V bytě 2+1 s jedním dítětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
28.7.09 08:16

V bytě 2+1 s jedním dítětem.

Ahoj holky, prosím o radu ty, které máte zkušenost s bydlením ve 2+1 s děckem. Máme se brzy stěhovat a tak začínám přemýšlet, jak byt uspořádat. Budeme tam já, manžel a 10ti měsíční dcera a mám 2 varianty:
A. jeden pokoj obývák a druhý pokoj ložnice + dětský pokoj
B. jeden pokoj dětský a druhý ložnice + obývák
Přemýšlím nad tím, jestli má takto staré dítě mít už vlastní pokoj nebo radši spát s námi v místnosti. Mně by to nevadilo, byla bych klidnější, ale manžel asi bude protestovat.
Prosím co se osvědčilo vám? Děkuji Monča.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
28.7.09 08:24

A nejde treba jeden ten pokoj rozdelit?My mame byt puvodne 2+1 nyni je 3+1 s jednoho velkeho pokoje jsme udelali dva.Takze mame loznici obyvak a detsky pokojik.My malou budem premystovat az po roce takze pocitam tak v 1,5 az bude moci spat sama v postely.Jinak uz ted vime ze az bude druhy prcek tak zrusime loznici my pujdem do obyvaku ale udelame si tam podium pod kterym bude postel takze velice ucelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.7.09 08:27

Ahoj Moni,
my jsme to meli tak, že 1pokoj byla loznice
a 2pokoj obyvak kde mel koutek Honzík, část hraček si hrál v obyváku, abych měla o něm přehled i z kuchyně, když jsem vařila-to v těch 10měsících. Ale když si chtěl roztáhnout třeba vláčkodráhu-to už byl větší tak jsme to dávali v loznici, tam bylo vice prostoru.
Kamarádka má v ložnici i pokojíček s hračkama- ale stejně ji je tahá do obyvaku, takže hračky má všude v obou pokojích.....
Teď máme sice 3+1, H má pokojíček malý, tak si hraje v obyvaku, kde si dotáhne hračky, ale na „hlučné“ hry ho posíláme do jeho pokojíčku a tam si může hulákat o106 :lol:
Kač
A H s náma spaval do 5-ti let v pokoji -v postýlce-ještě se vlezl, ted muže k nam přijít rano jen o vikendu, jinak bychom se nevyspali. Je to dobré, když v noci chce na záchod a je rozespalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
28.7.09 09:33

Ahoj anonymní,
u nás máme variantu „B“.Pokojíček mají mé 2 holky pro sebe od začátku samy.A obývák je velký 24 m2 a máme v něm spaní pod stropem.Od září pod tímto patrem bude mít připravený spací koutek naše miminko :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
28.7.09 13:00

Ahoj,

my jsme taky bydleli ve 2+1 nejdřív s jedním dítětem pak s oběma a měli jsme to takto:
spali jsme všichni v ložnici a obývák byl zároveň dětský pokoj. Nebylo to nic moc řešení, ale věděli jsme, že to není navždycky. Teď jsme asi měsíc přestěhovaní ve 3+1 :wink: Kdybychom zůstali v menším tak bychom asi z ložnice udělali dětský pokoj a obývák by byl i ložnice.
Přeju ať se v pohodě vejdete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
10.8.09 15:09

Tak mi prozatím máme ložnici+spaní pro malého, a v obýváku hrací koutek :-) podle zkušeností ostatních kamarádek si stejně děti přes den hrají tam, kde jsou ostatní (rodiče) takže by si stejně všechno do obýváku tahal… máme v plánu, když se nepovede jít do většího, po roce druhého mimi (starší cca 4 roky) udělat z ložnice dětský (s tím, že tam bude naše vestavěná skříň) a v obýváku sklápěcí postel ve skříni :-)
S 10m mimi bych rozhodně neřešila samostatný pokoj..... pokud je v ložnici místo pro vaši postel i od mimča, udělala bych to zatím tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.8.09 22:11

