Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky,
mám dotaz k manduce. Malá je v ní celkem spokojená, ale to jen když spí. Když jí tam chci dát v době, kdy nemá zrovna spát, tak se děsně vzteká a já to po chvilce vzdám. Podle mě je to tím, že z ní ještě pořádně nevidí (okraj má tak po nos), tak jí to rozčiluje. Vzhledem k tomu, že se chystáme na dovolenou do Švýcarska, tak bych ráda, aby v tom vydržela trochu dýl než jen po dobu spaní (samozřejmě, že jí budu často vyndavat a nechám protáhnout) Mám ještě šátek, tak nevim jestli by to bylo lepší, ale nějak se mi do něj v létě nechce balit.
Máte nějaký tipy? Třeba nosit na boku? Má čtyři měsíce a kousek.
Moc děkuju ![]()
@Temaho tak třeba moje děti to nesnášely třeba do 9m, a podle mě to bylo tím, že zádíčka ještě nejsou stavěná na nošení nastojato a cítí se nepohodlně…zkus šátek..
Mě mládě taky nechce být v manduce, protože nevidí. Nosím ji na bok v šátku a je maximálně spokojená. Prý se i v manduce dá nosit na bok, ale ještě jsem to nezkoušela. Do kolíbky už nevážu dávno, vadí jí, že se v ní nemůže mrskat.
Dcerka Manducu vzala až někdy kolem půl roka, až ji začal víc zajímat svět kolem sebe. Jinak to byl řev, spánek, řev. Že vykukovala jen trošku, jí nevadilo, stačilo a ještě do toho žužlala popruhy.
Holky to právě kolem těch 4m začlo moc bavit, protože začly konečně vidět ven, hlavičku taky držely, tak to bylo pohodlnější. Zip máš zaplý? Nebo nemáš to moc stažené?
Ja nosila v manduce od cca mesice (samozrejme ne furt, ale treba k dr. nebo na postu) a pokud syn nespal, tak jsem se musela furt pohupovat nebo aspon placat rukou po zadecku, vadilo mu, kdyz jsem stala a on nemel zadny pohyb.
Jí se to právě nepozdává i když se hýbu, jak nespí, tak jí to neba, asi jí zkusim dát na ten bok ![]()
Tak asi jsem měla zlaté dítě… v manduce byla moooc spokojená, až jsem byla sama překvapená… cca v 5měs. jsme s ní tak prošli Český ráj
tak zkoušet, jít na procházku v době kdy nespí a ukazovat jí zajímavé věci (stromy, auta atd) a vykládat si s ní… držím palečky, aby se jí to zalíbilo ![]()