Maminky dvojčátek, nechaly jste vybrečet?

616
15.7.14 10:56

Maminky dvojčátek, nechaly jste vybrečet?

Zajímalo by mě, zda některá z maminek dvojčat praktikovala metodu nechat vybrečet, aby se dvojky naučily usínat samy…večer i přes den. Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12641
15.7.14 11:11

Upřímně… Asi já, občas. Nerada nechÁvám děti brečet, ale jsou situace, kdy jsme s přítelem zjistili, že to prostě jinak nejde. Přesně jak píšeš, před spaním. Jasně, pokud pláč neustává, jdu za nimi, pohladím, něco řeknu, chvíli jsem s nimi… Odejdu, zase řev… nechám 5-10 minut řvát, zase přijdu, utěším… Takhle to zopakuju třeba třikrát, ale pokud pořád řve/řvou (a jsou samozřejmě přebalený a všechno), tak je prostě nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
15.7.14 11:18

@moondaisy Promiň nemám dvojčátka ale u ročních už bych asi nechala, ne natvrdo vyřvat ale chodila bych za nimi - pomazlit, popřát dobrou noc a zas odejít. Pouze večer. Přes den uspávám v kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
15.7.14 11:30

Svagrova nechalavasi v 8. měsících kluky vyřvat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4613
15.7.14 11:30

Já občas ano, jinak se to nedalo, i když jsem to praktikovala čas od času ještě když byly holky několikaměsíční a já úplně KO (nebo jsem jednu nosila a druhá musela počkat, což dost hlasitě nesouhlasně komentovala), kolem roku už byly docela vycepované a naštěstí usínaly samy bez velkého řevu. Nejmladší vycepovaná není, sama neusíná a já už na „stará“ kolena nemám nervy na vyřvávání, ale v jednom exempláři se to dá celkem v pohodě - ukojit do bezvědomí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4613
15.7.14 11:37

Ještě doplním, že přes den jsem vždy zalehla na uspávání s nimi, já ve velké posteli, ony v postýlkách - to měly kolem toho roku, tam se sice stavěly na hlavu a řehtaly se na sebe, ale pak (třeba až po hodině) nakonec usnuly, když viděly, že se mnou nic není (já stihla během toho „uspávání“ usnout desetkrát). A neuměly ještě vylézt ven :dance: :mrgreen: Chce to pevný režim a důslednost, ale to asi víš…A na každé dítko bohužel platí něco trošku jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12641
15.7.14 11:43

@žížal u nás je to naopak - do teď usínaly krásně samy, jak na povel :-) Poslední tak cca 2 týdny místo spaní řvou, no spíš řve hlavně jedna… A vynucuje si najednou nějaký chování, uspávání… Za pár dní jim bude rok. Je to docela na palici. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
15.7.14 12:01

@bjetuschka ja mam prave taky rocni a doted jsem je uspavala v naruci nebo v nasi posteli. Ale uz jsou velky, tak jsme se vcera rozhodla a pred vecernim spanim jsem to zkusila. Puk hodky radily, pak pul hodky brecely..delala jsem to ale jako ty..polozila, pohladila, dala dudlik a zas odesla. Spaly pak krasne celou noc do 7h. Ted pred polednem jsem to zkusila znovu, hraly si, malinko poknouraly a usnuly. Takze to asi fakt funguje s to nejhorsi mame snad za sebou. Ale tezko na srdci mi teda bylo pekne.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
15.7.14 12:03

Samozrejme si rada prectu zkusenosti dalsich maminek..jak dlouho brecely, jak dlouho trvalo, nez si zvykly atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
15.7.14 12:04

Nechávala jsem. Asi ve 4 měsících jsem přestala zvládat uspávání (obě se chtěly při usínání chovat a manžel dělal na směny). První den brečely asi půl hodiny a postupně se to zkracovalo. Do 14-ti dnů usínaly samy a bez pláče.
Přes den teda spávaly v kočárku na procházkách, takže to „řvaní“ se týkalo jen večerního usínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12641
15.7.14 12:19

@moondaisy však se to naučí, uvidíš :-) u nás je teď nějaká asi separační úzkost nebo co, snad je to přejde. Jak jsem psala žížal v posledním příspěvku, doteď spinkaly i usínaly obě bez problému. Nevím, co teď blbnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
15.7.14 12:46

@bjetuschka ono se rika, ze kolem roku se muze spanek zhorsit..mozna uz nejsou tolik unavene. Mne nedavno stalo, ze misto dvou spanku za den mi spaly jen jednou..rano si prispaly, tim se jim to posunulo a odpolko uz nezabraly. Mozna uz si budou ze dvou spanku prechazet na jeden, tak proste budou chvilku blbnout, nez se to ustali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12641
15.7.14 13:02

@moondaisy lezou o 106, tak by měly být unavené!! :-DD ale je fakt, že občas si to spaní přes den různě rozházej, tak jsou pak večer jako blázni… a už ti miminka choděj? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
15.7.14 13:03

Ne nedělala jsem to, ale kluci nejak extrémně nejeceli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
15.7.14 15:01

@bjetuschka jedna uz skoro jo, zatim prechazi jen male vzdalenosti. Druha se boji, ale za ruku uz ji to docela jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí