Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
předemnou nedváno mluvili paní v autobuse hrozně,,potichu" jak jsou ted ty děti chudáci, že si jich nikdo nevšímá a oni jsou pak uplně ledový:-D…já totiž zorvna smskovala s manželem, který měl obědovou pauzu a nechtěla sem, aby mě při telefonování slyšel celej bus…no a naše mladá chce v koukat a i když na ní mluvím tak kouká z okna a maximálně mě okřikne, že ted nemá čas..:-Dale jinak je to podle mě jedno z nejvymazlenějších dětí šíroko daleko:-D.. nejdřiv sem se na paní koukala jeslti to má být jako na mě…a pak sem se na ně usmála a řekla, že kdyby si hleděly svýho budou štěstnější, a že psychickej vývoj mojí dcery jim muže bejt uplně ukradenej ale že když už maj tu péči tak je v pořádku a určitě 5 minut koukáním z oka v autobuse nestrádá… takže bu'd v klidu v očich cizích lidí je strašně jednoduchý dělat chyby…ale lidi hrozně rádi soudí i když neznají pozadí situace…snažím se tomu vyvyrovat ale často se přistihnu, že to dělám to taky…
Né je strašné, že si děláš hlavu z nějakýho vožralce..bych ho poslala tam kam slunce nesvítí hodně rychle a fakt bych si tim nenechala zkazit den..
Plno maminek to tak dělá buď v klidu ještě k tomu když ti to řekne opilec
![]()
Z opilého pána bych si nic nedělala.
Ale přiznám se, že moc nevidím důvod trápit takhle malé dítě takovou dobu v kavárně. Kor v nešní době, kdy je plno míst s dětskými koutky, kde si i dosplěí mohou popovídat a dítě nemusí zabavovat hodinu mobilem, aby se nenudilo.
Poznamky cizich lidi ignoruju, ale stava se mi to malokdy, mam dost nepristupnej ksicht a pokud uz si nekdo opravdu neco zkusi, nenecham se tim rozhodit. Ale je fakt, ze hodinu sedet s mobilem by nasi kluci v tomto veku nedokazali ( dneska uz samozrejme jo, kdyby na to prislo tak i pul dne), a proto jsme vzdycky volili podniky, kde bylo mozne deti nekam vypustit.
@Anonymní píše:
Tak holky, zkusim napsat co se mi dnes prihodilo… Zasli jsme do kavarny s tchanem a s triletym synkem na kavu… Kubik byl hodny… Kdyz v tom ze uz chce Kubik domu… Tak jsem ho premlouvala na kde co… Napadlo me ze mu dam na kuk fotecky z mobilu..Tak ano… Prohlizel si fotecky.. Kdyz v tom k nam prijde priopily pan a zacne nam me a tchanovi nadavat jak jsme hloupí a kde co, ze tohle dovolime… No naladu mi to zkazilo tak, ze jsem si zacala pripadat jako mamina co odlozi dite na mobil… Kubik si pak zacal zase hrat, nakonec jsme vydrzeli jeste hodinku sedet… Kubu jsme zabavili…No ale u me nalada zkazena.. Tedy spise vnitrne zkazena.. Je tak strašné na chvili pustit dite k mobilu? Pro me to tak bylo, kdyz jsem byla bezdětna a predstavovala jsem si jaka budu az budu mit deti, ale teď když jsem mamina upoustim od svych striktnich předsevzetích ????
Třeťák mi fotky na mobilu prohlíží taky. Když chci, aby poseděl třeba při čekání na jídlo, klidně mu ho dám. Z dětského koutku ho nalákat na jídlo je problém. Kdyby mi dával „rady“ opilý chlap, nic bych si z toho nedělala. Spíš nějaká zasloužilá matka, co dovede zabavit svoje děti kdykoliv a pokud možno bez moderní techniky. Kluk chvíli maluje, pak ho to nebaví. Beru s sebou i autíčko, chvilku si po stole jezdí. Ale aby mládě hodinu sedělo, to je snad sci-fi. Dospělí si pokecají, ale dítě chce většinou pohyb
Když si chci opravdu v klidu posedět u kafe, dítě nechám doma s tatínkem a jdu s kamarádkou.