Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chci se zeptat, v kolik dáváte svoje dítka večer spinkat?my jsme do této chvíle měli režim, že malej(20měsíců) chodil spinkat okolo 19:30 ale teď máme problém s tím, že stejně ještě hodinu v postýlce stojí a otravuje…a to podotýkám, že jsem u něj, jinak by byl neskutečnej řev…:-( přemýšlela jsem, jestli ho nedávat déle…a večeři jsme měli vždy po koupání, to jsem taky chtěla změnit, aby se šel koupat až po jídle… ![]()
Ahojky já mám teda teprve 4-měsíčního, ale usíná mi celekm hezky a pravdielně kolem osmý +/- půl hodina. Je mi jasný, že to „pravý peklo“ mě teprve ještě čeká, až nastane to období, kdy nebude chtít být v postýlce. Ale i tak si myslím, že na tento věk mi usíná krásně. Holky tady většinou píšou, že jim podobně staré děti třeba usínají kolem půlnoci
No ale zase nespíme celou noc, takže to je asi taková daň ![]()
My dáváme už několik měsíců kolem 21 hod.Dřív neusne ani náhodou.Přesně taky stojí v postýlce a ječí a na to jsem fakt neměla nervy.Takhle ho do postýlky dáme a on do 5 minut spí.
Viktorka má deset měsíců. Kolem půl sedmé ji šoupnu do vaničky, chvilku se v ní cachtá a hraje si, umyju ji, dám jí lahev mlíčka a do postlýky ukládám kolem čtvrt na osm. Většinou lehne a spinká, občas si vykládá a hopsá v postýlce do cca osmi, pak zalehne a spí. Mám vysledovaný, že pokud se někde zdržíme a ukládám ji později, má problém usnout. A celkem nám dělala problém změna času.
Ahoj, dcera půjde spinkat tak za hodinu
I kdybych ji dala dřív, tak stejně neusne, kór když je takhle světlo … Být tebou, spaní klidně posunu
S tím koupáním, nevím, jestli to bude mít nějaký vliv …
Nasi 18 mesicni davame po 20 hodine. Dosli jsme k tomu prostym vypoctem, ze spi cca 11 hodin, tak aby vstavala kolem 7
Akorat pocitej s tim, ze nez si dite vnitrni hodiny posune, tak to chvilku trva, bohuzel ![]()
já byla spokojená, jak nám ten režim hezky klape a teď jsem akorat sama proti sobe, protoze se kazdou chvili budi a stejne tam litam…ja mu nechtela davat veceri driv z duvodu, ze mam proste pocit, ze nez pujde treba za hodinku do postylky tak tu zasobu na celou noc „vylita“ a probudi se mi hladovej…snad se nám tím i celonoční spaní vylepší…zkusím a uvidím, každopádně moc děkuju! ![]()
14ti měsíční dávám ve 20.30h, světla je dost, ani bych se nedivila, kdyby dřív usnout nechtěla..Tak to posuň, holt nebudeš stíhat začátky filmů, ale lepší než řvoucí dítě v postýlce, ne? ![]()
Aliik píše:
Nasi 18 mesicni davame po 20 hodine. Dosli jsme k tomu prostym vypoctem, ze spi cca 11 hodin, tak aby vstavala kolem 7![]()
Akorat pocitej s tim, ze nez si dite vnitrni hodiny posune, tak to chvilku trva, bohuzel
no my jsme teď čerstvě z Itošky a tam jsme chodili spát kolem 23hod, protože to ani z důvodu hluku nešlo a to vstával třeba kolem desáté dopoledne a přes den ještě dvě hoďky „bez keců“ spal
tak nevim, jestli delam neco spatne…
dvojčata chodí spát v 20.00
prostě je dáme do postýlek, vyčistíme jim zuby, dostanou plyšáka a odcházíme, do 5 min chrní
Vetsinou chodi spat kolem osme hodiny,je mu 21.mesicu.
Ale dost casto se stava,ze jde treba az po 21.hodine
A pokud neusne jeste sam v obyvaku,tak v loznici musim byt s nim,nez usne,jinak je rev jak na lesy a stale chodi za nama do obyvaku ![]()
Ahoj,
tak se potkáváme v další diskuzi
)
V kolik ti chodí spát přes den a jak dlouho spí?
Děti spí od 11-13:30. Pak je držím vzhůru až do 20hod, a pak jdou spát. Doporučuje se nejmíň 5hod před spaním vzhůru. Koupání a jezení bych nechala, nám se po koupáni vždy proberou a ožijí, takže je nechám ještě tak hodinku lítat, aby se unavili. Někdy jim dám před spaním ještě pár křupek nebo chleba, abych je trochu zaplácla.
Být tebou, tak bych zkusila posunout dobu ukládání o půl hod a uvidíš.
Nedelas nic spatne, i v Italii Ti prcek spal 11 hodin, oni si to deti prizpusobi ![]()
U nas manzel vstava kolem 7 hodiny, dela binec a malou vzdy vzbudi a ona je pak holt vecer unavena a kolem 20h usne, bo tech 11 hodin spanku potrebuje. Kolem roku jsme ji davali spat v 19 hodin a jak rostla, tak se nam priblizovalo ranni vstavani, takze kdyz to bylo treba 5:45, rozhodli jsme se pro posun o hodinu. Takze par tydnu mala chodila spat ve 20h a tvrdosijne si vstavala stale pred 6, nez se s tim srovnala a pomalinku to na tu sedmou posunula, chce to vydrzet ![]()
Tak já své 8 měsíční mimi dávám v 8, ale musím si sní lehnout taky. Když byla venku tma, tak bez problémů usnula sama. Teď néééé
dajdulka25 píše:Aliik píše:no my jsme teď čerstvě z Itošky a tam jsme chodili spát kolem 23hod, protože to ani z důvodu hluku nešlo a to vstával třeba kolem desáté dopoledne a přes den ještě dvě hoďky „bez keců“ spal
Nasi 18 mesicni davame po 20 hodine. Dosli jsme k tomu prostym vypoctem, ze spi cca 11 hodin, tak aby vstavala kolem 7![]()
Akorat pocitej s tim, ze nez si dite vnitrni hodiny posune, tak to chvilku trva, bohuzel
tak nevim, jestli delam neco spatne…
Jéé, tak to ještě počkej tak týden, jestli to sedne samo. Na dovolené se mu ten režim rozjel a určitě na něj zpátky najedete, neboj. Znám to, když se vrátíme od tchánů, tak mi tu taky vyvádí, ale za pár dní je to zase tam kde bylo.