Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mame tu takovou debatu s tchyni
dala jsem dnes pulrocni dite spat v bodycku s kratkym rukavem prikryte lehkou deckou, otevrena okna. No a pry mu bude zima
. Tvrdim, ze takhle je to v pohode, co na to ostatni mamky? ![]()
Overal s dlouhým a peřina, ale odkope se, takže jakoby nebyla, otevřená ventilačka
Spí jen v bav. kalhotách a body s krátkým, okna otevřené co nejvíc to jde, přikrývku nemá vůbec.
@jananovakova2 náš má pyžamko (dlouhý rukáv, dlouhé kalhoty), ponožky. Ale je to jediné pyžamko ve sbírce, jinak má overal, aby mu netáhlo na záda. Spí zavinutej, takže na usínání ještě má zavinku, okno jen vyklopený, jinak by tam bylo moc světla.
Je teda starší, ale spí podobně - pyžamo s krátkým, bez ponožek, lehký bavlněný spacák a otevřené okno..
Záleží na dítěti, některé je zimomřivější některé se více potí a snese jen bodyčko s krátkým. Syn 1,5 roku - tak dnes jsem ho dávala spát v bodyčku s krátkým rukávem, teplé ponožky a bavlněný overal s dlouhými rukávy a nohavicemi. Oblékám ho na noc více, protože nevydrží být přikrytý a je celou noc odkopaný a okno mám otevřené.
@jananovakova2 píše:
Mame tu takovou debatu s tchynidala jsem dnes pulrocni dite spat v bodycku s kratkym rukavem prikryte lehkou deckou, otevrena okna. No a pry mu bude zima
. Tvrdim, ze takhle je to v pohode, co na to ostatni mamky?
Bydlime v paneláku, děcka mají otevřenou ventilačku a malá má na sobě letní overálek, holé ruky i nohy. Myslím, že je to v pohodě. Jsou jí 3měsíce..
Tchýně no
jedním uchem tam, druhým ven..
Ahoj. Dávám froté overal s dlouhým rukávem a nic na zakrytí. Máme ventilačku celou noc. Malému je 15 měsíců.
Bab.
Dnes body s krátkým rukávem a lehký spací pytel, ale jednu jak půjdu spát já ještě přikryju peřinou, je to zmrzlina