Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
já peru od začátku v obyč Arielu, nedávám aviváž, takže je i máchání navíc a bez problému
Stejnak se toho prášku dává málo, ty věcičky od mimi nejsou skoro špinavý. Lovela mi smrdí ![]()
ahoj, já od začátku malýmu peru v Batoleti, moc hezky to voní a většinu flíčků to taky vypere v pohodě. věci co jsme měli po někom nebo z aukra jsem napoprvé vyprala v arielu a pak jen přejel na rychlovku v tom batoleti. na flíčky mám žlučové mýdlo z DM ale když se něco objeví a hned to namočím ani ho nemusím používat…
Peru v tom samém co nám - prací gel Frosch s aloe vera. V prášku bych miminu neprala, ulípá v tkanině. Nebo bych alespoň dala místo aviváže ocet, aby se prášek zneutralizoval.
Gladys píše:
Peru v tom samém co nám - prací gel Frosch s aloe vera. V prášku bych miminu neprala, ulípá v tkanině. Nebo bych alespoň dala místo aviváže ocet, aby se prášek zneutralizoval.
no tak to taky riskovat nechci za prvy mame vsechno novy, protoze po dcerce je vsechno ruzovy a my cekame kluka a dalo se do toho dost penze a z octu mam strach a za druhy chci vonavy miminko ne smradocha octovyho ![]()
já peru v mýdlovém slizu a sem max spokojena. Vypráno vše krásně. Hezky voní.. A baví mě ho připravovat..
Veverunkav píše:
já peru v mýdlovém slizu a sem max spokojena. Vypráno vše krásně. Hezky voní.. A baví mě ho připravovat..
to neznám, co to je?
malamamca píše:Gladys píše:no tak to taky riskovat nechci za prvy mame vsechno novy, protoze po dcerce je vsechno ruzovy a my cekame kluka a dalo se do toho dost penze a z octu mam strach a za druhy chci vonavy miminko ne smradocha octovyho
Narozdil od tebe mám vyzkoušeno asi milionkrát, nic po octu nesmrdí, půl deci octu textil nijak nepoškodí. Ale každého věc, prášek je zásaditý, že jednomu dítěti nic neudělal neznamená, že s ním druhé nebude mít problém. ![]()
ahoj tak ja peru v lovele i nase obleceni,pekne voni a avivaz zatim nedavam
my persil sensitive. Ze začátku sjem rpala v lovele a malá se osypala. Takže i pro druhé mimi budu prát v persilu sensitive a uvidíme jak bude reagovat
malamamca píše:Gladys píše:no tak to taky riskovat nechci za prvy mame vsechno novy, protoze po dcerce je vsechno ruzovy a my cekame kluka a dalo se do toho dost penze a z octu mam strach a za druhy chci vonavy miminko ne smradocha octovyho
Po tom octu to vůbec nesmrdí. Musíš dát tak větší štamprlu, ne půl litru samozřejmě ![]()
Jinak já peru v Batoleti a dávám ten ocet amáchání navíc (ty 2 poslední celé rodině). Ale přijde mi, že pralo líp, že dřív vypralo i fleky od hovínek, teď musím mydlit ![]()
Osobně bych ten základ vyprala v dětském prášku a pak zkusila až v provozu ten normální. Pokud se ti z toho osype, opereš znovu v dětském jenom těch pár kousků, takto bys musela prát celou výbavičku…
Gladys píše:malamamca píše:Narozdil od tebe mám vyzkoušeno asi milionkrát, nic po octu nesmrdí, půl deci octu textil nijak nepoškodí. Ale každého věc, prášek je zásaditý, že jednomu dítěti nic neudělal neznamená, že s ním druhé nebude mít problém.Gladys píše:no tak to taky riskovat nechci za prvy mame vsechno novy, protoze po dcerce je vsechno ruzovy a my cekame kluka a dalo se do toho dost penze a z octu mam strach a za druhy chci vonavy miminko ne smradocha octovyho
souhlasím ocet opravdu prádlu neuškodí, ani pračce a prádlo po octu vůbec nesmrdí
ja nejdriv prala v batoleti,pak persil sensitiv a ted lovela (mam gel i prášek). nejvic mi vonel ten persil,nejmin lovela. skvrny (hlavne to pokakany,co plinka nemela sanci v sobe udrzet) jsem vyprala vzdy vsim uplne v pohode,ale od prikrmu musim nejdriv vydrhnout žlučovým mýdlem. aviváz používám od zacatku bud batole nebo silan sensitiv. z niceho se neosypal,ale mam pocit,ze i kdybch mu to vymachala v rybniku,tak mu by to nevadilo
kazde miminko je jine a nejspis to bude chtit vyzkouset. jen ja teda osobne bych „cerstvému“ mimi v normalnim prásku neprala,ale zkusit to muzes ![]()
Ahoj, já koupila Lovelu a prala jsem zezačátku jen v ní…Asi po dvou měsících jsem začala používat i aviváž (senzitive) a teď jsem koupila i Lovelu aviváž, ne že by byla potřeba, ale je celkem levná a hlavně krásně voní!
Pereme v Lovele i naše věci, líbí se mi, že to prádlo pak celkem voní i když se nepoužije aviváž.. ![]()
valtřinka píše:Veverunkav píše:to neznám, co to je?
mýdlový sliz se dělá z mýdla, např. olivového, nastrouhá se, zalije horkou vodou a přidá se prací soda. Z kostky mýdla je asi 10 litrů slizu, náklady nula nula nic
. Občas v tom taky peru plenky ![]()