Plesnivá matrace v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
23.6.11 09:36

U nás by okamžitě letěla ta matrace, i ta deska, co je pod ní… Mě nenapadlo, že někdo ještě má postýlku, ve které není rošt, ale jen ta deska… Tak mi ze začátku ta plíseň nešla do hlavy, ale když jsem dočetla, tak mi to nepochopitelný nepříjde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
23.6.11 09:56

Matraci i desku vyhodit. Šikovnej chlap rám s pár špruslema vyrobí sám, nebo zkus skočit od nábytku někd u vás, Ikea nebo cokoliv, určitě seženeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
23.6.11 10:22

Malej měl v postýlce matraci kokos - molitan - pohanka, měla jsem sice laťkový rošt, ale kvůli monitoru přes celý rošt osb desku a po plísni ani stopa. Matraci jsem při každém převlékání zvedla a nechala vyvětrat (k tomu jsem otevřela okno), často větráme… A to jsme v tom pokoji měli plíseň na zdech, dost hnusnou. Museli jsme kvůli tomu vyhodit skříň. Těžko říct, čím to je, že tobě zplesnivěla. U toho kokosu a pohanky jsem často četla názory, že je to nedovysušené z výroby (možná tu tu padlo taky, nečetla jsem komentáře), ale u molitanu? Pamatuju si, že jsem jako dítě měla taky molitan, věčně počůranej a nezplesnivěl.. :nevim: Každopádně bych tu matraci vyhodila, vůbec bych ji nečistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
23.6.11 10:33

No já měla taky novou molitanovou matraci a taky chytla plíseň. Máme rošt, suchou místnost…ale srážela se vlhkost a desce od monitoru dechu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.6.11 11:06

Matraci bych okamžitě vyhodila a neřešila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Žádné peníze světa ti nestojí za to aby jsi hřešila na zdraví dětí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
23.6.11 12:54

U nás taky tak.Tam kde se monitor dechu dotýkal matrace,tak to začalo plesnivět.Byla tam kařdé ráno na monitoru sražená voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
23.6.11 12:58

zkusenosti s matraci nej ty nejlepsi, jestli mas v postylce desku tak bych dala jen rost a hodne vetrat a nechala bych si zmerit vlhkost v mistnosti a popripade poridila neco na pohlceni vlhkosti…
urcite bych to resila ze sporu plisni, kdyz se dychaji casto vznika astma :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenka
12.7.11 10:31

Díky všem,
matraci jsem vyhodila a desku taky,doufám že už se plíseň nevrátí.

• Citovat
  • Upravit
2566
12.7.11 12:17
Jenka píše:
Díky všem,
matraci jsem vyhodila a desku taky,doufám že už se plíseň nevrátí.

To je dobře, že ses tak rozhodla!!
Ale největší radost mi udělalo, že tu někdo dá vědět jak se rozhodl, jak to dopadlo. Posloupnost ,,otázka- rada- výsledek" mi tu mnohdy chybí. :palec: :potlesk:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.5.12 19:55

Ahoj, plesnivý nám matrace (molitanová) v místě, kde je deska od monitoru dechu, víte co s tím? Který typ matrace to nedělá? Celou zimu bylo vše v pořádku, jak teď byla ta tepla, tak se malá začala potit, deska od monitoru je mokrá a matrace zespoda taky + začíná chytat plíseň :nevim: . Moc všem děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.5.12 20:02

@micelinka ja bych uz asi monitor prestala pouzivat :nevim: dcerka uz je docela velka ;)

jinak hned po spani vsechno sundat a nechat poradne provetrat a cely den nechat odkryty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
13.5.12 20:10

Nám taky zplesnivěla molitanová matrace pod monitorem dechu.Okamžitě letěla do popelnice a koupili jsme kokosovou.Myslím že plísen nemá cenu savovat.Od té doby už problém není,ale je fakt že jsme už pak moc dlouho monitor nepoužívali.Ted bych to řěšila větráním každý den-to dělám běžně a hlavně zvednutím madrace aby chvilku vyvětrala.Předtím mě to ani nenapadlo že by mohla tak zplesnivět, tak jsem ji nezvedala.Čekáme druhý,tak snad to tak bude fungovat a ta kokosová už vydrží. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.5.12 20:17

jo jinak naplesnively hned vyhodit…vetrani jen jako prevenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.5.12 20:18

Místnost je větraná celý den - ráno otevřu větračku a večer jí zavírám. Matraci jsem celý týden vyndavala z postýlky, dávala jsem jí i na sluničko. Dneska ráno byla celá mokrá, možná to bylo i tím, že venku celý den pršelo a byl vlhký vzduch. K tomu monitoru dechu, Míša je úchylná na polštáře, potřebuje je mít na spaní kolem hlavy, občas si ho dá i přes obličej, tak chceme mít jistotu a přítel je taky klidnější, když ví, že jí něco hlídá. No, zkusíme koupit tu kokosovou matraci a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
13.5.12 20:26

No já bych to bez monitoru taky nedala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie