár dní. Nic jsem nedavala. Na návštěvu za rodinou…no asi tak: s osypanim už není infekční, ale je po nemoci, takže bude oslabená a může snadno od někoho něco chytnout..to je na tobě, jak to u uvazis. Já bych to asi ozelela. Aby ti nechytala něco horšího. A jestli se ti nelíbí, že ti děti makají na mimino špinavýma rukama, tak je placni přes ruku. Já bych se ohradila kecy nekecy, natož nějaký od koček a psů počurany písek.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646
5.6.20 11:44

Jako vazne?? Vždyť to muže mít odkudkoliv. Nebo sedíš cely dny doma a za poslední tyden jsi viděla jen švagrovou? Jako klídek, tohle není žádná tragédie. Nevim proč by nemohl jít na to očkováni dle plánu. Je to normální vyrážka, infekční už není. Nás měl nějak 7m a jidlo jsem fakt neřešila. Normálně mazala po koupání jako vždy a za par dnů to bylo pryc… doma mám uklizeno, ale tou dobou se už plazil a několikrát jsem ho pristihla jak zdrhnul oblizoval konstrukci kočárku… ani s tím fenistilem bych to neprehanela. Na návštěvu klidně jed. Podle toho co jsi psala úplně vysilujes, ty švagrovou asi nemáš rada co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 11:49

@Kriss Tina dr potvrdila největší pravděpodobnost z dech děti i časově. Z jakého kolektivu? Malý má půl roku, sourozence nemá, skrz koróna virus jsme ano nikde nebyli jinde než u svagrove, s jinými dětmi v kontaktu taky nebyl, pouze semnou, mužem a rodiči.

• Citovat
  • Upravit
5.6.20 11:50

Šestá nemoc se od psů a koček čůrajících do písku rozhodně nechytá. A ano - to je život, pokud nebudeš dítě držet stranou kolektivu, tak se prostě stane, že sem tam přinese domů nějakou nemoc. Mimochodem, pokud půjde do mateřské školy a školky, připrav se i na takové lahůdky, jako jsou vši, roupy apod. (klasika - děti hlavičky u sebe, ručičky do pusy…) Šestá nemoc v podstatě není nic. Dcera ji také prodělala v půl roce. Na osypání jí ten Fenistil opravdu pomohl, nicméně nějaké zázraky nečekej. Klid a vyhýbání se kolektivu je přece samozřejmé - už jen proto, že se syn logicky asi necítí úplně nejlépe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
5.6.20 11:51

????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 11:54

@vrbule děkuji za jediný normální komentář kde nejsem hysterická a nesedím jen na zadku 😂 😁

• Citovat
  • Upravit
4507
5.6.20 11:56

Mě taky přijde uhozene, jak se tady vztekas na švagrovou. Syn chytil 6. nemoc v 5M na bazene. Nelecili jsme nijak, pupinky samy do týdne zmizely. Nedělala bych z toho větší drama než je. Vždycky je nevhodná doba, pak by zas bylo něco jiného a ocividne by sis našla důvod, proč nadávat :) proste buď rada, ze už to mate za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
5.6.20 11:56

Kdyz pominu to ostatni… Tak pokud je ockovani odlozene z duvodu nemoci (14 dni po horeckach by se ockovat nemelo), tak by to mela dr. akceptovat, zapsat, potvrdit, a tu částku bys nemela platit. My to takhle meli odlozene u Prevenaru (1.davka az v 10 měsících z duvodu odlozeni Hexy, pak rymy, horecky, 6.nemoc) a doplacela jsem jen ty „drobne“.. :nevim:

Příspěvek upraven 05.06.20 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 11:57

Děkuji, potřebné jsem se dozvěděla. Pokud vám nevadí, že na vše mimco někdo sahá rukama od podelaneho písku od zvěře váš problém..
kdo mě má za hysterku prosím, vás názor.. já za nej děkuji a rada bych uzavřela toto tema :) pěkný víkend!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.20 11:57

@VeruMar pani dr je velmi mila, ochotna. Říkala ze pokud to bude nějak inteligentně v termínu po ze to nějak zkusíme vymyslet. Tak snad to vyjde. :)

• Citovat
  • Upravit
5.6.20 11:59
@Anonymní píše:
@Kriss Tina dr potvrdila největší pravděpodobnost z dech děti i časově. Z jakého kolektivu? Malý má půl roku, sourozence nemá, skrz koróna virus jsme ano nikde nebyli jinde než u svagrove, s jinými dětmi v kontaktu taky nebyl, pouze semnou, mužem a rodiči.

A co jako? Myslíš, že švagrová to udělala schválně, aby se tvé dítě nakazilo? A co kdybys měla ty sama starší dítě - to už by hádám takový problém nebyl, kdyby si něco přineslo z venku a předalo to mladšímu. Upřímně, jsem velmi ráda, že nemám švagrovou jako jsi ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 12:00

Prosím pro některé… uvědomte si co je teď za dobu a situaci v ČR… takže asi opravdu do bazénu nechodime, když jsou zavřené, do kolektivu také ne, pouze ven většinou do lesa, parku apod, kde malý SEDÍ v kočárku a má pouze SVÉ hračky.. máme rodinu daleko takže k nám nikdo moc nejezdi, určitě nikdo s dětmi… děti jsme viděli pouze ty od svagrove. Každý si na to udělá svůj obrázek, ale prosím zamyšleně se a dejte si 1+1 dohromady ;) pěkný den!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.20 12:03

@MischaNovotna to ze mi vadí ze má svagrova doma neuvěřitelný bordel a nevychovane děti, netvrdím jen já bohužel! Pokud vám nevadí ze se napr děti vesi za kočár takovým stylem ze mi malém převrátili malého a svagrova to neřeší, řekne ze to jsou děti… prosím! Jsem rada, ze já jsem vychována jak jsem byla. Pokud i vy tak vedete vaše děti není se čemu divit, Ze se zastáváte :) můj názor

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure