V kolikátém týdnu jsem?

123
10.3.11 17:46

V kolikátém týdnu jsem?

zdravím holky, mám takovej problém a asi neumím počítat nebo tomu vůbec nerozumím :) dnes jsem byla u dr, který mi potvrdil těhotenství. ALE. Myslela jsem si, že budu tak v 6tt. Poslední menstruace byla 23.ledna 2011, ovulaci nevím, kdy mám, neb mám delší cykly, cca 35 dní, styk byl 5. a 9.února 2011. Dr udělal utz a byl vidět gestační váček o velikosti 5mm, zatím žádné embryo, prý je ještě moc brzy, páč podle dr jsem mezi 4 a 5tt, tak já tomu teda fakt nerozumím…nemáte někdo zkušenost s tím, že byste se ,,přepočítali" a dr Vám nahlásil těhu mladší než jste očekávali?? Děkuju!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
252
10.3.11 17:48

ovulace mohla být posunutá, nejpřesnější je termín podle UZ, takže bych se tím řídila..on to ještě doktor upřesní později, až podle dalších UZ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.3.11 17:50

děkuju za info. pozval si mě až za dva a půl týdne, takže to čekání bude teda teror… no nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
10.3.11 17:54

Neboj, termín porodu ti určitě určí podle velikosti plodu na ultrazvuku.
Já jsem to zase měla tak, že moje tělo si po vysazení antikoncepce dělá, co chce, tak jsem si myslala, že snad ani neotěhotním vzhledem k nepravidelnosti, o ovulaci ani nemluvě. Když se nám nějakým zázrakem podařilo „strefit se“ MUDr. všechno určil dle UZ, tak snad porodím dle jeho výpočtu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
10.3.11 18:00

těhu se počítá od prvního dne poslední menstruace ne? tady si to vyplň :-D
 www.tehotenskakalkulacka.cz

• Citovat
  • Upravit
123
10.3.11 18:03

no to jsem si taky myslela, ale dr říkal, že při mých cyklech 35 dní to odpovídá začátku 5tt a že prý je to tak v pořádku. Těhotenská kalkulačka mi ukazuje už 6tt a něco. Takže to nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
10.3.11 18:03

Ja to mela podobne jako ty. Cyklus mam 36 dni, tudiz ovulaci posunutou, mela bych byt podle PM 12 tt, ale jsem 8+4 tt, takze bud v klidu :hug: . Zkus tuhle kalkulacku, je perfektni

http://www.kalkulacka-tehotenska.cz/…tehotenstvi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.3.11 18:07

Děkuju Weru, jj, tuhle kalkulačku jsem už zkoušela a ta jediná mi snad zní trochu logicky, abych se v tom trochu orientovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
10.3.11 18:19

no já to měla podobně. taky jsem si myslela, že jsem v 7-8 týdnu a že uvidíme srdíčko.. ale to vajíčko nějakou dobu putuje a uhnizďuje se, taky záleží na té ovulce. Neboooj, určitě to bude dobrý a za 2 týdny se uvidí víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4778
10.3.11 18:30

Těhu se fakt počítá od data posl. MS, ale termín porodu se upravuje dle UTZ. Mně dokonce dr. píše do průkazky oba termíny-resp. stáří plodu. Dle PMS jsem 10+3, dle UTZ 10+4. A tím ultrazvukovým se pak říděj další vyšetření. Dnes jsem byla na odběru krve na screening a tam je zajímal ten termín dle UTZ… Takže je to asi lepší,psát tam rovnou tenhle… Mě to taky zaskočilo v prvním těhu. Ale tam mki to upravovali až na UTZ ve 12.tt a najednou jsme byla skoro o 2 týdny jakoby míň těhotná a posunutej termín porodu.. (ale v hlavě jsem furt měla to první a děsně mě to mátlo..) Ale taky jsme měla delší cyklus a dýl ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.3.11 19:13

tak děkuju za uklidnění holky :) doufám, že na příštím utz uvidím víc než jen gestační váček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
10.3.11 22:13
Donata píše:
tak děkuju za uklidnění holky :) doufám, že na příštím utz uvidím víc než jen gestační váček :)

Kdy jdes na dalsi UTZ? V 6tt uz by melo byt videt urcite vic, ja videla uz i srdicka :). Mimochodem gratuluji. A na pocitani podle PM se vyprdni. Mne diky tomu, ze mi doktorka pocitala jen PM a na UTZ byly o 3 tydny mladsi mimiska rekla , ze je to ZT a pritom se me nezeptala na nic na cyklus na ovulaci, na druhem UTZ uz tam byli krasne videt, vse jsem si s MUDr vyrikala omluvila se, rikala, ze mela pocitat i s tim, ze mam jiny cyklus a ovu. Takze pocitani podle PM si muzou dovolit jen zeny s pravidelnou ms a cyklem 28 dni :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.3.11 22:56

na kontrolu jdu 28.března. To už by mělo být něco vidět určitě, děkuju :) tak uvidíme, ale určitě to dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
11.3.11 08:30

Klídek a pohoda, já jsem dle PM dnes 13+3, ale plod odpovídá 12+1. Prostě ovulka byla o dost později a to mě na začátku doktor poslal do nemocnice, že je to mimoděložní :nevim: . Prostě ty jejich tabulky :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.3.11 15:17
Donata píše:
na kontrolu jdu 28.března. To už by mělo být něco vidět určitě, děkuju :) tak uvidíme, ale určitě to dobře dopadne :)

Tak to uz bude videt krasne. Drzim pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky