Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A nejde treba jeden ten pokoj rozdelit?My mame byt puvodne 2+1 nyni je 3+1 s jednoho velkeho pokoje jsme udelali dva.Takze mame loznici obyvak a detsky pokojik.My malou budem premystovat az po roce takze pocitam tak v 1,5 az bude moci spat sama v postely.Jinak uz ted vime ze az bude druhy prcek tak zrusime loznici my pujdem do obyvaku ale udelame si tam podium pod kterym bude postel takze velice ucelne.
Ahoj Moni,
my jsme to meli tak, že 1pokoj byla loznice
a 2pokoj obyvak kde mel koutek Honzík, část hraček si hrál v obyváku, abych měla o něm přehled i z kuchyně, když jsem vařila-to v těch 10měsících. Ale když si chtěl roztáhnout třeba vláčkodráhu-to už byl větší tak jsme to dávali v loznici, tam bylo vice prostoru.
Kamarádka má v ložnici i pokojíček s hračkama- ale stejně ji je tahá do obyvaku, takže hračky má všude v obou pokojích.....
Teď máme sice 3+1, H má pokojíček malý, tak si hraje v obyvaku, kde si dotáhne hračky, ale na „hlučné“ hry ho posíláme do jeho pokojíčku a tam si může hulákat o106 ![]()
Kač
A H s náma spaval do 5-ti let v pokoji -v postýlce-ještě se vlezl, ted muže k nam přijít rano jen o vikendu, jinak bychom se nevyspali. Je to dobré, když v noci chce na záchod a je rozespalý.
Ahoj anonymní,
u nás máme variantu „B“.Pokojíček mají mé 2 holky pro sebe od začátku samy.A obývák je velký 24 m2 a máme v něm spaní pod stropem.Od září pod tímto patrem bude mít připravený spací koutek naše miminko
.
Ahoj,
my jsme taky bydleli ve 2+1 nejdřív s jedním dítětem pak s oběma a měli jsme to takto:
spali jsme všichni v ložnici a obývák byl zároveň dětský pokoj. Nebylo to nic moc řešení, ale věděli jsme, že to není navždycky. Teď jsme asi měsíc přestěhovaní ve 3+1
Kdybychom zůstali v menším tak bychom asi z ložnice udělali dětský pokoj a obývák by byl i ložnice.
Přeju ať se v pohodě vejdete ![]()
Tak mi prozatím máme ložnici+spaní pro malého, a v obýváku hrací koutek
podle zkušeností ostatních kamarádek si stejně děti přes den hrají tam, kde jsou ostatní (rodiče) takže by si stejně všechno do obýváku tahal… máme v plánu, když se nepovede jít do většího, po roce druhého mimi (starší cca 4 roky) udělat z ložnice dětský (s tím, že tam bude naše vestavěná skříň) a v obýváku sklápěcí postel ve skříni ![]()
S 10m mimi bych rozhodně neřešila samostatný pokoj..... pokud je v ložnici místo pro vaši postel i od mimča, udělala bych to zatím tak…
Ahoj, my máme také 2 plus 1, cca 60 m a vyřešili jsme to tak, že jsme kuchyň přestěhovali do chodby (vybourali starou vestavěnou skříň) a jídelní stůl bude v obýváku. Je to teda maličké,ale vznikne nám místo kuchyně další pokoj. Ještě to nemáme hotové, takže zatím Máme ložnici, kde spíme bud sami nebo s malou (podle toho, jestli se chceme dívat na televizi, takže postýlku převážíme). Jinak si hraje v obýváku. Pokud by kuchyn nešla jinde. Tak bych udělala ložnice plus obývák dohromady (ložnici má člověk většinou jen na spaní) a dětem vlastní pokoj, myslím tak nejdřív ve 2 letech,ale nespěchala bych - od 3 stačí.
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o názor nebo zkušenost. Hledáme si byt, našly jsme celkem pěkný 2+1 cca 60m2, byt by celkem vyhovoval, jenže máme dva psy a to velkého a středního, to by furt nebyl problém ale hledáme už byt na delší dobu a plánujem dítě (zatim se nedaří)a já si tak říkám jestli by to pro nás pak nebylo moc těsné, je to panelákový byt, chodba není-v tý je kuchyň jinak jsou místnosti celkem prostorné ale i tak se děsím jestli by to nebylo moc těsné a raději si nepřiplatit za větší - byt je za krásnou cenu proto o něm uvažujem, teď to s financema není žádná sláva a jsme nuceni hledat levnější varianty.
Až by jsme měli dítě tak by mi nevadilo ho mít tak do jeho tří let v ložnici ale pak by jsme musely hledat zas nový byt, ale to je výhledově, kdo ví kdy se zadaří ![]()
Co myslíte? Brát nebo nechat být? Máme ještě tak měsíc na hledání, nájem nám končí v únoru ale tu žádná sláva s levnějšími byty.
Za me nebrat. bydlime v 2+1 s muzem, ditetem, dvema kocicakama a mam toho plny bryle. a to jsem dost skromna na prostor ![]()
urcite bude i vetsi za dobrou cenu.
No s jedním dítětem je 2+1 málo? No nevím, já když byla malá, tak jsme bydleli v 2+1 a bylo nás víc a v pohodě. Dneska jsou lidi strašně rozmazlení
Jako když jsou peníze tak jo, ale jinak? 2+1 je pro 3členou rodinu tak akorát ![]()
My bydleli ve 2+1 skoro pět let, měli jsme v obýváku takové sklopné postele -,,skříňopostele,, a normální sedačku (mohli jsme volit i rozkládání a skládání, ale to se mi každé ráno nechtělo - některé jdou i hodně těžko složit a tahat se každý den se stolem se mi taky nechtělo, ty sklopné jen strčíš do skříně a je uklizeno
)a kluk měl pokoj sám pro sebe - zase tam ale byla velká skříň - ale dalo se to, měli jsme skoro 60m2, takže v poho, ale s narozením druhého už to bylo horší, proto jsme teď v 3+1 ![]()
Což o to, 2+1 pro dva dospělé a jedno dítě je super, jen ti psi jsou tam nad počet. S tímhle zvěřincem hledejte spíš 4+1
Ahoj holky, my jsme 3, já, manžel, dcera(v březnu3roky) a bydlíme v bytě 1+1 o velikosti 36m2,můžu zatím říct že to máme tak uspořádané velmi dobře a že to zatím jde, jenomže čekáme malýho v květnu, marně scháníme větší byt, také budeme řešit jen 2+1 protže jsem zvyklí na malý prostor…hlavně aby pak měli děti svůj klid…
jenže u nás nic není…je to fakt šílený tady v této prdce Milevsko..(manžel nechce jít pryč kvůli práci)
Ahoj holky, prosím o radu ty, které máte zkušenost s bydlením ve 2+1 s děckem. Máme se brzy stěhovat a tak začínám přemýšlet, jak byt uspořádat. Budeme tam já, manžel a 10ti měsíční dcera a mám 2 varianty:
A. jeden pokoj obývák a druhý pokoj ložnice + dětský pokoj
B. jeden pokoj dětský a druhý ložnice + obývák
Přemýšlím nad tím, jestli má takto staré dítě mít už vlastní pokoj nebo radši spát s námi v místnosti. Mně by to nevadilo, byla bych klidnější, ale manžel asi bude protestovat.
Prosím co se osvědčilo vám? Děkuji Monča.