Spaní miminka se starším sourozencem

Anonymní
15.6.11 13:11

spaní miminka se starším sourozencem

Ahoj holky, malá má devět měsíců a chtěla bych ji dát spinkat ke starší dceři do pokoje. Bylo mi to doporučeno,protože se v noci často budí, prý tzv. cítí mléko.Máte někdo takovou zkušenost?Dík

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
15.6.11 13:41

kolik je starší? moje holky jsou 2 roky od sebe a malá spávala od jednoho roku se starší, zvlášť odpoledne, byly obě klidnější a nestalo se mi, že by si nějak ublížili…
hlavně jde o to, jaký k sobě mají holky vztah :-) moje jsou bez sebe jako bez ruk, i když teď už mají patrové postele, dost často je ráno najdu v jedné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
15.6.11 13:44
tereznina píše:
kolik je starší? moje holky jsou 2 roky od sebe a malá spávala od jednoho roku se starší, zvlášť odpoledne, byly obě klidnější a nestalo se mi, že by si nějak ublížili…
hlavně jde o to, jaký k sobě mají holky vztah :-) moje jsou bez sebe jako bez ruk, i když teď už mají patrové postele, dost často je ráno najdu v jedné :-)

To je hezké. :-) Taky to zrovna řeším, menší je 10 měsíců a starší budou 4. Zatím jsem nenašla dost odvahy, protože se menší v noci budí. Jsem zvědavá na další názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
15.6.11 14:01

Tak ja mam deti 4,5 a 1,5 roku a ted na prazdniny planujeme, ze mladsiho prestehujeme ke starsimu. Puvodne mel mi kazdy svuj pokoj, ale kluci touzi byt v pokoji spolu - takze zatim pujdou k sobe. Driv jsme se bala ho tam dat. No i ted se docela desim, ze tam v noci ci vecer budou silene lumpacit :-) Proto jsme se rozhodli, ze se bude stehovat o prazdninach, dky starsi nemusi vstavat do skolky, aby se popripade mohl rano prispat. No uvidime, haj to bude vypadat.
Ono asi neexistuje nejake pravidlo kdy dat deti k sobe do pokoje - kazde ditko je jine.
S tim kojenim se to rika, ale ja jsem vzdy klukum naznacila, ze v noci se proste neji a pochopili a zhruba kolem toho 10teho mesice prospali celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
15.6.11 14:07

Máme dvojpokojový byt s manželem spíme v obýváku a malá spí od narození v pokoji s bráchou a naprosto v pohodě. Navzájem se nebudí a malá spí od narození minimálně 6h v kuse většinou déle. Ale synovi je patnáct tak už nehrozí, že by zlobili, nebo tak. Ale plakání ho většinou neprobudí a malé zase nevadí televize ani počítač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.11 14:28
Ijajeki píše:
Máme dvojpokojový byt s manželem spíme v obýváku a malá spí od narození v pokoji s bráchou a naprosto v pohodě. Navzájem se nebudí a malá spí od narození minimálně 6h v kuse většinou déle. Ale synovi je patnáct tak už nehrozí, že by zlobili, nebo tak. Ale plakání ho většinou neprobudí a malé zase nevadí televize ani počítač.
tereznina píše:
hlavně jde o to, jaký k sobě mají holky vztah :-) moje jsou bez sebe jako bez ruk, i když teď už mají patrové postele, dost často je ráno najdu v jedné :-)

Starší je devět,ta spí jako dřevo, tu nic nevzbudí :lol:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
15.6.11 14:39

Naše děti, dokud jsem kojila, i kdybych spala na zahradě, tak „mlíko cítily“. Takže když jsem jela s kámoškama na večeři, manžel hlídal dvojčata a kolem 10 se začala budit, štandopéde jsem kvačila domů, protože manžel se potil až za ušima, aby je udržel těch 10 minut, než jsem dorazila. :lol: Čili obávám se, že vzdálenost ten návyk vzbudit se nevyřeší.
Druhá část - naše holky šly k bráchovi letos v lednu,tj. holkám bylo 2 a 4 měs., bráchovi necelých 5. Dřív to nešlo právě kvůli jejich špatnýmu spaní, že ačkoli už jsem od 14 měs. nekojila, tak se stále několikrát za noc budily a kňouraly, vypadl dudák apod. Takže i jen to konejšení, abych musela běhat do vedlejšího pokoje, to se mi nechtělo. Dodneška bohužel se různě odkopou, kňourají, a minimálně 2× za noc tam musím, spíš tak 4×. :roll:
Myslím, že to jde i dřív, nejde ani o sourozence, ten spí jak špalek, ale o rodiče, jak to dítě spí, jestli nenaběhá za noc sto jarních kilometrů. Což je individuální, podle toho, jak dítě spí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12
15.6.11 15:00

měla jsem trošku strach, když malé rostly zoubky a nebo byla nemocná. ale holky to docela zvládají dobře, když spí v autě, tak se drží symbolicky aspoň za ruce, zlatíčka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.6.11 15:02
Anonymní píše:
Ijajeki píše:
tereznina píše:
Starší je devět,ta spí jako dřevo, tu nic nevzbudí :lol:

dala bych ale pozor, když jsou od sebe tolik, aby starší s malou nejdřív jen ležela v posteli, když malá spí, aby si starší na sestřičku u sebe zvykla :wink: a pak nevidím problém, pokud ji malá v noci nevzbudí pláčem nebo tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.6.11 15:53

Ahoj taky to tak plánuju, na podzim kolem 10-11 měsíců. Starší dceři jsou 4 a spí jako dřevo. Mladší už dávno „mlíko necítí“ když nekojím :mrgreen: , ale v noci se ze spánku hodně vrtí a mě to budí… Tak jsem zvědavá jak nám plán vyjde :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
15.6.11 16:18

Taky to resim, mladyho jsme vysoupli v pulroce a desne si to chvalime. tak resim, co s tim druhym. Svagrovka radi vysoupnout ho jeste driv, aby starsimu nebylo lito, ze je sam, ale mam trochu strach, aby mu neublizoval. monitor asi bude vypinat v kazdym pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
15.6.11 22:54

Ahoj, starsiho jsme odeslali vedle po 4. mesici a mladsi sel k nemu asi tak ve svych 6 mesicich, takze kdyz starsimu bylo cca 2,5 roku.
Starsi je ale megaspac, kdyz malej breci, tak se nevzbudi, kdyz rano malej vstava driv a ja pro nej jdu,tak se starsi ani nehne :lol: Ani kdyz jsem tam v noci chodila 2× kojit a sedela s malym na zemi, tak to s nim nehlo 8-)
Casto se mi ted ale stava, hlavne pres obed, ze malej na nej cuci z postylky, vzbudi ho, chvili po nem hazi plysaky z kapsare a pak velkej vleze k nemu do postylky, to je fakt super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.11 07:19

Dnes jem zkusila spát vedle v pokoji,malá se stejně budila. Už nevím co s ní :nevim: . Včera přes den spala pouhých 45minut a v noci stejně nespala.Od půlnoci do dvou do rána nespala vůbec. Manžel se obětoval a seděl u postýlky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510