Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, my se dvema detma, psem a kockou ve 48m- dva pokoje- obyvako-loznico-jidelna a detsky pokoj. kuchyn v chodbe. posledni dobou to bylo dost na tesno, ale slo to. ja hlasuji za samostatny pokojicek. a sedesat metru mi prijde naprosto luxusnich
ted tedy mame 80 a jsem v sedmem nebi, ale nas uz je vic…
To ti nikdo neřekne, pro někoho je to málo, pro někoho hodně :¨). Objektivně budete mít vy postel v obýváku nebo dítě nebude mít vlastní pokoj. Případně - lze provést v bytě nějakou úpravu.
Pro mne by to bylo málo, když jsme začali uvažovat o rodině, zbavili jsme se právě 2+1, protože nám to přišlo nedostatečné a šli jsme do 4+kk. Naproti tomu známí bydlí ve 2+1 i s dvojčaty.
Ahoj já bych do toho také nešla. Když jsme s manželem začínali, taky jsme málem koupili 2+1 (byl krásný nově dostavěný…), nakonec jsme se rozhodli pro 3+1 v normálním paneláku (za trochu nižží cenu)a za 6 let nám byl malý
a pomalu jsme se začali dívat po věčím. Naštěstí sousedi prodávali svoji 3+1 vedle nás přes nenosnou zeď, tak si teď užíváme v 6+2 cca 140m2(upravené na 7+1) a je to naprosto úžasný.
PS:nikdy nevíš jak to život zamotá a kolik vás doma nakonec bude, já to takhle taky neplánovala…Stani
@Anonymni píše:
Ahoj holky, prosím o radu ty, které máte zkušenost s bydlením ve 2+1 s děckem. Máme se brzy stěhovat a tak začínám přemýšlet, jak byt uspořádat. Budeme tam já, manžel a 10ti měsíční dcera a mám 2 varianty:
A. jeden pokoj obývák a druhý pokoj ložnice + dětský pokoj
B. jeden pokoj dětský a druhý ložnice + obývák
Přemýšlím nad tím, jestli má takto staré dítě mít už vlastní pokoj nebo radši spát s námi v místnosti. Mně by to nevadilo, byla bych klidnější, ale manžel asi bude protestovat.
Prosím co se osvědčilo vám? Děkuji Monča.
Ahojky my mame 2+1 a v pohode, mistnost tu vetsi jsme prepulily, a mame tak obyvak i loznici, loznici sice bez okna ale to neresim, stejne tam chodime jen spat,..vyresime to tak, ze budeme to mit prepuleny cinskyma zaluziema, nasi to maji prepuleny treba sadrosem..Ale to je na vas, malej nas, ma tak aspon pokojicek cely pro sebe..
Máme 2+1 a jsme tu dva dospělí s dítětem (a půl - jednou za 14dní na víkend máme celkem dvě děti) ![]()
Ahojky… my máme přesně takhle velký byt, metry a rozložení všechno sedí
jsme dva dospěly, malá holčička a králík…a je tu dost těsno! se dvěma pejskama bych do toho určitě nešla ![]()
Ve 2+1 se dá žít celkem dobře i my tak žijeme, nicméně se 4 dětma a 2 dospělýma dsný, budeme budovat podkroví u našich a bude to krásných 5+1… s 2dětmi je to naprosto v pohodě…
@Stani1701 píše:
Ahoj já bych do toho také nešla. Když jsme s manželem začínali, taky jsme málem koupili 2+1 (byl krásný nově dostavěný…), nakonec jsme se rozhodli pro 3+1 v normálním paneláku (za trochu nižží cenu)a za 6 let nám byl malýa pomalu jsme se začali dívat po věčím. Naštěstí sousedi prodávali svoji 3+1 vedle nás přes nenosnou zeď, tak si teď užíváme v 6+2 cca 140m2(upravené na 7+1) a je to naprosto úžasný.
PS:nikdy nevíš jak to život zamotá a kolik vás doma nakonec bude, já to takhle taky neplánovala…Stani
To je hezký ![]()
My jsme taky ve 2+1 s dvojčatama a úplně v pohodě (do roka dětí jsme bydleli v 1+1, tak ted nám přijde hafo místa
) Děti mají pokojíček s velkou skříní na oblečení pro celou rodinu, zatím máme u nich v pokoji sklopnou skříňovou postel a ted v létě jí jen přešoupnem do obýváku aby měli soukromí
, pak tedy obývák a kuchyň. Je teda fakt, že byt je to celkem velký…
Ahoj, momentálně žijeme já, přítel, můj roční syn, malý kilový pejsek a na půl měsíce přítelův syn (má ho ve střídavé péči) v 1+1, kdy kuchyňka je fakt malá. Je to nouzové řešení, kdy jsme se museli na rychlo vystěhovat z bytu, kde jsme byli dřív. Je to děs, ale dá se i tohle na přechodnou dobu zvládnout. Až se našetří nějaká ta koruna, chceme koupit právě 2+1, podle mě je to pro nás ideální. Děti budou mít svůj pokoj, my se usídlíme v obýváku na rozkládacím gauči. Nejsme nijak nároční a tohle nám bude bohatě stačit. Teď si tak trochu připadáme jako trpaslíci ze sněhurky, když se podíváme do pokoje, tak je to jedna postýlka, vedle druhá a pak třetí a čtvrtá…
Naštěstí máme komoru, s přítelem máme jen matrace z postele a ty ráno odklidím.