Plesnivá matrace v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jenka
23.6.11 09:06

Plesnivá matrace v postýlce

Ahoj,zjistila jsem že malému v postýlce začala plesnivět matrace.Je to molitanová a plesnivý jen ze spodu,zřejmě kde je ta strana „udušená“.Je to nová matrace cca 5 měsíců,zkusila jsem ji otáčet,ale začala plesnivět z druhé strany.Pokaždé dětem kupuji molitanovou,postýlka je pořád stená u třetího dítěte,ale tahle matrace v ní začala plesnivět a to tak že opravdu hodně.Pořídila jsem tedy kokosovou a budu doufat že plesnivět nezačne :think:
Ložnici větrám denně,na zdech ani kolem oken plíseň nemáme,na našich matracích také nic,že by špatný kus?
Je mi jí líto vyhodit,zkusím vyčistit savem,aby byla třebas jako plonkovní,kdybych tamtu čistila,ale nechápu proč to plesnivý a bojím se že to čeká i tu kokosovou.Jaké máte prosím zkušennosti s kokosovou matrací??
Děkuji předem za reakce,Jana.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
23.6.11 09:09

tu plesnivou bych určo vyhodila a postýlku- dřevo bych pořádně omyla.plíseň je mrcha a strašně špatně se likviduje.navíc když je dlouhodobě v místnosti,tak může způsobovat různá onemocnění jako astma,záchvaty až karcinogenní účinky :cry:
my tak likvidovali vloni celou novou ložnici,bohužel,ale na zdraví se šetřit opravdu nemůže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
23.6.11 09:10

A co máš pod ní za lamely? Malému taky plesnivěla matrace(molitan), protože pod ní neměl lamely, ale desku s pár dírkama. Jak jsme koupili postýlku s lamely, nikdy nesplesnivěla(tam byla polokokos matrace).

• Citovat
  • Upravit
172
23.6.11 09:10

Ahojiky
kamarádka měla podobný problém
Záleží na tom jaký máš rošt, jestli šprušle - znamená že ta matrace dýchá.
Pokud máš plnou desku třeba osb - tak matrace nemá jak ze zpod dýchat a zapařuje se a následně plesnivý. Proto doporučuji vyvrtat dírky do desky ať muže matrace dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.6.11 09:12

A starou matraci bych vysavovala nechala pořádně vyvětrat. A třeba použila dětem na hraní. Do pokojíčku na zem a tak. :-) Ale určo nevyhazovala, třeba se ti bude ještě na něco hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771

a s tím roštem mají holky pravdu,musí to odspod větrat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenka

Rošt tam nemám,je tam deska :think:
Tak jedině koupit rošt.Vyvrtat těžko,je to pořádný kus dřeva,je to nalakované,takže do dřeva se ta plíseň nezažírá,ale že to nikdy nedělalo a dvě děti v ní už byli.

• Citovat
  • Upravit
24798
23.6.11 09:15

Určitě rošt… tím se to vyřeší řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.6.11 09:18

a teď jsem koukala, že rošty do postýlek se dají koupit. nebo pokud je taťka šikovný udělá si rošt s latěk sám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
23.6.11 09:22
Jenka píše:
Rošt tam nemám,je tam deska :think:
Tak jedině koupit rošt.Vyvrtat těžko,je to pořádný kus dřeva,je to nalakované,takže do dřeva se ta plíseň nezažírá,ale že to nikdy nedělalo a dvě děti v ní už byli.

Ahoj, každý člověk se potí jinak- množství, tak třeba je to teď větší množství a jak máš v postýlce tu desku- nestačí se to odvětrávat.
To, že by plíseň nemohla vlézt do nalakovaného dřeva bohužel není pravda- zvláště je-li postýlka už delší čas používaná, tak není lak 100%- radím pořádně vydrbat a pokud bude potřeba zrenovovat rošt, případně vyvrtat další díry do desky a následně znovu přelakovat.
A tu plesnivou matraci bych 100% vyhodila- plíseň má velmy dlouhé spory a ty myslím nějaké savo, zvláště ze struktury molitanu, moc dobře nedostane.
Kokosovou matraci máme 3.rok, jsme spokojení, ale plíseň nás doma nikdy netrápila, tak nevím jak by se chovala v takovém prostředí.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
23.6.11 09:23

třeba je vyšší vlhkost v místnosti než dříve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenka
23.6.11 09:24
huhlajda píše:
a teď jsem koukala, že rošty do postýlek se dají koupit. nebo pokud je taťka šikovný udělá si rošt s latěk sám :-)

nemůžu najít kde se prodávají rošty do postýlek,hodíš mě sem odkaz prosím :palec:
Ostatní rošty mají,ale do postýlky jaksi nevidím :think:
a té plísně se bojím,ty nemoci jsou pak opravdu závažné,raději matraci vyhodím.

• Citovat
  • Upravit
14771
23.6.11 09:25

jsem taky pro vyhodit,nikdy nezlikviduješ všechny spory,a stačí aby tam zůstala jedna a jak bude vlhko tak se to zas pomnoží :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
23.6.11 09:28

Nám plesnivěla matrace tam, kde se dotýkala monitoru dechu, prostě se to zapařilo. Ale byl jen ten potah, tak jsem to postříkala savem a zatím nechala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.6.11 09:36

U nás by okamžitě letěla ta matrace, i ta deska, co je pod ní… Mě nenapadlo, že někdo ještě má postýlku, ve které není rošt, ale jen ta deska… Tak mi ze začátku ta plíseň nešla do hlavy, ale když jsem dočetla, tak mi to nepochopitelný nepříjde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí