Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, kdy jste začali prát věcičky pro vaše děti v normálním pracím prášku? Já do teď používala Lovelu, ale už mi došla a myslim si, že už můžu malé prát věci s našima dohromady, nebo? A můžu už používat i aviváž? Malé je 13 měsíců pryč.
Ahojky také jsem prala v lovele,pak jsem začala prát normálně v rexu či persilu ale odkdy to nevím myslím že kolem roku a půl malého.
v normálním prášku od necelého roku věci, co nebyly přímo na těle, cca od roku už vše, vč. látkových plen. Aviváž jsem dávala ještě pozděj, tak do roku a půl jsem vždy přidávala máchání navíc.
ja peru v persilu obycejnym a avivaz davam od narozeni taky…spis jde o to jestli ti to prcek snese..nezbyva ti nez to vyzkouset ![]()
Prala jsem v batoleti, persilu senzitiv a už nějakou dobu peru v Ulrich gelu, po ničem nesmrdí, tak nemám strach, že by mu to ublížilo. Dalšímu prckovi, až nějaký bude, budu prát v ulrichovi rovnou.
Já tedy aviváž nepoužívám ani pro dospělé, přijde mi to prádlo takové hnusně mastné, nebo jak to popsat, ale na dospělácký prášek bych už v tomhle věku klidně přešla.
já prala v lovele starší asi 3 M, mladší tak 2M. pak už všechno s náma v obyč prášku (používám ariel nebo tide). mladší má trošku atop. ekzem, ale nepozorovala jsem po přechodu na obyč prášek nějaké zhoršení, spíš jí to reaguje na potraviny. v lovele občas peru u našich a zdá se mi, že je naprosto neúčinná na batolecí a dětské skvrny.
jo a aviváž používám jen na svoje svetříky. jinak máme hodně funkčního prádla, které se s aviváží nemá rádo, tak jsem ji přestala skoro používat.
aviváž nepoužívám ani u nás, dávám ocet. v lovele jsem prala 2 měsíce, byla k ničemu. ted už peru společně v persilu. v porodnici radily prát v norm. prášku od začátku, jen do máchání přidat ten ocet, který zneutralizuje zásaditý prášek a umožní tak jeho dokonalejší vymáchání. zní to logicky.
Já už peru v normálním prášku společně s naším pár měsíců. Nejdřív jsem prala v Lovele, ale to je tak na fleky od mléka. Kakoš nebo jídlo to absolutně nevypere. Pak jsem přešla na Batole, to pere dobře a jak došlo, peru dohromady. Pro klid duše přidávám máchání navíc, aviváž nedávám, taky se mi líbí prádlo víc bez.
tak já peru i pro nás v persilu sensitive, takže od samého začátku jedeme na společném praní a nějak to neřeším. aviváž taky používám od začátku, vždycky trošku a přidávám jedno máchání navíc. Já ji mám ráda, ale pravda je, že mám „ekologickou“ od Eurony.
já prala v lovele asi do půl roku malého,nevyprala mi nic z fleků po jídle nebo čemkoliv jiném…,takže jsme přešli zpět na Persil a nemůžu si ho vynachválit do teď…je super…a žádné problémy jsme s ním neměli…teda co se týče reakcí pokožky malého na prášek a máchadlo jedině silan… ![]()
Od narození Persil sensitive, bez aviváže, společně s naším oblečením (vyjma spodního prádla a ponožek), máchání navíc.
Ariel gel od narození, bez problémů. Ale to je určitě indiviuální…