Ahoj, my máme také 2 plus 1, cca 60 m a vyřešili jsme to tak, že jsme kuchyň přestěhovali do chodby (vybourali starou vestavěnou skříň) a jídelní stůl bude v obýváku. Je to teda maličké,ale vznikne nám místo kuchyně další pokoj. Ještě to nemáme hotové, takže zatím Máme ložnici, kde spíme bud sami nebo s malou (podle toho, jestli se chceme dívat na televizi, takže postýlku převážíme). Jinak si hraje v obýváku. Pokud by kuchyn nešla jinde. Tak bych udělala ložnice plus obývák dohromady (ložnici má člověk většinou jen na spaní) a dětem vlastní pokoj, myslím tak nejdřív ve 2 letech,ale nespěchala bych - od 3 stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Lus-i
10.1.13 04:18

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o názor nebo zkušenost. Hledáme si byt, našly jsme celkem pěkný 2+1 cca 60m2, byt by celkem vyhovoval, jenže máme dva psy a to velkého a středního, to by furt nebyl problém ale hledáme už byt na delší dobu a plánujem dítě (zatim se nedaří)a já si tak říkám jestli by to pro nás pak nebylo moc těsné, je to panelákový byt, chodba není-v tý je kuchyň jinak jsou místnosti celkem prostorné ale i tak se děsím jestli by to nebylo moc těsné a raději si nepřiplatit za větší - byt je za krásnou cenu proto o něm uvažujem, teď to s financema není žádná sláva a jsme nuceni hledat levnější varianty.
Až by jsme měli dítě tak by mi nevadilo ho mít tak do jeho tří let v ložnici ale pak by jsme musely hledat zas nový byt, ale to je výhledově, kdo ví kdy se zadaří :)
Co myslíte? Brát nebo nechat být? Máme ještě tak měsíc na hledání, nájem nám končí v únoru ale tu žádná sláva s levnějšími byty.

• Citovat
  • Upravit
4466
10.1.13 04:26

Za me nebrat. bydlime v 2+1 s muzem, ditetem, dvema kocicakama a mam toho plny bryle. a to jsem dost skromna na prostor :)

urcite bude i vetsi za dobrou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
10.1.13 04:45

My jsme v 2+1 s dvojcatama a civavou a jde to. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
10.1.13 07:19

Já bych se zbláznila :D ja bych šla do 3+1 určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.1.13 07:24

No s jedním dítětem je 2+1 málo? No nevím, já když byla malá, tak jsme bydleli v 2+1 a bylo nás víc a v pohodě. Dneska jsou lidi strašně rozmazlení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jako když jsou peníze tak jo, ale jinak? 2+1 je pro 3členou rodinu tak akorát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
10.1.13 08:01

My bydleli ve 2+1 skoro pět let, měli jsme v obýváku takové sklopné postele -,,skříňopostele,, a normální sedačku (mohli jsme volit i rozkládání a skládání, ale to se mi každé ráno nechtělo - některé jdou i hodně těžko složit a tahat se každý den se stolem se mi taky nechtělo, ty sklopné jen strčíš do skříně a je uklizeno :D )a kluk měl pokoj sám pro sebe - zase tam ale byla velká skříň - ale dalo se to, měli jsme skoro 60m2, takže v poho, ale s narozením druhého už to bylo horší, proto jsme teď v 3+1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.1.13 08:07

Což o to, 2+1 pro dva dospělé a jedno dítě je super, jen ti psi jsou tam nad počet. S tímhle zvěřincem hledejte spíš 4+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
10.1.13 08:40

Ahoj holky, my jsme 3, já, manžel, dcera(v březnu3roky) a bydlíme v bytě 1+1 o velikosti 36m2,můžu zatím říct že to máme tak uspořádané velmi dobře a že to zatím jde, jenomže čekáme malýho v květnu, marně scháníme větší byt, také budeme řešit jen 2+1 protže jsem zvyklí na malý prostor…hlavně aby pak měli děti svůj klid… :nevim: jenže u nás nic není…je to fakt šílený tady v této prdce Milevsko..(manžel nechce jít pryč kvůli práci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí