Plesnivá matrace v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
13.5.12 20:35

Ahoj nám zplesnivěla zase kokosová :roll: . Hned letěla do popelnice. Teď máme studenou pěnu, koupila jsem podložky na matraci , které peru pokaždé spolu s prostěradlem. Zatím matrace vypadá dobře :think: . Monitor také stále používám a do roka určitě ještě budu, malému je 7,5 měsíce a je blinkací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.5.12 20:38
@meduzza píše:
Ahoj nám zplesnivěla zase kokosová :roll: . Hned letěla do popelnice. Teď máme studenou pěnu, koupila jsem podložky na matraci , které peru pokaždé spolu s prostěradlem. Zatím matrace vypadá dobře :think: . Monitor také stále používám a do roka určitě ještě budu, malému je 7,5 měsíce a je blinkací.

Ty podložky taky mám … ono mi to plesnivý zespoda, zezhora je to ok. Ještě mě napadlo, až pořídím tu novou matraci, dát na ní tu podložku, na které přebaluji (nahoře vata, dole igelit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
13.5.12 21:26

U obou kluků kokosová matrace,monitor do 8mého měsíce a vpohodě bez plísně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.12 10:10

Rošt do postýlky

Prosímvás nemáte někdo odkaz kde sehnat rošt do postýlky 120×60cm? Mám tam desku a dnes jsem zjistila že taky plesnivou matraci zespodu a to jsem na ni koukala docela často, malej už má přes 11měsíců, takže to zplesnivělo dost najednou :think: Monitor dechu tam nemám. Ráda bych pořídila ten rošt ale nějak nemůžu najít, díky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.10.12 10:12
@marmelada78 píše:
Prosímvás nemáte někdo odkaz kde sehnat rošt do postýlky 120×60cm? Mám tam desku a dnes jsem zjistila že taky plesnivou matraci zespodu a to jsem na ni koukala docela často, malej už má přes 11měsíců, takže to zplesnivělo dost najednou :think: Monitor dechu tam nemám. Ráda bych pořídila ten rošt ale nějak nemůžu najít, díky za tipy

koupis v jakykoliv prodejne…nebo at ti ho manzel z prkynek udela…ale..jestli mate doma takhle vlhko ze plesnivy matrace…tak ti to bude plesnivet aji pod rostem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.12 10:47
@mikitaa píše:
koupis v jakykoliv prodejne…nebo at ti ho manzel z prkynek udela…ale..jestli mate doma takhle vlhko ze plesnivy matrace…tak ti to bude plesnivet aji pod rostem

Mikito díky, ale manžel nemá čas nic vyrábět, a mně se teda taky nechce zabíjet čas tím že budu objíždět na blind obchody, fakt by mi dost bodl odkaz abych objednala a bylo to.. :? Moc díky..
Jinak jsi mě nepotěšila s tím že to rošt nevyřeší, bohužel to tak doma máme, starej barák, plesniví všechno, pořád savuju, teď zkouším tzv. „chytrou houbu na plísně“ a vypadá to že zatím funguje tak uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.10.12 10:55

No my bydlime taky ve starym baraku…a paradoxne me matrace zplesnively na velky posteli prave kdyz tam byl rost…od te doby co je postel vcelku bez rostu tak dobry…ale mozna je to taky kvalitou matrace…koupili jsme nejake drahe zdravotni co maji vetrat…a mam je pres rok a zatim ani Ň. taky to asi chce primerene topit/vetrat. pouzivam preventivne nejakej sprej z Lidlu proti plisnim (to jejich W5) neodbarvuje jako savo…a zatim tukam jak muzu ale jsme bez plisni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.12 11:03
@mikitaa píše:
No my bydlime taky ve starym baraku…a paradoxne me matrace zplesnively na velky posteli prave kdyz tam byl rost…od te doby co je postel vcelku bez rostu tak dobry…ale mozna je to taky kvalitou matrace…koupili jsme nejake drahe zdravotni co maji vetrat…a mam je pres rok a zatim ani Ň. taky to asi chce primerene topit/vetrat. pouzivam preventivne nejakej sprej z Lidlu proti plisnim (to jejich W5) neodbarvuje jako savo…a zatim tukam jak muzu ale jsme bez plisni.

Na topení x větrání už jsem vycvičená za tu dobu co tady bydlíme, myslím že už fakt nic moc víc nebo líp nemůžu udělat (kromě podřezání a odizolování baráku ale to je zatím prostě utopie). Ve velkých postelích nám matrace neplesniví, a u malého to bylo zatím taky v pohodě, muselo to zplesnivět tak za poslední tři týdny někdy, předtím tam nic nebylo.. Ach jo. Nevím jestli vyhodit matraci, plesnivý je ten potah zespodu ale na samotné matraci to vidět není tak nevím jestli ji pro jistotu vyhodit nebo ne.
Můžeš mi napsat konkrétněji jaký sprej používáš? A to preventivně nebo kam to stříkáš kdy a jak? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.10.12 11:09

Sprej je proste W5 proti plisnim…z rady vyrobku pro lidl…on plisen neznici jako savo…ale se savem ja mam zkusenost takovou ze sice paradne zmizi plisen ale za tyden je tam znovu…tohle jsem loni pouzila jednou na podzim kdyz zacne byt vlhko podle navodu na zdi a dobry…do posteli jsem to strikla taky jednou pod matrci proste…trikrat pff pff pff a dobros :-) matraci bych asi nevyhodila kdyz si to podchytila takhle vcas..jen koupila ci usila novej obal. to by jsme v tech starych barakach mohly kupvoat vsechno kazdorocne novy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
29.10.12 11:10

Tak já osobně bych mtrci vyhodila, já ji taky měla plesnivou, ale jen ten poth, matra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
29.10.12 11:12

Matrace plesnivá nebyla a stejně jsem ji vyhodila a koupila pro jistotu novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
29.10.12 15:15

Já to řešila, tak že jsem plesnivou matraci vyhodila, desku vysavila a na novou matraci nahoru jsem dala jednorázovou přebalovací podložku a už nesplesnivěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.12 15:42
@micelinka píše:
Já to řešila, tak že jsem plesnivou matraci vyhodila, desku vysavila a na novou matraci nahoru jsem dala jednorázovou přebalovací podložku a už nesplesnivěla.

A co se tou přebalovací podložkou vyřešilo? Tomu moc nerozumím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
29.10.12 16:15

Taky nam zplesnivela madrace, jak kokosova tak i normalni molitanova, ale meli jsme pod ni detektor dechu, tak si myslim jestli to nebylo tim, koupily jsme dalsi novou tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
30.10.12 13:51

@marmelada78 když se malá potila (a potila se dost), tak tu vlhkost pojala ta podložka a ne matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí