Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den. Je škoda, že tahle diskuze ohledně kočárků VaV vznikla až poté co jsem si tam kočárek zakoupila. Bohužel mám taky špatné zkušenosti a to nejen s reklamací. Kdybych věděla před dvěma lety to co vím teď tak bych si v životě u tohohle prodejce nekoupila ani dupačky na mimčo!!! Takže chci varovat maminky ať si tam raději kočárek nekupují ať je to Uherském Hradišti, Zlíně nebo Kroměříži.
To co zde píšete je samozřejmě strašné a prodejce se vás snaží obalamutit. Jaká máte práva si najde každý na netu, blbé je že není nikdo kromě soudu kdo vám nepomůže je vymoci. ČOI může udělat kontrolu, dát pokutu, ale nedokáže nařídit prodejci aby reklamaci uznal.
No už 5let mám eshop s kočárky, pouze jednu jedinou značku a šli jsme formou prozákaznického přístupu. Díky dlouhému výběru dodavatele máme reklamací pod 1%, vše řešíme obratem (1 až 4dny) a posíláme vlastní bezplatný svoz aby se s tím maminy nemusely tahat na poštu.
O to víc mě naštve jak už to některé zdegenerované maminy přehánějí.
Volala mi paní že jí kočárek začal po půl roce zatáčet. Jasné mechanické poškození, přesto jsem jí slíbila bezproblémovou opravu nebo výměnu zohnutého rámu. Nabídla svoz a řekla jí jak dlouho to bude asi trvat (3 dny). Na to mi nadala co jako má dělat tři dny bez kočáru a potom mi poslala mail že se pro to máme přijet 11.3 odpoledne a 14.3 ráno ho musí mít doma… Jedinné co měla dělat bylo rám zabalit. A ta kravka to hodila do igelitového pytla, který nahoře zalepila izolepou. V jakém stavu to přišlo si asi dokážete představit.
Tož tak…
Přidám se, že taky už ani dupačky! Před třemi lety jsme tam koupili kočár, dnes máme druhé dítě a potřebovali jsme brzdového ježka..No dodnes ho nemám a to je čtvrt roku…Ale neva, vyřešili jsme to pouze brzdovými lanky, tak to znova brzdí.. Ale rozhodli jsme se pořídit nový zn. Tako bohužel dal se sehnat jen v eshopu, ale po domluvě ve VaV mi řekli, že se dá u nich objednat…Po objednávce se po měsíci ozvali, že tu barvu neseženou, že to výrobce nedělá.. Tak mi nabídli, jiné barvy s tím že za dva dny by určitě měl být. Po dvou dnech se nikdo neozval, třetí den jsem tam volala a řekli, že jim sice došel ale úplně jiný… Tak žýe nám vrátí zálohu… No a proč to tu píšu? zkušenost je z min. týdne a kdybych nezavolala tak se asi ani neozvou! Naštěstí jsem mohla malého trckat v té jejich hrůze a ten nový kočár jsme sehnali na netu a druhý den byl doma! Kdybych to věděla, kočár mám hned od narození a bez nervů!
Pohled z druhe strany beru.Ja byla bez kocarku mesic a pul a kdyby me nekdo nabidl to co vy, tak to beru vsema deseti. Ale kazdy bohuzel neni takovy. My mame kocarek zn. TAKO takze vyrobce polsko, ale musim rict ze na firmu Tako nemam jedine spatne slovo. Po problemech co jsme meli ve firme V&V Kocarky jsme poprosili znameho, ktery jezdi do Polska at nam stred kolecka koupi primo u vyrobce. Dali mu pokazene kolecko sebou at ukaze co potrebujem a polaci nejenze mu stred kolecka bezplatne a na miste vymenili, ale jeste dali jeden stred do nahrady kdyby se nam opet zlomil a to jsme tam kocarek nekupovali. Takze si o prodejci myslim sve. Polaci mu to opravy v ramci zaruky zdarma a on tady inkasuje za to penize. Je to proste zlodejina!!! Kdyz si tam neco kupujete tak velice maji pekne recicky jak kdyby nahodou se neco stalo tak at pridem ze nebude problem a pak se takhle zachovaji, no hnus! A to nam na reklamaci nevzali slunecnik ktery se nam zlomil, ze ten jsme dostali ke kocarku zdarma a na ten se reklamace nevztahuje. Z jejich chovani je mi fakt spatne! Takze kazdy podle sveho uvazeni :-/
Dobrý den, musím se také přidat k těm co nejsou spokojení s firmou Kočárky VaV. Reklamovala jsem u nich sportovní kočárek - vypadlý druk, to mi uznali. Dále jsem reklamovala vyjetou umělohmotnou podporu stříšky u autosedačky - neuznáno. Po několikátém ježdění do KM. Stálo mě to hodně času i náklady. Po té jsem napsala přímo výrobci Babypoint - ti mi bez problému ZDARMA poslali náhradní díl ke stříšce. U VaV paní majitelka dělala cavyky. Ještě mám od nich košík a ten taky není moc kvalitní. Prodávají levné šunty z Polska s hodně velikou přirážkou! Už bych u nich nic nekoupila.
No spousta náhradních dílů pro polské kočárky je univerzálních a tak pokud má někdo problém jako např ten střed v kole, brzdové ježky atd klidně mi napište přes emimino nejlépe poslat i fotku a já Vám to většinou levně seženu. Spoustu dílů máme skladem na prodejně a jinak do limaku (vyrábí skoro všechny plastové díly na kočárky) jezdíme každých 14 dnů
Taky jsem se v tomto obchodě setkala s neochotou při reklamaci a absolutně žádném jejím vyřízení. Poprvé jsem se šla zeptat, jak postupovat při rozbití přezky na pásu u polohovacího lehátka na krmení. Rozbila se po asi tříměsíčním užívání. Prodavačky mi sdělily, že si na krabici mám najít výrobce či distributora a na opravu si to zaslat sama. Nyní jsem šla reklamovat obšití zimní deky, které se páralo od koupě. Trochu jsem to zapošila, ale protože to pořád jelo dál, šla jsem reklamovat. Už při vypisování papíru se mě ptaly, jestli nemám kamarádku se šicím strojem, ať mi to opraví ona. Nakonec na reklamační list dali razítko jiné jejich prodejny, že opravu zamítají s tím, že jsem si to udělala sama. /Ano od samé nudy pářu co se dá
/A co chci, když mi záruka končí za osm měsíců! Ani se neobtěžovali poslat deku výrobci či dodavateli na opravu či posouzení. Dokud nakupujete je vše super, ale na reklamace to chce pevné nervy.
Poslední asi půlrok je možné kontaktovat čoi a požádat je o zastupování při mimosoudním řešení reklamací. A prodejce má povinnost s nimi komunikovat( jinak dostane pokutu)
Samozřejmě to neznamená že zařídí reklamaci všeho, ale mnoha lidem jistě pomůžou.
Takže pokud máte problém s nesmyslně zamítnutou reklamací, nebo nekomunikací prodejce tak je kontaktujte ( www.coi.cz)
Dobry den damy chtela jsem se zeptat jak ty vase reklamace a reseni u coi nakonec dopadly.ja ted momentalne resim to ze mi reklamaci neuznaly ale hlavne mi vratili kocarek totalne odreny ze vsech stran znicili polohovani strechy a celou ji zaspinili a jeste znicili kosik od kocarku a kdyz jsme to chteli resit na miste dost arogantnim zpusobem nam sdelili ze je to nase slovo proti jejic pokud nemam fotky pred reklamaci a kdyz jsme to chtela resit s vedoucim odmitli mi poskytnout kontakt a pres email mi nekdo sdelil ze naopak my jsme byly vulgarni ze chudinky prodavacky a ted mame resit kamerove zaznamy jak kocarek vypadal pri prebirani reklamace ale az po jejich radne dovolene…nemam slov…nikdy jsme s nemi nemela problem az do reklamace a jsem spatna z toho jak mi znicili kocarek ale bojim se ze se stejne nikam nedovolam a nikdo to resit nebude…proto by me zajimalo jak.jste dopadly vy ostatni co jste mely s reklamacemi problemy. Dekuji moc za jakoukoliv odpoved
@Zuzu4188 tak především by stav kočárku měl být popsán v protokolu při podání reklamace. Pokud tam vady, které nyní má, nejsou popsané, mělo by se to brát tak, že tam nebyly…tím bych argumentovala.
@banibag2 v protokolu nejsou zadne z tech vad napsane kdyz ho prebirali ale prodavacky nam odmitly do protokolu pri prebirani vady napsat a drzet je nad papirem pod krkem neslo a vedouciho odmitali zavolat a jakkoliv s nim komunikovat…a rekli nam jasne ze je to nase slovo proti jejich ![]()
Zrovna nedávno jsem psal do reklamačního protokolu. Kočárek převzán ve velmi špatném stavu, bez jakéhokoliv servisu a údržby. Na potahu značné skvrny a odřeniny na podvozku.
V tašce na pleny půlka rohlíku a v košíku rozdrobený oplatek.
Kdyby mě ovšem zákaznice nařkla že tato skvrna tam nebyla, tak jí to také nedokážu.
@jakanas jako ja bych se stydela takhle kocarek dat k reklamaci…me ale na kocare podrely ramy konstrukce ze vsech stran a na fotkach ani tyden pred reklamci jde videt ze jsem na nich nemela ani skrabanec a jako skvrny na kapuci bych asi neresila a prekousla ale jako ze my znici polohovani kapuce ktere bylo plne funkci, odrou kocarek z toho jak ho buhvi kde tahaly a zdeformuji nakupni kos a jeste po me stekaji a chovaji se arogantne je nad ramec slusne komunikace se zakaznikem a proste to nedokazu pochopit ze dam reklamovat kocarek po pul roce provozu po jednom diteti a vrati mi kocarek jak kdyby v tom pet let jezdil cely fotbalovy tym a to jsem kocarek pred reklamaci umyvala a vysavala drobky